Ani po přizabití číšníka Holandskými násilníky se naši politici nepoučí !

  Předevčírem odpoledne proběhla médii zpráva o pokračování kauzy napadení číšníka v centru Prahy loni v dubnu. Chybělo málo a ten napadený málem zemřel.

 

Hlavní obžalovaný, Holandský státní občan, je obžalován z pokusu o vraždu a po svém obvinění se vyjádřil, že zraněného číšníka odškodní. Formulace jakou to prohlásil ale byla spíše odehnáním mouchy. Ani skoro po roce, dodnes na nějaké odškodnění nedošlo. Někomu, kdo dobitý leží hlavou na dlažbě a ten útočník mu na tu hlavu ještě několikrát vší silou dupne, můžete nabízet jakékoli odškodnění. To co se stalo, je pořád jen arogance k lidskému životu.

Jen tak mimochodem ono gesto útočníka o odškodnění, bylo gesto plané. Nejde o movitého člověka ale o trenéra fitness, který ani nemá zdroje na nějaké odškodnění.   Takže onen napadený, který má dnes poškozený zrak a zdraví, ostrouhá. Co se dá dělat.

A nyní si položme otázku, proč je tohle možné. Za prvé jsme země která má jednu z nejpřísnějších zbrojních legislativ. Za druhé, politici, pokud jde o použití zbraní, nás straší proti jejich případnému použití.

V den toho útoku by stačila  jedna malá střelná zbraň, kterou by proti útočníkům někdo pozvedl a nemuselo se ani střílet ani útočit.

Ale nestalo se. A číšník, který si jen dělal svoji práci, je nyní zmrzačen do konce života.

Politici nám chtějí střelné zbraně z velké části vzít...  Že prý z Bruselu přišly nové předpisy...

A tak se ptám.

Ozbrojený občan je především dobrý občan. Jen 0.06 procenta trestných činů spáchaných střelnou zbraní je spácháno zbraní legálně drženou. Všechny ostatní trestné činy jsou spáchány zbraní drženou nelegálně.

Jak mohou politici chtít ještě víc redukovat počet zbraní mezi občany, když oproti Německu, kde je 15% ozbrojenost, je u nás zbraní jen 5,5,%.

A aby bylo vidět, jak nesmyslně naši politici jednají. oprášil jsem v archivu záznam jednání našeho senátu před 15 měsíci, kdy se, tehdy druhá předloha toho Bruselského nesmyslu projednávala.

O nesmyslných výrocích pana senátora Lásky se asi nedá mluvit slušně, ale co mně zarazilo, byl projev pana senátora Jiřího Dienstbiera ml.

Kdysi kandidát na prezidenta, a díky image svého zesnulého otce nepřehlédnutelný politik, svým vlastním právnickým žargonem plným nesmyslných frází, vysvětluje v jednacím sále že dodatek, či ústavní žákon nic neřeší, že ta eurohloupost už je v podstatě platná a

"A jestli něco chcete změnit, jděte si s tím do Bruselu !".

Právníci občas mlží víc než václav Klaus, ale Jiří Dienstbier, tento původem právník jej jistě překonává.

A tak se tedy politiků musíme zeptat.

Na co Vás Tam máme?

Sloužíte mám, nebo násilníkům a kriminálníkům.

Jan Zíma

Jaké perly moudrosti perili naši politici v uvedeném jednání, můžete najít ZDE:

 

 

https://www.senat.cz/xqw/xervlet/pssenat/htmlhled?action=doc&value=85983

 

 

Přepis VSV ze dne 5. října 2017

k „Petici proti regulaci soukromých zbraní a sebeobranných prostředků ze strany EU“

(senátní tisk č. 189)

(v závěru jednání)

Předseda výboru senátor Zdeněk Papoušek: Děkujeme. Předal bych slovo panu senátorovi Jiřímu Dienstbierovi, který se chtěl vyjádřit k proběhlé diskusi.

Senátor Jiří Dienstbier: Vážení přítomní, já se budu trochu opakovat, ale už jenom velmi stručně. I v reakci na ty poslední příspěvky, které tu zazněly ať týkající se sportovní střelby nebo myslivosti. Jediná cesta, jak změnit ty podmínky, je změna té evropské směrnice. Žádná jiná cesta není. Tzn. pokud máte problém s tím, že pro vaši sportovní činnost ta směrnice klade nějaké překážky, tak na národní úrovni v legislativě se s tím nedá nic dělat, pokud existuje směrnice, evropský předpis, který má přednost před českým právem. Tzn. tou legitimní cestou je usilovat o změnu evropského předpisu. A co se týče ještě toho ústavního zákona, resp. novely ústavního zákona o bezpečnosti republiky. Ta nikomu z vás, ani sportovním střelcům, ani myslivcům, a to jsem tady vysvětloval, žádné právo na zbraň negarantuje, na zbraň, na střelivo, na zásobník, na cokoli. Myslím, že to tady zaznělo naprosto jednoznačně. Tzn. pokud máte pocit, že ta ústavní novela váš problém nějak řeší, ať sportovním střelcům nebo myslivcům, tak neřeší. Je doopravdy naprosto zbytečná, popisoval to tady i pan docent Wintr, a vaše problémy není způsobilá jakkoli vyřešit. Jedinou cestou doopravdy je usilovat o změnu evropského práva.......

 

 

Zde je záznam napadení. Utočník má oranžové tričko.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=LtQstofaGZQ

 

 

 

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/dva-nizozemci-napadeni-cisnika-pokus-o-vrazdu-obvineni.A180807_074133_domaci_lre

 

 

 

Autor: Jan Zíma | středa 23.1.2019 18:03 | karma článku: 41,98 | přečteno: 3787x