Otevřený dopis z Nigérie

Sekretariát Komunistické strany Čech a Moravy, Politických vězňů 9, Praha 1 (k rukám europoslance pana Miloslava Ransdorfa)

Vážený pane:

jmenuji se Dr. Archibald Sterlyng a moje práce je pro velkou advokátní kancelář Shenanigans Inc. v severozápadním Londýně. Píšu Vám ze své jachty dočasně ukotvené na Laptěvově moři, odkud Vám chci výhodně nabídnout velmi výhodnou nabídku, která bude být dobrým přínosem pro obě strany. Volba na Vaši osobu padla po přezkoumání Vašich zbohatlých zkušeností při provádění citlivých bankovních operacích.

Před pár dnami mi prostřednictvím poštovního holuba kontaktoval nigerijský korunní princ, velkosprávce latifundie Zamfara, podgenerál nigerijské armády v záloze a výkonný president Spolku subsaharských kaktusářů, Jeho Veličenstvo Emir Jougada Odoube.

Pan Emir zdědil po svém otec, velitel národně osvobozeneckého boje v Horním Povoltí, šejk Zasse Nemahm Al Ibi, obrovské mění, který se skládá z 250000 výtisků Marxova Kapitálu. Naše firma by se s Vámi chtěla podělit na jeho kapitálovém zhodnocení. Zní to nejen legitimní, ale obrovská příležitost.

O tento poklad rozvíjí velký zájem čukotská pobočka Svazu zamrzlých leninistů a pokud by převod Kapitálu podařil se, jsme povolní Vám zdarma přenechat 1000 svazků tohoto čtivého Marxova díla. Bohužel, pověřený manažer transportu, náš agent K. R. PhD,  spáchal minulý měsíc sebevraždu spolykáním nadkritického množství pionýrských odznáčků a tak by jsme prosili pro poslání 40000 čukotských dinárů na rozlíčené cestovní výlohy.

Pošlete k nám prosím svou vytrvalou adresu, číslo bankovního účtu a otisk palce pravé nohy, pro případ že my jsme donuceni najmout pouštního stopaře na Vaše vypátrání.

Na důkaz naší důvěry zasílám bezplatně kopii své knihy "Dospíváme v profesionála".

Ve veškeré úctě,

Archibald Sterlyng, West London - NKWD

(pravost dopisu ověřila Agentura Střelená Kachna)

Autor: Jan Řeháček | čtvrtek 10.12.2015 9:09 | karma článku: 28,68 | přečteno: 1166x
  • Další články autora

Jan Řeháček

Impresionisté na hladině

9.3.2024 v 9:09 | Karma: 22,50

Jan Řeháček

Není větvička jako větvička

9.2.2024 v 9:09 | Karma: 19,45