Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Otevřený dopis (dotaz) čtenáře Jana Šárky redakci iDNES.cz

Vážená redakce. Obsahem mého otevřeného dopisu vám je otázka. A to otázka na to, proč nám jako čtenářům zamlčujete informace.  Dovolím si tvrdit, že určité informace jsou z vaší strany zamlčovány záměrně. Jako příklad uvedu váš článek ze dne 18. října 2013 "Netrhej ty plakáty, napomenula dítě na poště. Jeho matka ji zbila tyčí." Aleš Horáček, který je autorem článku, "opomenul" zmínit národnost agresorky. A jistě to nebylo z nedostatku informací, neboť například Chomutovský deník o incidentu informoval pár minut po vás a národnost ženy, jenž útočila tyčí, zveřejnil. A takovýchto článků, kde je "pomlčeno" o národnosti pachatele či pachatelů, vyšlo z dílny iDnes.cz mnoho.

Jitka Ludvikova

Pokud by jste takhle taktně "mlčeli" o všech národnostech, co se týče pachatelů, dalo by se to možná pochopit. Vy nám ale"zamlčujete" vždy a jen a pouze jednu národnostní menšinu. Tedy jen v případě, pokud je příslušník této národnosti pachatelem trestného činu. Jakmile jsou však naši cikánští spoluobčané, ano cikánští a proč říkám cikánští a ne romští jsem již vysvětlil ZDE a vracet se k tomu nanovo nehodlám, tak tedy pokud jsou naši cikánští spoluobčané na straně obětí nějakého trestného činu, tak je jejich národnost zveřejňována v titulcích a to tučně. V článku pak opakovaně.

Pokud je však na straně druhé pachatelem trestného činu příslušník vietnamské, slovenské, polské, ukrajinské či jiné národnostní menšiny, informacemi nešetříte. Stačí si "prolistovat" vaši černou kroniku. O vyváženosti nemůže být ani řeč. Již se nepíše o "mladíkovi," ale dozvídáme se o vietnamském stánkaři který něco padělal, o slovenském vrahovi který byl u nás zadržen nebo polákovi, který si v Čechách "otevřel" pěstírnu marihuany. A vedle toho máme jednadvacetiletou matku dítěte, která osmapadesátiletou ženu zbila hliníkovou násadou.

Vy jako novináři by jste měli být nestraní a objektivní. Vy nám máte podávat fakta. Ten řekl tohle, ten mu odpověděl tohleto, slyšela to ta, která pak následně udělala toto. A vše se to odehrálo tam a tam, tohoto dne v tolik a v tolik hodin a zpovzdálí to sledoval ten. Tečka. Vy nám nemáte předkládat vaši" verzi toho jak se to asi odehrálo, nebo dokonce zamlčovat informace, protože si myslíte že to tak bude "spravedlivější." Vy máte být jako profesor historie, který k posluchačům hovoří o dějinách. Stejně jako on i vy máte říci jen a pouze pravdu, což jsou fakta. A to všechna fakta. Nic nezamlčovat a nechat pak na čtenářích, ať si sami udělají úsudek o tom co se stalo.

Já chápu, že vaše mlčení zřejmě vychází z dobrého přesvědčení. Že nechcete ještě více jiskřit a přiostřovat náladu která ve společnosti panuje. Ale tím, že nebudete "upřimně" informovat jen nahráváte k domněnkám a ke spekulacím. A to je pro tu "protiromskou" náladu větší zlo než pravdivé označování trestných činů té národnostní menšiny, neboť kolikrát v domněnkách "neinformovaného" čtenáře je pachatelem neoprávněně příslušník oné to "zamlčované" menšiny.

Vím že se občas vaši redaktoři vyjadřují pod články v diskuzi k připomínkám čtenářů. Proto vás prosím aby jste vaši odpověď dali do diskuze pod blogem. Tak jako je má otázka "otevřená" přál bych si, aby i vaše odpověď byla otevřená, tedy veřejná. Děkuji.

Jan Šárka, čtenář

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Sarka | pondělí 21.10.2013 10:52 | karma článku: 36,17 | přečteno: 2005x
  • Další články autora

Jan Sarka

Dva kabáty kolaboranta, pardon doktora, Vyvadila

Při sledování tahání si trička iniciativy "Neprojdou" kterou hrdě založil a vede Judr Vyvadil mne napadlo co asi vsenátu dělal v době vstupu naší vlasti do NATO. Trocha pátrání, ovšem přiznám se ulehčená příspěvkam Davida Černého na FB kterému tímto děkuji za to že mi ulehčil pátrání, vydala své ovoce.

