Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nějak mi nepřišlo, že by hospody na Slovensku zely prázdnotou.

0 0
možnosti
MP

Z Nerudových povídek víme, že v hospodách se scházeli lidé všech úrovní a vždy se tam kouřilo, možná i víc než ted. Kuřák omezuje svobodu druhého, jen když mu při jídle kouří do obličeje. Kouří-li ohleduplně poblíž zastávky, pak svobodu jednotlivce nijak neomezuje. Nejsou všichni kuřáci ani pejskaři stejní.

3 0
možnosti
MP

Nejsou všichni kuřáci bezohlední, tak jako všichni pejskaři nejsou nepořádní.

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 0
možnosti
MP

Zakažte kouření ve vesnické hospodě. Opravdu se tam zvýší návštěvnost?

3 0
možnosti
Foto

Všimla jsem si jedné věci. Kolikrát na zastávce vidím, že si někdo zapálí (i když se to nesmí). Všichni okolo čumí,ale nikdy jsem ještě neslyšela, že by se někdo proti tomu ozval. To si nekuřáci netroufnou někomu něco říct, ale v diskusi jsou nabroušení jak žiletky;-D

0 0
možnosti
FV

Mám za to, že ten zákaz kouření na zastávkách platil jen nějakou chvíli a pak ho zase zrušili. Ale nesledoval jsem to nijak zvlášť - MHD prakticky nevyužívám a sám nekouřím, tak mne to nezajímalo.

2 0
možnosti
Foto

KarmaR^

Nemám problém s tím, jít do nekuřácké a chvíli bez cigára vydržet, anebo jít kouřit ven. V kuřácké si zapálím. Mám možnost volby, stejně jako nekuřáci- když jim vadí kouř v hospodě,můžou jít do nekuřácké (když nějakou objeví, ono vysloveně nekuřáckých fakt není moc,alespoň u nás).

Právě proto, že jsem jen sváteční kuřák, tak si ráda v hospodě dám ke kafi, nebo k pití, cigaretku:-) Doma nekouřím.

2 0
možnosti
PK

P76e26t20r 59K54o33l70á31ř

19. 9. 2013 9:17

Jen kuř brouku, jen kuř. Dostanu tě k filmu. :-P

0 0
možnosti
JS

V zemích, kde zásadně omezili kouření, došlo k zajímavému fenoménu. Návštěvnost restaurací stoupla až o desítky procent. Proč? Protože se do nich vrátili obědvající zaměstnanci a rodiny s dětmi, tedy hosté, kteří do té doby vpodsatě neměli na výběr. Zato vejpitkové, kteří lemtají dvě piva celý den a vypálí k tomu krabičku cigaret, prostě zmizeli. Hostinští také záhy pochopili, že taková restaurace se lépe udržuje, je čistší a výnosnější. Mimochodem – nedopalky cigaret na ulicích jsou největším problémem odrazujícím turisty, protože vytvářejí nejhorší dojem nečistoty a špíny. V našich městech jde o problém přímo fatální – vedle výkalů od psů.

V tom, že by nekuřácké restaurace nebyly na vzestupu, se mýlíte. Někde už pochopili, že naprostá většina lidí neleze do podniků, v nichž během pěti minut načichnou zakouřeným chlívem. To, že si  stále ještě mnozí lidé, včetně Vás, nedokážou představit nekuřácký podnik, je pouze jejich problém. Normální je nekouřit.

Co se týče hospodaření státu – ujišťuji Vás, že žádný stát nemůže zkrachovat na nedostatek kuřáků. Spíš naopak. A hlavně – peníze na daních z prodeje cigaret nepocházejí jen z cigaret prodaných a vykouřených v restauracích, ale celkově ze všech prodaných a vykouřených cigaret – tedy i na ulicích, v obývácích, na záchodech nebo za bukem. Tam si může každý kuřák třeba nadehtovat plíce a nikdo ho v tom neomezuje.

1 0
možnosti
MB

M81i55l82o44š 57B74é30m

19. 9. 2013 9:18

Nevím jestli máte pravdu nebo ne. Klidně ale o své pravdě přesvědčujte všechny hospodské v republice. Zároveň ale, prosím, ctěte jejich rozhodnutí a jejich peníze a nesnažte se nutit jim svojí pravdu násilím. ;-)

7 0
možnosti
Foto

ač sám zarytý nekuřák, dávám vám za pravdu

6 0
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1399x
kluk z Pardubic žijící ve spojených státech,který nezapomněl odkud pochází... bez-cenzury.com

Seznam rubrik