Oni český stát okradou, on je za to ochrání před vězením......

Představte si situaci, že vás někdo vykrade. Zloděj je odhalen, je mu prokázána vina a je i odsouzen. Ale má to jeden háček. Zloděj od soudu zamířil místo do vězení k vám domů. A dokud se tento dotyčný zlodějíček bude zdržovat u vás doma, není způsob jak ho dostat za mříže. Vy ho násilím ani jinak vyhodit nemůžete. A on sám dobrovolně váš příbytek neopustí. Proč taky? Nic mu u vás nechybí. Může si užívat toho co si u vás nakradl a justice je na něj krátká. Já vím že situace kterou jsem vám popsal, vypadá spíše jak rozverná pasáž z nějaké lidové veselohry z pera Zdenka Trošky či pokračovaní U nás v Kocourkově.

Jitka Ludvikova

Kéž by tomu tak bylo. Bohužel se však jedná o běžnou realitu všedního dne státu, který je nazýván Českou republikou.

Federální trestní tribunál ve švýcarské Bellinzoně udělal něco, o čem se voličům v české kotlině může jenom zdát. Švýcarští soudci odsoudili české tuneláře nepodmíněně k vězení, k pokutě a ještě navíc odsouzeným zabavili peníze, které budou navraceny "poškozeným stranám." Odsouzení jsou exmanažeři Mostecké uhelné společnosti (MUS) a jednou z poškozených stran je Česká republika. Té díky podvodné privatizaci Mostecké uhelné společnosti za vlády premiéra Zemana vznikla škoda okolo dvou miliard korun českých.

A ta samá Česká republika která byla okradena, se teď svýmy zákony postarala o to aby odsouzení tuneláři nemuseli nastoupit do vězení. Né jen že náš stát nedokázal podvodu zabránit, nedokázal ho ani vyšetřit natož aby ho "soudil a odsoudil," ale když tu práci konečně udělal někdo za něj, tak místo poděkovaní přišlo znemožnění vykonání rozsudku. Česka republika totiž zásadně své občany nevydává. Pokud tedy odsouzení exmanažeři MUS dobrovolně nenastoupí do švýcarského vězení, není jak je k tomu přinutit.

Ale čemu se vlastně divíme. Vždyť se jedná o stát, jehož minulý president byl sám zachycen kamerou při krádeži a kterýž to svým presidentským podpisem pod amnestii pozastavil a zrušil stíhání podobných tunelářů a jehož současný president poskytoval tunelování Mostecké uhelné společnosti svou "virózní nekompetenčností" legální krytí.

Možná by na hranicích místo "Welcome to Czech Republic" mohlo na cedulích stát " Welcome to Tunel Republic".

Diskuze bez cenzury ZDE

Autor: Jan Sarka | sobota 12.10.2013 9:00 | karma článku: 31,25 | přečteno: 1212x