23.3.2015 v 10:35 | Karma: 23,36 | Přečteno: 1452x | Diskuse| Ostatní

Jan Sarka

Podrazila CIA bývalého prezidenta George W. Bushe?

Jedním z největších důvodů, které zničili reputaci George W. Bushe bylo, že lhal o zbraních hromadného ničení v Iráku. Ještě před vypuknutím války Saddám Husajn zaplatil syrskému prezidentu Asadovi $110 milionů a nechal ze země odvést většinu těchto zbraní do jeho úschovy. Ale i tak jich v Iráku velké množství zůstalo.

2.3.2015 v 7:07 | Karma: 12,11 | Přečteno: 609x | Diskuse| Ostatní

Jan Sarka

Češi a Slováci v Americe

I když mě někteří rádi vkládají do úst údajné pomlouvání Čechů a nekritické vychvalování Ameriky, pravda je, jako ve všem, někde uprostřed. Odsuzuji často to co oni sami, ale protože tam nežiji je to pomlouvání. Jejich hrdost na to, na co můžou být jako Češi hrdí, je v pořádku, ale moje hrdost na americké přednosti je špatná.

26.1.2015 v 7:27 | Karma: 7,56 | Přečteno: 556x | Diskuse| Ostatní

Jan Sarka

Z dílny ruské propagandy, aneb ne každý den je posvícení

Pro nás, co nežijeme v Rusku, je Putinova vládní propaganda často legrační. Tato propaganda, na základě toho jak se ji podařilo vymýt mozky většiny voličů doma v Rusku a při vědomí toho, že jim to "žere" i stále více různých kolaborantů v zahraničí, u nás třeba kolaborant Vyvadil, usíná občas na vavřínech, důsledkem čehož je že to občas opravdu již přeženou, a mají z toho hlavu v kopru. Napřklad tak jako v následujícím případě.

24.1.2015 v 10:08 | Karma: 20,15 | Přečteno: 1035x | Diskuse| Ostatní

Jan Sarka

Vážení imigranti, vítejte v České republice. Přezuvky ale sebou....

Nedávné rozhodnutí vlády o přijmutí syrských uprchlíků nám opět rozproudilo diskuzi na téma "Evropa/Česka Republika a přistěhovalci." Ozývají se názory na oplocení Evropy, někdo chce stavět na Uralu zeď, další zase vyzývají dokonce ke střílení na lodě převážející běžence. A jiní zase chtějí vítat imigranty s otevřenou náručí.

17.1.2015 v 6:59 | Karma: 17,39 | Přečteno: 620x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

Turisté si zajeli do Afghánistánu. Střelci část Evropanů povraždili i s průvodci

18. května 2024  17:57

Neznámí ozbrojenci v pátek večer v provincii Bámján v centrální části Afghánistánu zabili tři...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v mlze, záchranáři po něm pátrají

19. května 2024,  aktualizováno  22:16

Aktualizujeme Na severozápadě Íránu pokračuje rozsáhlá záchranná operace poté, co zde zmizel vrtulník s íránským...

V Tel Avivu se po týdnech rozezněly sirény. Hamás ohlásil rozsáhlý raketový útok

26. května 2024  13:55

V Tel Avivu se po mnoha týdnech po 13. hodině rozezněly sirény, které varují před raketovým úderem....

Češi jsou nafoukaní, Západ nás vidí jako komunistický skanzen, řekl Topolánek

26. května 2024  13:15

Podle bývalého premiéra Mirka Topolánka vnímají západní státy Česko stále jako postkomunistický...

Registr predátorů hned tak nebude. Není shoda, jak staré činy by se evidovaly

26. května 2024  13:13

Zákon, jenž by měl chránit děti před predátory, který zavádí takzvaný dětský certifikát, nabírá...

Češi se chystají na boj o zlato. Staromák zaplní davy, metro pojede déle

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  13:12

Česko v neděli čeká hokejový svátek. Fanoušci vyrazí sledovat finále mistrovství světa na náměstí,...

Vyhrajte super-prémiové pokračovací mléko BEBA SUPREMEpro 2
Vyhrajte super-prémiové pokračovací mléko BEBA SUPREMEpro 2

Rádi byste vyzkoušeli nejdokonalejší recepturu pokračovacího kojeneckého mléka BEBA? Zapojte se do soutěže a vyhrajte hned 2 balení mléčné výživy...

  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1399x
kluk z Pardubic žijící ve spojených státech,který nezapomněl odkud pochází... bez-cenzury.com

Seznam rubrik