Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J62a66n 95Š42i92k

14. 4. 2022 20:47

Děkuji Vám všem za příspěvky do diskuze a přeji krásný den

0 0
možnosti
PN

Rusové tvrdí, že jde o mobilní spalovny odpadů

To jim tak budu věřit, je jim egál, že se někde válí mrtvoly, natož nějaké odpadky.

0 0
možnosti
JH

J15i85ř60í 67H17o60l45ý

11. 4. 2022 17:42

Nejsem si jist zda je vhodné citovat z díla komunistického agenta kolaborujícího s Němci. A ještě k tomu příznivce Stalina a zaostalého Ruska.

1 0
možnosti
OS

Jsem si jistý, že to vhodné je. Člověk, který má zkušenosti s rudým terorem a nemá v hlavě nas...., tak si připomene, co jak v historii bylo. A ti mladí, co jim naše zkušenosti z období "rozvinutého socialismu" chybí, tak z těchto informací mají šanci pochopit, že mor z Ruska je smrtelná choroba.

0 0
možnosti
IL

I63v46a31n25a 37L27a55n47c53e

11. 4. 2022 13:02

Krásná Ukrajinská písničkaV, smutná, smutná;-(. Velice smutný blog;-(

2 0
možnosti
DS

Děkuji, smutné, ale nutné téma.

0 0
možnosti
PS

A v si naivně myslíte, že když si dnes vyzvedavate popel Vaší zesnulé babičky, je v té nádobě jen a pouze popel té babičky?

0 0
možnosti
Foto

Drsné téma, ale je třeba o tom mluvit. Z vícero důvodů, které zmiňujete. R^

3 0
možnosti
GK

Domnívám se, že vysvětlení je vcelku jednoduché. Mobilní krematoria jsou pro ruskou armádu již standardní vybavení, ovšem nepočítali s tak velkými ztrátami a na mnoha místech skutečně prchali, takže uchránili jen své holé životy. Nu a tam, kde neprchali, došlo k řešení tohoto dilematu: "povezeme v náklaďáku mrtvoly, ze kterých už nic není anebo povezeme to, co jsme v okolí naloupili?". Ano, "b" je správně. Jak doložily mnohé články, Rusové na Ukrajině vyloupili kdeco, domů posílají balíky s lupem a v Bělorusku nabízeli k prodeji třeba pračky atd. Tedy, já se v té válce také ocitnout, též bych se snažil naplnit balík různými užitečnými spotřebiči (ale jak sdělil jeden článek, též laky na vlasy, na nehty, mlýnkem na maso, kožichy... a odeslat domů). Co je doma, to se počítá a maminka, ženuška či tchán budou mít radost. A na závěr: ve 2. světové válce to Rusové dělali také, dokonce byl stanoven počet balíků na vojáka a váha, totéž ovšem i Američané...! Proto se dodnes v mnoha amerických domácnostech nalézají umělecké předměty s nejasným evropským původem a na stěně se občas odhalí obraz v hodnotě milionů, který kdysi praděda odeslal z Evropy.

8 0
možnosti
GK

V rámci objektivity bych měl dodat, že je jistě rozdíl, jak dotyčný k věcem, které odeslal domů, přesně přišel. Tedy zda je ukradl třeba i za použití násilí anebo zda je vytáhl z rozbombardovaného domu či koupil od nějakého překupníka. To jsou důležité nuance.

0 0
možnosti
IM

I41v53a82n 49M74i72n77á31ř

10. 4. 2022 12:13

Díky autorovi je nám umožněno přemýšlet nejen o příčinách a tragických okolnostech smrti padlých vojáků, ale i o smutné realitě - zacházení s jejich ostatky. Pro autoritativní bolševický režim, byly oběti občanských válek, genocid a hladomorů - vždy jen nežádoucím odpadem. Tento trend, absolutní neúcty k mrtvým, měl hrůzné dopady i v ČSR - praxí komunisticko-estébácké "elity" v 50.letech. Dodnes objevujeme hromadné hroby odpůrců tehdejšího režimu.

Jsem nesmírně rád, že s obnovenou demokracií se k nám opět navrátily kulturní křesťanské hodnoty s nepotlačovanou náboženskou svobodou a zaslouženými projevy úcty - nejen k mrtvým, či padlým - ale i k pozůstalým.

2 0
možnosti
DR

Keď to boli mobilné spalovne odpadu , tak potom prečo po rusoch zostali obrovské kopy odpadkov ? zase niečo zlyhalo , tovarišč Putin , zas to dopadlo ako obyčajne?

5 0
možnosti
  • Počet článků 407
  • Celková karma 18,21
  • Průměrná čtenost 1350x
Žijme přítomným okamžikem, ale nezapomínejme, že kdo nezná minulost, nemá budoucnost. 

 

"Spatřit svět v zrnku písku a nebe v divoké květině. Zachytit nekonečno v dlani a věčnost v jedné hodině". William Blake