MR

Ono si je potřeba říct, že lidé nemají na podobných akcí možnos platit hotovosti. Tu jim sebere pořadatel z vlastní vůle. Takže nedostatek hotovosti si vytváří sám. A co se týče objemu peněz potřebných k vyplacení kelímku tak ten je dobré odhadnutelný. Protože nápoj se prodával jen do nového kelímku. Takže když se v areálu nedá platit hotovosti a vždy dostaneš nový kelímek. Tak musíš mít hotovosti na výplatu tolik kolik máš na prodej nápojů. Jinak ti musí zákonitě dojít. Nehledě na to, že výmluva peníze by dorazili za cca 10 minut je dost divná, protože proč budeš převážet hotovost po areálu z nějakého místa? Co ti to přinese za benefit? A jak tady píše někdo v komentáři. Tenhle obchod je super další příjem i když nedojde k problémům jako zde. Z mojí zkušenosti si minimalne 30% lidí jeden kelímek nechá na památku.

LH

Takže smecko přejdeme a necháme někoho napakovat....jo tak to je jiná 😋

JP

Je to maličko jinak. Hotovost na akci nebyla akceptována, akce byla celodenní a kelímky nebylo možno použít opakovaně, takže na každý nápoj kelímek plus záloha 70 Kč. O jednom pivu vydrží celý den málokdo. Navíc akce byla pro mladé, kteří nedisponují neomezeným rozpočtem a každá koruna dobrá. Připadá mi to jako kalkul pořadatele, že se raději na vrácení zálohy vykašlou a on si přijde na své.

Tomu tedy moc nerozumím. Bývá zvykem, že u těchto kelímků se platí záloha jen u prvního piva a při koupi dalších piv se obsluze vrací ten použitý, takže nová záloha se tím pádem neplatí. Problém nastává, až když člověk vrací poslední kelímek a nechce další pivo, ale chce vrátit zálohu.

Není to sice úplně k tématu, ale nostalgicky vzpomínám na staré dobré papírové voskované kelímky. Byly pevné, dobře se z nich pilo, měly svoji neopakovatelnou vůni a daly se z nich stavět vysoké komínky. S jejich likvidací nebyl problém, protože se daly dobře spalovat a byly i docela výhřevné (jak dalece to škodilo životnímu prostředí nedokážu posoudit). Kdyby se vrátily, klidně bych si za ně připlatil.

KK

Jojo, jak se na nich krásně pekly buřty:-)

Foto

Honzo, já byl loni na koncertě Chinaski, kde se občerstvení řešilo podobně. Při vstupu jsme vyfasovali náramek, na který jsme si dobili kredit, buď za hotovost či z platební karty a tím náramkem se platilo. Ale pivo jsem si bral pořád do stejného kelímku. A ten mám doma jako suvenýr. Vždy je to o lidech a jejich přístupu.

EH

Nejprve vymyslí ekologické kelímky a pak jim odmítají do nich nalévat nápoje.

V tom vidím hlavní chybu.

Fronty bývají obrovské, lidi se předbíhají a tečou nervy.

Ale oni jim do těch kelímků nalévají rádi. Jen se jim nechce vracet za ty kelímky zálohy.

  • Počet článků 409
  • Celková karma 18,74
  • Průměrná čtenost 1351x
Žijme přítomným okamžikem, ale nezapomínejme, že kdo nezná minulost, nemá budoucnost. 

 

"Spatřit svět v zrnku písku a nebe v divoké květině. Zachytit nekonečno v dlani a věčnost v jedné hodině". William Blake