Z dílny ruské propagandy, aneb ne každý den je posvícení

Pro nás, co nežijeme v Rusku, je Putinova vládní propaganda často legrační. Tato propaganda, na základě toho jak se ji podařilo vymýt mozky většiny voličů doma v Rusku a při vědomí toho, že jim to "žere" i stále více různých kolaborantů v zahraničí, u nás třeba kolaborant Vyvadil, usíná občas na vavřínech, důsledkem čehož je že to občas opravdu již přeženou, a mají z toho hlavu v kopru. Napřklad tak jako v následujícím případě.

 

Všichni víme, jak bývalá komunistická ruská elita převlékla kabát a provádí velký kamarádčov s ortodoxní církví. Tajná služba jim dokonce postavila chrám a rezidenci nedaleko své akademie a průčelí ozdobila bronzovou destičkou s věnováním. Alespon něco za ty tisíce rozbouraných kostelů a vyvraždění milionů věřících v minulosti.

Lidská závist dokáže vyvolat problémy a když se jedná o dnešní vládnoucí ruskou elitu a jejího přisluhovače ortodoxní církev - je na ruské tajné policii, aby s tím něco udělala. To, že ruský patriarcha Kirill je velmi zámožný muž se sice šušká, ale nejhorší co se může stát je, když to sám nešikovně a arogantně předvádí. To se stalo v případě televizí přenášeného rozhovoru, který měla  na církev na své webové stránce. Pozorní sledovatelé si všimli, že na vyleštěném povrchu stolu, na kterém měl patriarcha položené ruce - je jakýsi odraz připomínající hodinky.

Ale na jeho ruce nebylo nic. A tak št'ouralové začali pátrat a podařilo se jim objevit původní záběry .... a bingo! .... ruka Kirilla se pyšnila přepychovimi hodinkami značky Breguet za 36,000 euro.

Skándál s dodatečným vymazáním hodinek se už nedalo utajit, dokonce i některá ruská média našla odvahu a fotografickou dokumentaci uveřejnila. Z trapné situace se dalo vycouvat pouze jedním způsobem - najít "obětního beránka" a tak církev přišla s vysvětlením, že šlo "blbou chybu nevěřící 24 leté zaměstnankyně", která projevila "nežádoucí iniciativu".

Problém ovšem byl,  že původně církev tvrdila, že jde o podvod. Později se mluvilo o spiknutí jistých ruských blogerů za účelem zneuctit církev. Nyní poslední "vysvětlení" je, že šlo o dárek patriarchovi, který vůbec nevěděl jakou hodnotu hodinky mají a že možná šlo o úmyslné spiknutí, které zorganizovali někteří blogeři a vše vyšetřuje policie.

Se svolením autora: Simon Achenbach (InfoPress, New York)

Psáno pro bez-cenzury.com

Diskuze bez cenzury ZDE

Dále ke čtení nabízím:

Miloši, stojím za Tebou!!!!

Naši milí Romové, že umíte zpívat a tančit již víme...........

Kouřím, kouříš, kouříme.....

Jan Sarka

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Sarka | sobota 24.1.2015 10:08 | karma článku: 20,15 | přečteno: 1035x