Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Americké záhady - muž který šokoval Alberta Einsteina

"Opravdový znak inteligence není vzdělání, ale představivost. Dnes každý zná jméno Einstein, za sto let každý možná bude znát jméno Edward Leedskalnin. Musíme se učit z minulosti a doufat v budoucnost. Nejdůležitější je nepřestat klást otázky."(Albert Einstein)

Génius, jako z doby faraonů?

Jak je možné, aby malý (160 cm) a nemocný muž, vážící sotva 50 kg - používající jednoduché nástroje - vystavěl sám strukturu o hmotnosti 3 milionů liber? Kterak je možné přemístovat kamenné bloky vážící až 30 tun a sestavit je s přesností desetin milimetru? Nikdo to do dnešního dne neví.

E. Leedskalnin

Říká se tomu "Osmý div světa" - a jmenuje se to Coral Castle. Den co den tento zázrak obdivují turisté v Homestead na Floridě. Postavil jej jeden z nejzáhadnějších mužů, který kdy existoval.

Edward Leedskalnin, skromný a nenáročný emigrant z Litvy měl pouze základní čtyřleté vzdělání. Byl to však génius, který experimentoval s elektromagnetismem a pokorně přiznával - že asi objevil tajemství stavitelů pyramid ve starodávném Egyptě. Když mu bylo 26 let, zasnoubil se a měl se oženit. Den před svatbou si to však nevěsta rozmyslila. Ed se rozhodl emigrovat do Ameriky a po příjezdu pracoval v táborech dřevorubců v Kalifornii, Texasu a Kanadě. Onemocněl tuberkulozou a tak se přestěhoval do teplého podnebí na Floridě. Tam potom celých 20 let v tajnosti stavěl monumentální strukturu, které říkal "Rock Gate Park".

Pracoval zásadně pouze v noci a postupně na pozemek dopravil a opracoval 997,903 kg kamenných bloků a sestavil do toho, čemu se nyní říká "Coral Castle". I když byl plachý člověk, otevřel svoji stavbu veřejnosti k prohlídce, za kterou účtoval 10 centů. Do té ceny byly započítány i vařené párky, jenž rád hostům servíroval. Jedno však odmítal - vysvětlit jak dokázal sám přemistovat a sestavovat několikatunové kamenné bloky bez strojů či pomoci jiných. Pouze se záhadným úsměvem říkal:"Naučil jsem se zákonům váhy a leverage a znám tajemství těch, kteří postavili pyramidy ...(Když se podíváte dovnitř Královské hrobky ve Velké pyramidě, najdete stejné postavení kamenů. Podle všeho chtěl Ed tímto postavením kamenů sdělit následující: Když se podíváte na Královskou hrobku a na můj kámen, zjistíte, že já znám tajemství Velké pyramidy).

Mnozí se domnívají, že Leedskalnin narazil na něco ve svých experimentech s elektrickou energií a magnetismem. Vycházejí z jeho čtyř příruček ve kterých uvadí několik jednoduchých pokusů. Jeho teorie vyvrací standartní model elektromagnetismu. Uvádí, že kov sám o sobě není magnet, ale že "opravdové magnety" se v kovu pohybují. Popisuje je jako individuální "severní a jižní magnety" - menší než atom. Tvrdil, že vědci hledají odpovědi na špatných místech a jako příklad hovořil o tom: "... že magnety jsou v podstatě nezničitelné. Tělo, nebo dřevo můžeme spálit. Zničíme je, ale nedokážeme zničit magnety, které je původně držely pohromadě. Když vyrobíme baterii s mědí pro kladný terminál a kusem masa pro negatívní terminál - získáme víc "magnetů - než když místo masa použijeme bramboru."

Mezi nejbizarnější výtvory na Edwardově zahradě patří fontána vážící 18 tun, která představuje fáze Měsíce, nebo houpací křeslo o váze 10 tun! Neřešitelnou hádankou je proto stále jeho technika stavby. Pokud Edward nedokázal levitovat, nebo mu v práci nepomáhali mimozemšťané, jsou tu ještě jiné možnosti, jak to celé mohl dokázat. Na jeho zahradě je totiž nalezen magnetický generátor. Edward prý přitom věří, že všechny předměty mají magnetické vlastnosti.

Pokud je ovineme měděným drátem a vyšleme směrem k nim patřičné vysokofrekvenční vlny, lze jimi údajně pohybovat, jako by byly z papíru! Přišel snad Edward na to, jak zrušit gravitaci? Další stroj, jenž je zde prý spatřen, má vypadat jako jeřáb. Na jeho vrcholu je zaznamenána malá krabička a právě ta je podle mnohých klíčem k záhadě. Její obsah však svět neodhalí.

Edward Leedskalnin byl člověk obestřený tajemstvím. Nikdy nepracoval, když byl někdo přítomen. Přesto koluje legenda, že jednou skupinka dětí tajně proklouzla na jeho pozemek a z úkrytu pozorovala - jak některé kameny pohybovaly sami od sebe a dokonce i "plavaly ve vzduchu" jako balony.

9 tun vážící kamenné dveře, které šokují dnešní inženýry s laserem a počítači.

  

Některé zázraky v Coral Castle:

Vztyčený obelisk vážící 30 tun (dvojnásobek váhy největšího kamenného bloku v egyptských pyramidách).

Houpací židle vážící 3 tuny, kterou rozhoupáte dotekem prstu.

