Zeman přivádí na Hrad novou inteligenci. A to pracující inteligenci

President Zeman se nám rozkmotřil s rektory našich vysokých škol. Dalším důvodem sporu, poté co odmítal jmenovat profesora Putnu, je nepozvání rektora Masarykovy univerzity Mikuláše Beka a hlavy Jihočeské univerzity Libora Grubhoffera na pondělní slavnostní shromáždění ve Vladislavském sále, které je připomínkou vzniku samostatného československého státu. Na něm bude president udělovat vybraným osobnostem státní vyznamenání. Důvody nepozvání hrad nesdělil.            

Illustrace: Jitka Ludvikova

Jeden se může domnívat, že za tím stoji ješitnost presidenta Zemana. Rektor Masarykovy univerzity Bek se totiž domnívá, že rozhodnutí presidenta nepozvat ho na slavnostní shromáždění vyvolalo jeho znemožnění Zemanovi přednášky na brněnské Ekonomicko-správní fakultě, která se měla uskutečnit v září. Rektor Bek jako důvod proč tak učinil uvádí; "Současný prezident je čestným předsedou jedné z volebních stran, jež je po něm dokonce pojmenována, a jeho tvář na nás shlíží z volebních bilboardů této strany. Jeho vystoupení na půdě univerzity v době volební kampaně by bylo jasným narušením principu politické neutrality univerzity vůči soutěži demokratických stran o přízeň voličů, studentů a zaměstnanců univerzity."

A jak jsem již několikrát psal, jedna z vlastností která zdobí našeho presidenta je to, že nezapomíná. Hlavně na ty, kteří se mu opovážili postavit do "jeho" cesty k "našim" lepším zítřkům.

Výše dva jmenovaní rektoři však nebudou jediní, kteří se pondělního slavnostního shromáždění nezúčastní. Vysokoškoláci z brněnského sdružení Studentské jaro zaslali rektorům otevřený dopis, ve kterém je vyzvali k neúčasti na pondělních oslavách. K bojkotu se tak přidali například rektor Univerzity Palackého v Olomouci Miroslav Mašláň a rektor Ostravské univerzity v Ostravě Jiří Močkoř a rektor Univerzity Karlovy Václav Hampl. President Zeman, jakož to správný egocentrik, se jistě nebude zlobit a spíše bude kvitovat to, že v místnosti kde bude on se tímto bojkotem sníží přítomnost lidi, kteří by mu snad "mohli" konkurovat v "inteligenci." A všichni víme, jak moc si náš president na svém IQ zakládá.

A jelikož se bez "inteligence" vládnout nedá, nahradí president Zeman tu starou a rebelující inteligenci, inteligencí novou. A to pracující inteligencí. Prvním jeho krokem je nápad vyznamenat nositele titulu Hrdina socialistické práce Františka Čubu.

Jediné co nám ještě chybí je, aby z presidentské vlajky zmizelo PRAVDA VÍTĚZÍ a bylo to nahrazeno sloganem Kupředu Levá.

Diskuze bez cenzury ZDE.

 

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Sarka | pátek 25.10.2013 12:55 | karma článku: 30,53 | přečteno: 1467x