Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

24 tisíc pacientů ročně zemře zbytečně- může za to Sysifos a Duka?

Více než čtvrtina lidí v České republice zemře na chorobu, kterou lze léčit nebo jí předcházet prevencí. ... "chybí pravidla pro pohyb pacienta v zdravotnickém systému. Tak, aby pacient dostal správnou péči, správným způsobem

 

kliknutím na podtržené texty se dostanete k odkazům a odpovídajícím článkům na blogu i na netu

Z 31 zemí OECD jsme v tomto parametru šestí od konce.

Zdravotní systém v České republice je také -dle výše uvedeného článku - velice neefektivní:

Zatímco v ČR připadá 7,1 nemocničního lůžka na 1 000 pacientů, průměr zemí OECD je necelých pět lůžek na 1000 pacientů. Z materiálu ministerstva také vyplývá, že zatímco v zemích OECD se za posledních 50 let zvýšila délka dožití o 11 let, v ČR jen o pět. Ministerstvo klade vedle sebe také počty lékařů. V ČR na 1 000 obyvatel připadá 3,6 lékaře, v Japonsku s nejdelší délkou života je to 2,2 lékaře. 

V Německu je již mnoho let pravidlem, že v každém "okresním" městě je psychosomatická klinika plně hrazená pojišťovnou. V české republice se proti pojmu psychosomatika vede válka.

Klub vědecko-křesťanských skeptiků dokonce vloni v prosinci upozornil ministarstvo zdravotnictví, že pětina českých lékařů/MuDrů/ používá nevědecké :-) metody. Ministerstvo zdravotnictví konečně po dvaceti letech Sysifofského mlžení tento nesmysl smetlo ze stolu.

Podívejme se na Sysifofskou argumentaci: MUDr Heřt v článku Alternativní psychoterapie a „psychoporadenství“ v oddíle věnovaném EFT píše:

"I když metoda není experimentálně falzifikovatelná (nelze ji zaslepit), lze ji snadno vyvrátit, protože všechny její základní principy jsou mylné. Možnost existence meridiánů i akupunkturních bodů odporuje vědeckým poznatkům o architektuře lidského těla a nebyla potvrzena ani anatomicky ani fyziologicky. Jde o iracionální představu čínské medicíny, odmítanou i dnešními moderními akupunkturisty. Ani druhá představa, že existuje jakási bioenergie a energetické pole těla, nemá žádné opodstatnění. Nic takového jako bioenergie nebylo prokázáno a fyzikům taková „energie“ nijak nechybí."

Sysifofský předák přiznává, že tuto metodu nelze experimentálně falzifikovat. Prostě, proto že každý praktik EFT předloží desítky úspěšných kazuistik! To ale jednoznačně znamená, že

jeden z čelních Sisyfofských guruů je nucen konstatovat, že tato metoda jednoznačně funguje!

Heřtovy námitky proti prokazatelně fungující metodě jsou čistě ideologické. Přesto ji zavrhuje, ignoruje kazuistiky a tváří se jako vědec. Dále ministerstvo zdravotnictví vyloženě konstatovalo, že mnohé "alternativní" metody prokazatelně fungují.

V tomtéž článku se MUDr. Heřt vysmívá prý energetické podstatě systemických konstelací. Nedovzdělaný MUDr. medicíny v důchodu nejspíše podlehl klerikálu Halíkovi a ignoruje nevědomí a terapeutické metody, které jsou schopny toto nevědomí zobrazit a použít k léčbě.

MUDr.Heřt se zabýval onemocněním kloubů a pohybového aparátu. Docela by mě zajímalo, jestli se tento vědecko-ateistický důchodce seznámil s nejnovějšími výzkumy v oblasti nemocí kloubů a osteoporézy. Vliv acidobazické rovnováhy, potažmo překyselení organismu je jasně prokázán. Acido-bazickou rovnováhu ovlivňuje strava, psychika, způsob dýchání a životní prostředí.

Tak co, pane Heřt, ještě se vám zdá požadavek jin-jang rovnováhy neslučitelný s poznatky současné vědy? To že je odmítán jak marxizmem-leninizmem, tak  naukou římsko-katolické církve by pro nás vědce nemělo být zásadní!

