Když komunisté demokraticky vyhrají volby.

Tak co se stane? Přestanou na ně fanatičtí politruci plivat nebo nadávat? Opustí slavní komunistobijci tuto zem? Nastane doba teroru a nesvobody, jak se nás snaží "někteří" pořád o tom přesvědčovat a strašit?

Dovolím si tvrdit, že se nic takového nestane a že to jsou pohádky různých politických bafuňářů, novinářských politických poskoků a zakomplexovaných jedinců, kteří se chtějí zviditelnit a zažít svých pět minut pochybné internetové slávy.

A tak jsem se na ty navrhované "hrůzostrašné" komunistické změny podíval blíže.

- Zakázat anonymní listinné akcie a zprůhlednit vlastnickou strukturu podniků a firem.

- Urychleně zvýšit veřejnou podporu individuálnímu drobnému podnikání.

- Zvýšit státní dohled nad finančním sektorem a omezit rozsah a výši bankovních poplatků.

- Opět zavést náhradu mzdy zaměstnavatelem v prvních třech dnech nemoci a při ošetřování dítěte.

- Nepřipustit další nároky církve na majetek a přestat platit ze státních peněz církevní hodnostáře.

- Urychleně vydat jasný zákon omezující lichvu.

- Provádět výkon exekuce pouze pod dohledem soudu.

- Přijmout zákon o obecném referendu.

- Nedovolit vměšování zahraničních nátlakových skupin do vnitřních záležitostí ČR.

- Přijmout zákon o sociálním bydlení s jasnými pravidly, kdo a za jakých podmínek má na ně nárok.

- Zajistit účinnou ochranu spotřebitele před nekvalitními výrobky a nekalými praktikami obchodníků.        Právně posílit postavení České obch. inspekce, České potravinářské a zemědělské inspekce a Hygienické služby. Mnohonásobně zvýšit pokuty při zjištění poškození spotřebitele.

- Zlepšit služby pro zdravotně postižené občany, seniory a matky samoživitelky podle evropských   standartů.      

- Zavést politickou a právní zodpovědnost veřejně činných osob za výkon v jejich funkcích.

- Vytvořit jasná pravidla a termíny pro splatnost faktur mezi firmami a podnikateli.

- Zavést sníženou sazbu DPH na zdravotní pomůcky, u základních potravin, knih a léků.

- Obnovit tvorbu nových pracovních míst pro dlouhodobě nezaměstnané, zdravotně znevýhodněné a  absolventy škol v objemu 100 000 míst.

- Vrátit většinu nákladní dopravy ze silnic zpět na železnici.

- To je pouze část navrhovaných změn.

Chápu, že se tyto navrhované změny nemusí každému líbit, ale já jsem v nich osobně nezaznamenal nic hrůzostrašného. Pravdou ale je, že nejsem žádný fanatický ideolog, který dokáže i z těchto návrhů vyčíst totalitní nebezpečí.  Zatím se to jen mezi "prostým" lidem opatrně šušká -"Budu volit komunisty", ale znáte to ...  Tato republika je totálně ekonomicky, morálně i politicky v ...  na dně, tak zle s ní nebylo ani za socialismu a lidé si to uvědomují a začínají si sundávat ideologické klapky z očí. Začínají uvažovat o tom, co skutečně chtějí a co jim doopravdy vyhovuje.

Je pochopitelné, že modří soudruzi nadávají na ty rudé, protože jim chtějí překazit vykrádání státní kasy. Ale vymlouvat se na padesátá léta minulého století a svalovat vinu po třiadvaceti letech na komunisty je alibistické, falešné a slaboduché. Proto také poslední dobou u běžného člověka nezabírá. Politici a vlády po listopadu 1989 měli dost času přesvědčit voliče, že to dokáží jinak a lépe, než ti zatracovaní komunisti. Že to nedokázali, není vinou komunistů, ale především jejich. Vůbec se nedivím, že lidé už ztrácí trpělivost a chtějí změnu.  Ale jednu jistotu přece mám, pokud volby vyhrají komunisté, nebo se dostanou do vlády, tak to bude pouze demokratickou cestou a bude to svobodná vůle většiny voličů této země. Menšina může nesouhlasit, nadávat, špinit a plivat kolem sebe, ale co musí, je výsledky demokratických voleb respektovat. Protože o tom přece demokracie a svoboda jsou!

Nebo ne?

Pokud se chcete naplno dle libosti realizovat v diskuzi zde  , tak stačí rozkliknout stejnojmenný článek a pod ním anonymně diskutovat.

Autor: Jan Šustek | úterý 11.6.2013 14:53 | karma článku: 28,63 | přečteno: 1913x