Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Říkáte "přijmout zákon s jasně stanovenými normami"?

Opravdu máme zákonů málo?

Tak mě napadá, že od dob Starého Říma se ve školách učí, že právní normy jsou třeba pro situace, když přestanou fungovat zdravé vztahy mezi lidmi.

Nedávno jsem tu přečetla článek od milé paní Ivany z Ameriky, že "...v Česku děti do 18 let nesmějí do restaurací". Jsem z přečteného malinko v šoku.

Zejména začátek článku paní Ivany jsem četla znovu a znovu, abych si nevyložila mylně pravý význam slov, která paní Ivana použila - totiž, že do restaurací nesmí děti do 18 let a psi opravdu v Čechách. V Americe bych se nedivila ničemu, ale u nás doma? Že by mně něco uniklo?

V restauracích několika amerických států jsem sice před pár lety vždycky byla bez dětí a bez psa, takže tam jsem mohla přehlédnout leccos.

Doma v Čechách ale navštěvuji restaurace často, a to dříve i s dětmi, nedávno i s vnoučaty a často i se psem. Bydlím v centru Prahy, služebně často jezdím po celé republice, své sídlo v přírodě mám pod Krkonošemi. Jak jsem stará, nikdy jsem nikde v Česku neviděla žádnou restauraci, kam by děti nesměly. Vysoké stoličky pro batolata jsou dnes už standardem, ovšem jen pro dobrovolné použití podle rozhodnutí rodičů. Vím, že kdysi právní teorie řešila nějaký ojedinělý případ, kdy majitel před svou restauraci vystavil ceduli "zákaz vstupu dětí do 18 let a dospělým se psy", ale takový postup už v roce 2018 Česká obchodní inspekce (ČOI) zhodnotila jako diskriminaci z důvodu věku a tak porušení v Čechách platného právního řádu.

Čili, prosím, když neuvěříme hned všemu, co kde kdo řekne, a raději budeme rozpouštět SVŮJ strach, co jsme dovolili do sebe od těch příliš hlasitých pustit, poznáme, že vztahy mezi lidmi se můžou uzdravovat nejprve U KAŽDÉHO ZEVNITŘ, aby se přirozený a poctivý cit lidskosti na Zemi mohla zase vracet. A zákonů budeme potřebovat třeba jen pár, stručných a přesných, jako je mívali Římani. Děkuji Vám, pane Šiku 👍

0 0
možnosti
Foto

J22a29n 77Š16i81k

11. 4. 2023 7:06

Děkuji vám všem, že jste si našli čas na slušné příspěvky do diskuze. Hezké posváteční dny :-)

1 0
možnosti

Zlaté časy, kdy se ještě v hospodách smělo kouřit. Tenkrát tam s dětmi nikdo ani nepáchl a byl klid.

7 0
možnosti

Představte si ale, že já jsem v minulosti neměl nikdy s dětmi v restauraci, ani s obsluhou problém. Možná to bylo ale také tím, že děti nebyly jako urvané z řetězu.

:-/

4 0
možnosti
Foto

Přesné, jen jste zapomněl na dětské popelníčky. R^

11 0
možnosti

A30l93e52š 35V84o13l46f

9. 4. 2023 15:58

Ono je smutné, že na tom nejsou takhle jen hospody, ale i Markety a obchody, úřady, veřejná doprava atd.. Sobotní návštěvu dvou rodin v supermarketu berou děti (některé) jako pestré zkoumání zboží...mlátí do vystavených klávesnic, vše berou zbytečně do ruky a když se dostanou do oddělení hraček, to teprve nastává to pravé rodeo. Ale děti za to nemůžou, za to můžou výhradně rodiče. Já byl na druhou stranu , jak v tramvaji byla matka s holčičkou, která byla hustě nevychovaná, řádila po celé tramvaji a pořád někoho obtěžovala. Až to jeden pán nevydržel a obořil se na matku. Ta s klidem odpověděla, že mají volnou výchovu a že ji omezovat nebude. Na zastávce potom při vystupování jeden mladý asi student vyndal z pusy žvýkačku a když šel okolo holčičky napatlal ji tu žvýkačku do vlasu, otočil se matku a s klidem řekl: já byl taky volně vychovávaný a odešel. tramvaj se rozjela, ale to ticho a pohledy lidí kolem holčičky bych vám přál vidět....

7 0
možnosti

Tedy, ne že by na Vašich slovech něco nebylo, ale...

1. Nevhodně se v obchodech (a jinde) občas chovají i dospělí lidé (minulý týden jsem potkala cca 50 letou paní, která vzala do holé ruky všechny koláčky v dosahu, aby si vybrala ten kde je nejvíc povidel; a taky zhruba šedesátník kterého nadmíru vytočil kužel označující mokrou podlahu, takže ho odkopl přes půl uličky)

2. Ten vtip se žvýkačkou už je hodně starý, zkuste vymyslet něco nového

0 0
možnosti

I89v56a19n 63M81i62n89á13ř

9. 4. 2023 15:34

Moc rád bych se ještě přimluvil, aby v žádné z hospod nechyběla skluzavka, pro ty nejmenší - s velkou bednou - pestrobarevných balónků !

7 0
možnosti

A co skluzavka pro nás největší? My postarší s větším pozadím jsme v tomhle diskriminovaní

3 0
možnosti

Papírové blicí pytlíky.. tam bych nechtěl bejt, když si uvědomím, co z papírových brcek udělá vlhkost po malé chvilce.

Karma za text a veselé Velikonoce přeju.

1 0
možnosti

Je to ironická satira, nebo myšleno vážně? Nějak to nepoznám.

0 0
možnosti

Přečetl jsem desatero a mám jasno. Naštěstí jen ironie.

4 0
možnosti
  • Počet článků 407
  • Celková karma 18,21
  • Průměrná čtenost 1350x
Žijme přítomným okamžikem, ale nezapomínejme, že kdo nezná minulost, nemá budoucnost. 

 

"Spatřit svět v zrnku písku a nebe v divoké květině. Zachytit nekonečno v dlani a věčnost v jedné hodině". William Blake