Demokracie v ohrozeni!!!!

Nase politicka elita v cele s "panem" presidentem, chteji zmenit ustavu. Nebot jim pry nevyhovuje. Ustava je od toho aby se ctila a dodrzovala a ne se menila podle toho, jak se to komu hodi. At je to treba sam "pan" president. Pokud bude nase ustava zmenena, je to krok zpet k totalite.

Nejsem odbornik na pravo a v ustave si nectu kazdy den, pouze pouzivam, jak se rika, selsky rozum. A neco mi tu smrdi. To co me varuje je, ze parta kocici pracky, tedy Paroubek, Topolanek, Klaus a jejich partajnici, jsou zdeseni rozhodnutim Ustavniho soudu. Je to snad poprve, kdy tehle particce nasi politicke "elity" opravdu verim, ze to co rikaji je uprimne a nejedna se o pretvarku. To co povazuji za uprimne a opravdove, je jejich zdeseni z rozhodnuti o zruseni terminu pro predcasne volby. A ten nejvetsi vykricnik je, ze po letech trapneho hadani se dokazali na necem shodnout a jsou ochotni spolupracovat!!!! Na zmene ustavy......

Po leta jsme byli svedky, ze tito panove meli veliky problem se na necem dohodnout. Dohodnout se na cemkoli, co se tykalo statu a zivota v nem. Tedy co se tykalo obcanu. Ale jakmile se jedna o ne, o jejich "mista", jsou hned vsichni za jedno. Pokud by meli podobnou snahu i pred par mesici, nemuselo by k dnesni situaci dojit. Nepadla by vlada a Ustavni soud by nemusel resit nejakou stiznost.  Ale v te dobe je asi nenapadlo, ze se najde nekdo, kdo rekne dost. Zvykli si, ze jim vsechno projde, ze nemusi brat ohledy na nikoho, ze se nemusi nikomu z niceho zodpovidat. Ze muzou vsechno, vsechno co si zamanou. Ale on se najednou nekdo ozval. A na to oni nebyli zvykli. Oni zapomeli, ze museji jednat a konat podle urcitych pravidel, podle zakona. Myslili si, ze oni jsou nad zakon, ze zakon je jen pro obycejne lidi ale oni ze jsou vic.

Pokud bude ustava menena na zklade prani vladnoucich politiku, vracime se k totalite a k totalitnimu zpusobu vladnuti. Ustava ma byt dodrzovana a respektovana vsemi. Tedy i politiky. Ustava a jeji dodrzovani je zakladem demokracie.

Jak rikam, nejsem odbornikem na ustavni pravo, pouze jsem chtel vyjadrit nazor "normalniho" obcana na danou situaci.

PS "Pan" president Klaus nemel s ustavou problem, kdyz na ni prisahal.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Sarka | pátek 11.9.2009 8:14 | karma článku: 14,85 | přečteno: 839x