ODS a právo nedostatečná vypadněte

Mluvíme o druhém pilíři důchodového systému – ale málokdo si tam bude chtít své peníze uložit.Proč?       Naprostá nedůvěra obyvatel k finančnímu systému.Nedůvěru obyvatel k finančnímu systému je nutno pojímat jako nedůvěru obyvatel k právnímu řádu – potažmo k těm kdo jej zastupují – ministru spravedlnosti, justici a státním zastupitelstvím.

Základem právního státu je předvidatelnost a vymahatelnost práva.Jaká je předvidatelnost a vymahatelnost práva, když policisté z elitních útvarů prchají a jako důvod udávají nespolupráci - ale asi by se spíše dalo říci že zkorumpovanost - státních zastupitelstev.

Jaká je předvidatelnost a vymahatelnost práva, když advokáti shodně konstatují, že u soudů všech stupňů až do vynesení rozsudku nikdo neví jak to dopadne?!

Mluvilo se o justiční mafii – nyní je díky přetrvávající opoziční smlouvě klid.Ale ve státě, kde se otevřeně mluví o provizích v řádu 10-40 % se neprokáže jediný případ …. a přestože máme čtvrtinové mzdy,tak je kilometr dálnice o 40% dražší než v Německu.

Bojíme se o stabilitu měny.Dříve byly bankovky kryty zlatem.Dnes je kryje jedině morální a etický standart bankovního – potažmo politického systému.No nazdar ...

Jak dlouho ještě necháme ministerstvo spravedlnosti Pospíšilovi a ODS?!

Role ombudsmana asi není jen v ochraně Romů.Jedním ze základních občanských práv je jednoznačnost, jednoduchost a přehlednost zákonů při respektování řekněme selského rozumu.Zabývá se tím? Kdo kontroluje kompaktnost a etickou neúčelovost právního řádu?

Je možné zásadním způsobem potrestat soudce za eticky vadný rozsudek?

Jaká je asi jednoznačnost, jednoduchost a přehlednost práva, když opozice umí v parlamentu tak jedině jít vládě po krku a na místních zastupitelstvech se bez problémů všichni dohodnou na dělení provizí?

Právo není od slova právník a paragaf, ale právo je kodifikovaný cit pro spravedlnost.Ví někdo v ČR co to je?

Milé VV jak chcete mít pod kontrolou financování stran,když státním zastupitelstvím nedůvěřují ani policejní vyšetřovatelé?

Vážení poslanci a ministři vy nemáte děti? Já ano … a nějak ztrácím důvěru v jejich budoucnost v této republice ale asi i v Evropě.

 

Ústí nad Labem,19.10.2011

 

Ing.Jan Rýznar

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Rýznar | pátek 21.10.2011 23:45 | karma článku: 28,78 | přečteno: 1598x