Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

dva mraky

15. 8. 2012 8:12
vubec to nesedi

To co je v clanku popisuje spatne rozlozeni casu, prepracovanost, neschopnost partneru se dohodnout, neschopnost manzela varovat svou zenu, ze si toho vzala prilis. Pripadne nenaplnene ambice..usili a vlozeny cas vysly vnivec. Takovy intenzivni zivot muze zena vest ale od jiste miry uz nema cas na domacnost. Reseni jsou dve. Bud by mel par mit obracene role( rarita), Nebo musi cast chodu domacnosti prevzit najati lide a na to dvojice musi mit.

0 0
možnosti
KKN

knihkupectví knihy nevydává

15. 8. 2012 7:54
Tady někdo dostal košem od úspěšné ženy ...

;-DRv

2 0
možnosti
PN

Alrauna

15. 8. 2012 0:36
A co vypustit?

Práce, děti, partner.... to není nic výjimečného, většina lidí má práci,dětí i partnera a zvládá to tak nějak přirozeně. Na tom není nic feministického, to je už po tisíciletí běžné.

3 0
možnosti
TT

žepré

15. 8. 2012 2:32
Re: A co vypustit?

Jo, Mandragoro, vidím, že odmítáš rozlišování významů slov. Např. "práce" může mít tisícero náplní. Takže, co se týče tvé námitky, tak práce znamenala vždycky pro ženu tu pomocnou, nicméně stejně důležitou. Ale ještě před 150 lety by na sedlačku, která by začala orat pole, ani nevolali pana doktora, však ono by jí to dlouho netrvalo. A je to dnes jiné? Dobrá, ve státní správě a v bankovnictví se baby uchytili, ale po pravdě řečeno, kdyby se staraly doma o děti, je národní hospodářství v lepší formě. Neznám jednu, která by vystudovala obor, kde člověk musí opravdu dřít hlavou. - Co se týče dětí, tam je jiný problém. Když se ženský stávaly matkama v přiměřeným věku, nedělaly ze vztahu ke svým dětem vědu. Dnes už jo. Bodejť by ne, když se stávají matkama ve věku, kdy by se měly stávat babičkama. To ovšem nejde, protože strašně usilovně pracují, aby teda nebyly závislé na tom odporném chlapovi, že? - No a partner, na to stačí pár slov. Nechcete muže, chcete servilního blbečka. :-/

1 0
možnosti
JG

jensh

14. 8. 2012 23:28
ach ty geny...

Chcem si postěžovat, nemáme argument, svedem to na geny a hop, máme navždy rozdělené mužské a ženské role. Kdybychom se jich ale měli přidržet, můžem říct automaticky to samé o nás chlapech. Věnovat se příliš intenzivně lovu na mamuta je někdy stejně špatné jako příliš povrchně mnoha věcem :-)

3 0
možnosti
O

Osszever

15. 8. 2012 0:11
Re: ach ty geny...

R^ Jo jo, když dojdou argumenty .. nastoupí geny, "přirozené rozdíly" a lov mamutů. Aneb stokrát opakovaná blbost se stává pravdou.

0 0
možnosti

Bára33

14. 8. 2012 22:45
Nejde paušalizovat...

Na jednu stranu máte pravdu, znám pár takových. Ale jsou i jiné, které tohle všechno zvládly a nedopadly tak, jak píšete. Jsem jednou z nich. Včera jsme s manželem oslavili 24. výročí svtaby a OBA považujeme náš vztah za výjimečně dobrý. Vychovala jsem dvě skvělé a úspěšné děti, se kterými mám dobré vztahy, ale přitom jsem stihla vystudovat VŠ, dělat náročnou práci (a můžu vás ujistit, že neutrpěl ani náš intimní život).  A podobně je na tom i jedna moje kamarádka. Prostě některé ženy jsou takové a jiné zas makové. nejde paušalizovat.

3 0
možnosti
JP

janprazak

15. 8. 2012 7:40
Re: Nejde paušalizovat...

Článek není kritikou úspěšných žen. Hovoří o takových, které přeceňují své schopnosti.

2 0
možnosti
  • Počet článků 2136
  • Celková karma 28,90
  • Průměrná čtenost 1298x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.