Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dr. Muroň

11. 6. 2009 22:17
Sociální spravedlnost?

Sociální spravedlnost - to je zkrátka je, aby jedni živili druhé. Nemít příjem, nejlépe žít z dávek. A ti bohatší jsou povinni - tyto lidi živit. To je podstata "sociální spravedlnosti.

Samozřejmě, toto není žádná spravedlnost. Existuje leda dobročinnost, dobrovolná sociální solidarita. Spravedlivá je odměna za práci - kro pracuje málo, málo, kdo hodně - tomu hodně. To je spravedlivé. Spravedlivé není platit různé budižkničemy a lenochy a profesionální povaleče.

Vůbec nepopírám potřebu solidarity s potřebnými - invalidy, nemocnými, apod. Tady ale nejde o věc spravedlnosti, ale něčeho jiného.

Extrém "sociální spravedlnosti" - vyděláš dvakrát tolik? Dostaneš dvojnásobnou pokutu, zaplatíš více na dani, v obchodě budeš mít dvojnásobnou cenu. Matematicky vztato, rovnou by stačilo dát všem přesně stejně, či těm pracovitějším dokonce méně.

Znám bohaté, co dali hodně peněz na potřebné. Šlo o dobrovolný dar, ne o nějaký nárok. Neznám jediného komunistu či soc. demokrata, který by něco

0 0
možnosti

Dr. Muroň

11. 6. 2009 22:22
Re: Sociální spravedlnost?

podobného udělal. Např. Hlávka za svoji práci architekta a stavitele vyzískal velké prostředky. Dodnes z jeho nadace jsou podporovaní nadaní studenti a doktorandi. Nobel z peněz za vynález dynamitu vytvořil fond, z kterého se platí vědcům nobelovy ceny. Jiní zad podporovali sirotčince, chudé studenty atd.

Jen nevím o žádném komunstovi či soc. demokratovi, který by takto věnoval peníze. Vím o jejich zálibě v luxusu, drahém hodování. Drahé večeře si dával Kožený - třeba za půl milionu korun. Podobně hodovala Petra Buzková, ovšem deny byla cca 15x menší. Ovšem v porovnání k jejímu platu ministryně si dopřávala daleko větší luxus. Paroubek měl luxusní svatbu, jakou si může dovolit málokterý podnikatel. Brožová prachy a prachatý chlapy vyloženě miluje, zato chudého by si nevzala.

0 0
možnosti

ac97v2

11. 6. 2009 22:47
Re: Sociální spravedlnost?

Tohle nesmíš psát, nebo tě někdo obviní, že Buzkové, Paroubkovi a dalším socialistickým paplášům ty peníze snad i závidíš, co na tom že tihle šašci mají největší kecy o sociální rovnosti.

0 0
možnosti

kaktusak

12. 6. 2009 1:10
Re: Sociální spravedlnost?

Sociální spravedlnost znamená, že neexistují privilegované vrstvy, že všichni mají stejné šance. 

0 0
možnosti

DDT123

12. 6. 2009 9:02
Re: Sociální spravedlnost?

proto ty šikovnější a úspěšnější zkrouhneme - to je sociální spravedlnost? V modelu progresivní daně jsou privilegovaní ti s nižšími příjmy.

0 0
možnosti

Martin Jirousek

12. 6. 2009 15:45
Re: Sociální spravedlnost?

Sociální spravedlnost je jeden z důvodů 64 let míru v západní evropě.

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1902x
Muž v nejlepších letech se zájmem o historii.

Seznam rubrik