Tak co pane Heřt, ještě si troufnete tvrdit, že zdravotní účinek čchi-kungu nemá opodstatnění v souladu se západní lékařskou vědou? Tento marxisticko-katolický kašpárek a nedouk minulého režimu dokonce na Lékařské fakultě UK v Plzni přednášel předmět Rizika a možnosti alternativní medicíny. Jeho přednášky musely být nejspíše s požehnáním "profesora" Halíka ThDr. a pod ochranou exorcisty římskokatolické církve Vojtěcha Kodeta.

Úvodní článek také dokazuje, že zdravotnictví založené na křesťany, Heřtem, Grygarem, Sysifem, Duklou, Halíkem a jinými tmáři posmívané čínské medicíně je vysoce efektivní - Japonsko má v celém OECD nejvyšší průměrný věk a proti české republice má na 1000 obyvatelů o 1/3 méně lékařů.

Proč spojuji Sysifa s křesťany? Kvůli naprosto stejnému zdůvodnění nevědeckosti čínské medicíny a její nepřijatelnosti pro křesťany.

Nedotknutelnost Dukova poradce, vědeckého katolíka a prezidenta Sisyfa p.Jiřího Grygara nebudu raději komentovat.

Jaká je asi skutečná vědecká hodnota Sysifa? Nulová - udělení bludného balvanu profesoru psychologie a MuDr. psychiatrie panu Grofovi zdůvodňuje na stránkách Sysifa matematik !!!!

Kdo těmto účelovým skeptikům a jejich ideovým kmotrům konečně vystaví účet za blokování pokroku nejen ve zdravotnictví?

Otřesný případ je i na dnešní OnaDnes v rubrice zdraví.: "Všechno začalo asi před třemi lety. V noci jsem napřed nemohla spát kvůli šílenému a nesnesitelnému hučení v uchu. Při chůzi se každý můj krok ozýval v hlavě jako neskutečné dunění." Píše 26 letá pacientka.

Nebudu to moc komentovat. Znám podobný příběh - 8 letý chlapec začal dostávat tak velké záchvaty děsu, že nemohl bez mámy být ve škole. Vše směřovalo na psychiatrii a nejspíše doživotní medikaci. Naštěstí se jeho matka dostala k moudré a otevřené psycholožce. Chlapec byl z toho venku za tři týdny! Definitivně.

Použité metody: rodinné konstelace, traumaterapie EMDR jak chlapce tak jeho matky a rodinná terapie v kontextu rodinné dělohy /Chvála-Trapková/. Já se k tomuto příběhu dostal jako jeden z aktérů v té konstelaci.

Církev ani po 90 letech neuznala nevědomí a jeho roli ani Junga. Jungův základní postulát:

Realita je to co působí, léčí a uzdravuje.

Nehodí se jim do krámu. Kdokoli prezentuje nevědomí a jeho využití k léčbě, vstupuje na výsostné území - nejen Halíkovi - teologie. Pro nás ostatní je to dosti velká škoda. Konečně se však blýská na časy a primát teologie - v jakékoli podobě - nad vědou se prolamuje i v české republice.

Vzhledem k nízké míře religionizity je zvláštní, že jsme v této oblasti jedni z posledních států OECD. Kdoví jak to tu funguje.

Podobné téma:

Ideální je propojit klasickou medicínu s čínskou, řekl on-line doktor

Grygar konečně kardinálu Dukovi zlomil vaz. Sobě snad také ...

Bludný balvan č.2 pro kardinála Duku za ne-vztah psyché a duše

Dvě předkožky Ježíše Krista. Ale kde jsou ptáky?

Jsou džihád,fatva apod. k smíchu?Nikoli,likvidují neurotransmitery

Halíkova Křesťanská akademie - proč má logo s mudrci z východu :-)?

Duše kontra psyché - kdo ovládá naše školství?

Kliničtí psychologové i Halík - volavky farmaceutického průmyslu

Švýcarská vláda: Homeopatie skvěle funguje!

Krize západní psychiatrie aneb totální rozklad společnosti?