Stůl ve tvaru srdce, vážicí 5,000 liber

Kamenný teleskop, vážicí 30 tun, vysoký 25 feet a přesně nasměrovaný na Severní hvězdu.

Kamenné dveře, vážící 9 tun - v nich je vyvrtána díra, přesně synchronizovaná s centrem bloku. Použil jednoduchou tyč ze starého auta k instalaci dveří. Jsou tak perfektně balancované, že je může jedním prstem pohybovat pětileté dítě. Dnešní inženýři, používající laser a počítačovou technologii měli horké chvíle, aby něco takového duplikovali.

Pokus o rekonstrukci skic E. Leedskalnina

Edward Leedskalnin zemřel v roce 1951 ve věku 64 let. Nikdo nikdy jeho tajemství neodhalil. Pro lovce záhad zanechal pouze jednu stopu. V záhlaví jeho postele byla přišroubována mosazná tabulka, kde je vyryto: "THE SECRET TO THE UNIVERSE IS 7129 / 6105195"

Diskuse bez cenzury, jakékoli cenzury, ZDE

Se svolením autora: Simon Achenbach (InfoPress, New York)

Autor: Jan Sarka | čtvrtek 13.11.2014 6:55 | karma článku: 20,62 | přečteno: 1429x
  • Další články autora

Jan Sarka

Špatnost, které se Američané dopustili vůči Československu

Každý by měl mít rád svoji zemi kde se narodil a kde žije. Není potřeba se ohánět tím vznešeným slovem "vlast", mám raději když se mluví o domově. Hlavně proto, že domov tvoří lidé co tam žijí a ne ti, kteří se střídají ve vládnutí. Spojené státy jsou tedy můj domov a budu na ně hrdý tam kde si to zaslouží. Protože můžete být i hrdý na to - že když udělají nějakou špatnost, vždy to dříve či později vyleze na povrch a potom se jim v té špíně zaslouženě vymáchá obličej.

20.8.2014 v 13:10 | Karma: 15,00 | Přečteno: 1203x | Diskuse| Ostatní

Jan Sarka

Svoboda slova končí tam, kde začíná vědomá lež a nepravda

Stejně tak jako svoboda shromažďování končí tam, kde začíná násilí a rabování, končí svoboda slova a projevu tam, kde začíná lhaní a obviňování jiných, obviňování bez důkazů. Bohužel většina lidí si plete svobodu slova s tím, že mohou bez následku lhát o všem a o všech, a pokud je takovíto jedinec upozorněn na to že lže, okamžitě se brání a zaštiťuje svobodou slova.

19.8.2014 v 9:00 | Karma: 16,38 | Přečteno: 860x | Diskuse| Ostatní

Jan Sarka

Chci karmu!!! Vivat Putin, FU US and FU EU!!!!!!

Tak jsem zjistil, že mám malou karmu! Nevěděl jsem co s tím, dumal jsem a dumal, až jsem na to přišel. V dnešní době, pokud chce bloger mít velkou karmu, musí psát v krátkých větách údernického stylu, nadávat na vše ze západu, chválit vše z okolí Kremlu, používat hojně slova a slovní spojení jako fašisti z Kyjeva, genocida, pravdoláskaři, ukrofašisti, americká rozpínavost atd.

18.8.2014 v 8:38 | Karma: 29,66 | Přečteno: 1356x | Diskuse| Ostatní

Jan Sarka

O pokrytectví, karmě a Ukrajině....

Vezmu to dneska opravdu zkrátka. Docela se bavím nad tím, jak se tu mnoho autorů bije v prsa a vykřikuje do světa že se jim jedná o spravedlnost, pojmenování pravdy či zla, o objektivní názor a že se nebojí jít za svou "pravdu se svou "kůží" na trh. Že je karma nezajímá, že se jedná o myšlenky, o přesvědčení a ne o popularitu a čtenost.

6.5.2014 v 13:41 | Karma: 13,84 | Přečteno: 1012x | Diskuse| Ostatní

Jan Sarka

Ptáte se kdo zabil Ivetu B.?

Za smrt Ivety Bartošové může jen a pouze zase jen a pouze Iveta Bartošová. Nikdo jiný. Pokud tedy někdo zabil Ivetu B. byla to Iveta B. Nebyl to bulvár, nebyli to milenci, manžel nebo exmanžel, nebyla to rodina. Byla to jen a pouze Iveta Bartošová.

30.4.2014 v 10:53 | Karma: 16,33 | Přečteno: 1388x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  19:02

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Šli do stanu zjistit, zda nemají nádor. Krutou odpověď jich slyšelo 170

3. května 2024  18:30

Preventivní akce Stan proti melanomu se v Praze, Brně a Ostravě zúčastnilo přes 3800 lidí. Lékaři...

Maláčová o důchodech: Nad 60 let jsou lidé bez šance. Rekvalifikují se, věří Pertold

3. května 2024  18:15

Podcast Vláda v úterý schválila návrh důchodové reformy. Počítá se zvyšováním důchodového věku nad 65 let...

Ukrajině nastává „nejtemnější hodina“. Začíná mluvit o jednání s Rusy

3. května 2024

Premium Ukrajinské armádě se stále nedaří stabilizovat situaci na frontě a nálada v Kyjevě je čím dál...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1399x
kluk z Pardubic žijící ve spojených státech,který nezapomněl odkud pochází... bez-cenzury.com

Seznam rubrik