Ano, gratuluji vám všem, kteří jste volili Zemana

Po ukončeném klání se sluší říct: Sláva vítězům, čest poraženým. A k vítězství patří gratulace, že?  

Pro všechny latentní Samotáře z “tinkling keys generation”, která řekla nahlas: Šeptej... té generace, která Horem pádem zjistila, že Jedna ruka netleská tam, kde Návrat idiota evokuje ona Báječná léta pod psa a jejíž Tmavomodrý svět má na obloze ono knoflíkářské “Fuckin´weather”.

 

 

bilboard z kampaně, která nikdy nebyla

 

Ano, gratuluji vám všem, kteří jste volili Zemana.

Politika na plný úvazek, kterému po neustálém vláčení za nitky různými vodiči, po třicetiletém politickém divadélku započatém v prognostickém ústavu, evidentně dochází dech a životní entuziasmus.

Ano, gratuluji vám všem, kteří jste zvolili Zemana.

Oportunistu, který zcela otevřeně podporuje politické i strategické protivníky této země, zatím stále smluvně vázané v evropských strukturách a NATO. A je podružné, zda s tím souhlasíte, či ne.

Ano, gratuluji vám všem, kteří jste volili Zemana.

Kapitána “družstva”, které evidentně dokáže absorbovat do svých řad kohokoliv. Jména jako Ovčáček, Mynář, Veleba, Jie Ťien-ming nebo Nejedlý tvoří základ kádru. K tiskovému mluvčímu, kancléři bez bezpečnostní prověrky, šéfovi fan klubu, čínskému komunistovi a proruskému lobbistovi do dalších formací po vítězné volbě přiřaďte Babiše, Chovance a celé zemanovské křídlo ČSSD a ve čtvrté “lajně” se těšte na Okamuru s výběrem KSČM.

Ano, gratuluji vám všem, kteří jste volili Zemana.

Reminiscencí na známý výrok Klementa Gottwalda, že „přijel do Číny, aby se od Číny učil, jak zvýšit hospodářský růst, jak stabilizovat společnost.“ a bagatelizací konfliktu na Ukrajině jasně odkazuje podporu metodám policejních a de facto totalitních režimů.

Ano, gratuluji vám všem, kteří jste volili Zemana.

Spasitele, který vás ochrání před uprchlíky, které tady nikdo z vás neviděl. Nebezpečí před nímž vás varuje šovinista Okamura. Nafouknuté nic a trend  postupné radikalizace problému, bez zaměření na obecné pozadí historie všedního dne.

 Ano, gratuluji vám všem, kteří jste volili Zemana.

A protože je výčet závad a poruch na politice Miloše Zemana víc, než jsem ochoten psát, nabízím tento "výmluvný" rozhovor.

 

Od opoziční dohody Zeman - Klaus, o držení koryt z roku 1998, sem si již zvykl patřit v jakémkoliv politickém či volebním duelu nakonec ke straně poražených. V referendum o přistoupení České republiky k Evropské unii,13. a 14. června 2003, jsem nepatřil mezi 77 % hlasujících optimistů, kteří doufali v rapidní zrychlení růstu vlastního blahobytu. Ani v jednom volebním období jsem si za prezidenta nepřál Václava Klause, a tím méně, a kdykoliv, Miloše Zemana. Dle analytiků volby pro Zemana rozhodla Drahošova politická nezkušenost. To ovšem nesouvisí ze zkušenostmi životními. A těch má pan profesor Drahoš jistě dostatek k tomu, aby se řemeslu politickému doučil. Bez průvodu zkorumpovaných kamarádíčků z politiky a byznysu v pozadí.

 

Najít krásu ve smutku, naději ve ztrátě a důstojnost v prohře – v tom je skutečné umění života. Slova amerického dramatika, esejisty, držitele Pulitzerovy ceny a manžela Marylin Monroe, Arthura Millera mohou dobře posloužit všem, kteří se včera nedočkali oné změny, která se ve světle posledních let nabízí. Bipolaritu společnosti umocňuje minimální rozdíl, velký jako počet obyvatel Plzně, a to přeci jen dává šanci, že další pochopí skutečnost, že tyhle koleje už nikam dál nevedou, přestože delegace radostně mávají z okýnka vlaku čínskými a ruskými vlaječkami nasazenému komparzu.

 

Autor: Jan Raus | neděle 28.1.2018 9:30 | karma článku: 34,58 | přečteno: 2826x
  • Další články autora

Jan Raus

Taková NE/NORMÁLNÍ rodinka

26.5.2019 v 22:00 | Karma: 16,73

Jan Raus

Ten kdo neskáče (prý) není Čech

14.5.2019 v 22:00 | Karma: 19,25