Bludný balvan č.3 pro křesťanskou akademii-Primát teologie nad vědou

Bludný balvan pro Halíka a Grygara č.1 - za papežskou neomylnost

 

Ústí nad Labem, 29.2.2012

 

Jan Rýznar

 

Autor: Jan Rýznar | středa 29.2.2012 12:39 | karma článku: 20,46 | přečteno: 3833x
  • Další články autora

Jan Rýznar

Etika obrany státu - pacifisté a pravdoláskaři jako vyžírkové.

Dění na Krymu a Ukrajině velice zreálnilo možnost vojenského konfliktu v naší blízkosti. Jestliže se spekuluje o možnosti Ruského ataku na Pobaltí, tak se jednoznačně spekuluje o možnosti konfliktu mezi NATO /jehož jsme nedílnou s

16.4.2014 v 7:33 | Karma: 25,53 | Přečteno: 1725x | Diskuse| Politika

Jan Rýznar

Jiří Grygar na stará kolena zařadil teologii mezi pavědy.

V sobotu byl uveřejněn rozhovor s Jiřím Grygarem. Vzhledem k jeho dosavadním postojům mě docela zaujalo, že pan Grygar zařadil teologii mezi pavědy.

16.3.2014 v 9:21 | Karma: 22,55 | Přečteno: 2647x | Diskuse| Věda

Jan Rýznar

15 let členství v NATO - dohodly se konečně naše politické strany?

Včera jsme "slavili" 15. výročí našeho vstupu do NATO. Děda od mámy byl prvorepublikový agrárnický vlastenec. Od něj jsem už jako předškolák slýchával historky o našich legionářích za první světové. A také příběhy z napoleons

13.3.2014 v 7:39 | Karma: 10,10 | Přečteno: 357x | Diskuse| Společnost

Jan Rýznar

Choditi do kostela budeš! .... Óda na tetu.

Včera jsem měl nádherný telefonát s :-) manželkou bratra mojí mámy (1933 - 2000). Do kuchyně za mnou přitom přišla dcera a tak jsem jí tetu také "půjčil". Předal jsem jí telefon a jen se s úsměvem, radostí a hrdostí díval.

19.2.2014 v 7:33 | Karma: 11,34 | Přečteno: 858x | Diskuse| Společnost

Jan Rýznar

Akademici na univerzitách nejsou směšní, oni jsou to mafiáni.

Jaké jsou skutečné kvality našich akademiků? Co se děje na našich univerzitách? Pod okázalými hábity probíhá tvrdý boj o obrovské peníze. A také o slávu a moc. Pravda a poznání musí vyhovovat předchozímu. O vzdělávání studentů jde až posléze. A hlavně tak, aby nebyl narušován bod první. Smutné a varující.

16.2.2014 v 10:12 | Karma: 24,18 | Přečteno: 1890x | Diskuse| Věda
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Von der Leyenová s kampaní navštívila Prahu, na Národní třídě čepovala pivo

30. dubna 2024  17:58,  aktualizováno  21:38

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová v souvislosti s předvolební kampaní Evropské...

Na čarodějnice padaly teplotní rekordy. Ve Žďáře od vatry vzplála tráva

30. dubna 2024  18:41,  aktualizováno  21:28

V poslední den měsíce dubna se na řadě míst koná tradiční pálení čarodějnic. Středočeský kraj však...

Češi chtěli odříznout proruského Ukrajince, zastání našel na Slovensku

30. dubna 2024  20:56

Proruský ukrajinský politik a podnikatel Arťom Marčevskij, kterého česká vláda minulý měsíc...

Měli „rozjasnit každodenní život v boji“. Pávi vyvolali smršť nadávek na Putina

30. dubna 2024  20:55

Vedení zoologické zahrady v ruském Lipecku dostalo podivný nápad se taky nějakým způsobem zapojit...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 228
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1556x
Jsem elektroinženýr, obor technická kybernetika - robotika. Ročník 1961.Mým stále výraznějším zájmem jsou bojové sporty a hraniční možnosti ducha i těla.Experimentální psychologie a sebepoznání, filozofie i diskuse a předvídání důsledků techniky - TA.
V neposlední řadě i úplně obyčejný život,kde musíme ověřovat vše,co jsme se naučili.