Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

PPetr

15. 11. 2011 13:08
Série osobních útoků pokračuje? Proč?

S potěšením musím konstatovat, že oproti předchozím článkům vidím posun ke kulturnějšímu podání. Nezbývá než doufat, že se jedná o posun v myšlení a ne jen o lepší kamufláž.

Stále však nechápu tu nevraživost k jiným lidem. Co si tak vzít za příklad Ashina Ottamu, kterému nedělá problém sednout  k jednomu stolu s Tomášem Halíkem a vést rozhovor nad knihou:

http://www.buddha.cz/texty/ba06.pdf

0 0
možnosti
R

roztomilyclovek

15. 11. 2011 12:57
čéče

vy ste d.e. b.i.l a ne malej....

0 0
možnosti
PH

petrph

15. 11. 2011 11:13
no dejme tomu

Jak se zpívávalo "Ohýbaj ma mamko,dokiaľ som ja Janko, keď ja budem Jano, neohneš ma mamo!".Tyhle archeotypy, jakož i další výchovné procesy musí působit na děti mnohem dřív. Už maminka jim musí  číst na uspání pohádky o tom jak zlo bylo potrestáno a ten kdo se snaží a jde za svým cílem se dočká spravedlivé odměny. Už na pískovišti je musí rodiče usměrňovat že kyblíčkem se nemlátí holčičce po hlavě,a že je lepší se o hračky podělit.Ve věku 5-6 ltech, jak určitě znalci psychologie potvrdí, je tento  vývoj v podstatě ukončen.Řekněme že je ještě krátký  čas na důslednou (ale opravdu) důslednou osvětu v prvních ročnících ZŠ pro "dopilování"  Cokoliv později už adolescent vědomě filtruje přes vlastní vnímání (kromě rodiny taky kamarádi, média,atd)

0 0
možnosti
MP

Vrah

15. 11. 2011 11:04
Když na vás někdo vytáhne nůž,

je uplatňování přikázání Nezabiješ na místě stejně, jako uplatňování vyhlášky o silničním provozu nebo uplatňováním komutace sčítanců – ani jedno se netýká zabití v sebeobraně. Přikázání Nezabiješ se správně vykládá jako Nezavraždíš. Zabití v sebeobraně není vraždou ani omylem. V Bibli najdete spoustu zabíjení, často na přímý Boží příkaz, ale vražda je i v Bibli trestána.

0 0
možnosti
PH

petrph

15. 11. 2011 11:29
Re: Když na vás někdo vytáhne nůž,

Tady se paradoxně dostáváme k tomu čím autor začal článek "Nezabiješ! To je jasné ale proč? Křesťané říkají: aby nepřišel Boží trest".. Neboli, z tohoto pohledu už není příkaz Nezabiješ nevědomým procesem "nikdy nesmím zabít",ale o dosti široký a vědomý rozhodovací proces,kdy já vlastně mohu zabíjet, ale musím si přesně definovat koho zabijím a proč. Navíc, dobře -Bůh mě sice potrestá,ale já se mohu sám předem rozhodnout, že stejně zabiju a ten trest budu akceptovat...

Z hlediska výchovy nevědomí dost tristní zjištění...

0 0
možnosti
  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1556x
Jsem elektroinženýr, obor technická kybernetika - robotika. Ročník 1961.Mým stále výraznějším zájmem jsou bojové sporty a hraniční možnosti ducha i těla.Experimentální psychologie a sebepoznání, filozofie i diskuse a předvídání důsledků techniky - TA.
V neposlední řadě i úplně obyčejný život,kde musíme ověřovat vše,co jsme se naučili.