Kouřím, kouříš, kouříme.....

A zase tu máme jednoho dobrého člověka, kterému záleží na mém zdraví tak moc, že chce zakázat kouření v restauracích. Tím hodným člověkem je Jan Korytář, který vede do voleb uskupení s názvem Změna. Děkuji za zájem, ale děkuji nechci. Pokud mě vadí kouření, nepůjdu do restaurace kde se kouří. To za osobu mou.      

Za majitelé restaurací a podniků, kterých se má zákon týkat si dovolím podotknout, nechte nás, je být. Stačí že nám, vlastně jim již přikazujete koho mohou a koho nemohou ve svém podniku, do kterého dali své peníze, ve kterém od rána do večera dřou, obsloužit. Vy jste  jim moji milí politici s vybudováním jejich podnikání nepomohli, ba naopak. Vaše zákony a vyhlášky jsou spíše klacky házené podnikatelům pod nohy než pomoc při podnikání. A ještě z něčeho o co jste se nezasloužili, mate peníze skrz daně a k tomu ještě zaměstnané občany.

Pokud opravdu tolik lidi touží po tom, aby se v restauracích, barech či hospodách nekouřilo, proč není více a více nekuřáckých podniků? Pokud by to opravdu tak bylo tak, by "nekuřácké pohostinství" bylo na vzestupu a klasické zakouřené hospody by nám krachovaly. Ale ono to tak není, že?

A argument, že je to kvůli "mému" zdraví? Blbost!! Kolik lidí ročně zemře kvůli automobilům, po zásahu elektřinou, při úrazech na kole, utone při koupání. Kolik lidí se zraní při sportu, při procházkách přírodou? To taky vše zakážeme, neboť je to zdraví a životu nebezpečné?

Pokud je kouření opravdu tak škodlivé, proč nezakázat cigarety úplně? Dát je na stejnou úroveň jako drogy. Ale to nejde, to by náš stát s tím vaším hospodařením opravdu zkrachoval. V roce 2011 stát od kuřáků vybral na spotřební dani za tabákové výrobky 44,986 miliardy korun, a v roce 2012 to mělo být ještě o 2,4 miliardy více. To by náš rozpočet již opravdu nerozdýchal, kdyby o tohle přišel.

Takže sečteno a podtrženo. Pane Korytáři, pokud budete zvolen tak kvůli tomu aby jste se staral a postaral o fungování našeho státu. Pokud budete zvolen, tak né kvůli tomu, aby jste za mě rozhodoval, jestli si mohu dat ke studené dvanáctce cigaretu nebo slané tyčky. To není vzkaz jen pro vás, ale pro všechny ty rádoby hodné politiky, kteří se bijí ve jménu mého zdraví. Mé zdraví nechte na starost jen a pouze mě. Děkuji.

(http://bez-cenzury.com/)

 

 

Autor: Jan Sarka | čtvrtek 19.9.2013 8:18 | karma článku: 27,00 | přečteno: 1199x