Venouš the Copperhead

Nejkrásnějším hadem, který v našem parku žije, je bezesporu Eastern Copperhead. A protože je to had jedovatý (v místním jazyce "venomous"), říkám mu Venouš. Setkání s ním je poměrně vzácné, přesto jsem na něj jednou málem šlápl.

(Wolf Trap National Park)

Nejzajímavější setkání proběhlo letos v červnu, kdy jsem na Venouše narazil na dlážděné cestě od amfiteátru k rybníčku, což je hlavní turistický tah parkem. Bylo to setkání dosti bizarní, protože tady jsem ho opravdu nečekal.

+++

O pár týdnů později jsem na něj narazil jen o kousek dál - ten štěrk v pozadí je ten samý jako na předchozích snímcích. Už se ale smrákalo, takže světla bylo jen tak tak.

+++

Tady je ten okamžik, kdy jsem na něj málem šlápl, když číhal poblíž pěšinky u rybníčku. Vůbec jsem si ho nevšiml, takže v okamžiku, když jsem procházel kolem, tak můj kotník byl od jeho zubů jen cca 30cm daleko. Naštěstí je copperhead poměrně pasívní, takže nezaútočil. Zřejmě si spočítal, že bych ho nakonec přepral.

+++

Jednou jsem ho také načapal v dutém trámu u můstku přes potok, kde za normálních okolností žije Archibald the Watersnake. Pravděpodobně si na víkend půjčují byty.

+++

A tady je ještě video z toho setkání na první fotografii. Protože nemám ve zvyku překračovat jedovaté hady, tím spíš, že v létě chodím po parku jen v žabkách, uctivě jsem počkal až se z cesty odplazí.

(předchozí díly ze série "Za humny")

Autor: Jan Řeháček | pondělí 9.1.2023 9:09 | karma článku: 18,83 | přečteno: 356x
  • Další články autora

Jan Řeháček

Impresionisté na hladině

9.3.2024 v 9:09 | Karma: 22,50

Jan Řeháček

Není větvička jako větvička

9.2.2024 v 9:09 | Karma: 19,45