Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Už na základě takovéhoto mailu bych s nimi nespolupracoval. Vůl je vůl, i když má jakousi moc.

0 0
možnosti
Foto

Chybovani je zakladem vyvoje jazyka :-)

2 0
možnosti
Foto

Teď jste na to kápla. Nejen jazyka, to věděl už i moudrý Darwin:-)

0 0
možnosti
OU
Foto

To je hodne smutne:-(

1 0
možnosti
LN

a já myslím..že ještě existují lidé..kteří si s češtinou umí pořádně zablbnout...jak příkald Pavel Doeš...

V železářství Syn and Tery koupil jsem dva revolveryběžím s nimi po ulici ukázat je Mary.Říkám Mary koupil jsem dva revolverynež je ale vytasím tak sama rychle řekni nejdřív který.Mery, zobla si z bonboniéry,pak řekla ten a bum a prásk a kocour vypad´ z voliery.Ten druhý dřív než stačila si podat sklenku sherryprolistoval na jednu ránu šest románu od KunderyNa to Mary, to jsou mimořádně krásný kvéryJá být na tvém místě koupila bych aspoň čtvery.Pak Mary budí dcery a vypravuje Hery z jaké slavnééry jsou ty kvéryvšak vysvětlujte kdo byl Marsch a Mondgomery když holkyznají jenom Tom & JerryJo jsou to muka nemít kluka Bohu dík že máme aspoň dcerymám Mary chuť se bavit pojď náladu si zpravit dnes večer do opery.Hery a ty bys mě vzal vážně do opery? Říkám aspoň o přestávce vyzkoušíme nové revolvery.A druhého dne vysílaly všechny stanice do atmosférykdo bitvu, soud a křeslo přežil byly jenom Meryiny dcery./: A tak to chodí s pistolníky už od stvoření Ameriky,že na konci kari(h)eryaž budou krev cedit dcery budou dědit jejich revolvery

0 0
možnosti
Foto

Stejne je ta nase materstina nadherne hravy jazyk:-)

0 0
možnosti
Foto

R^ Neomlouvám původního autora textu za "hrubky", nicméně stát se může. Ale jako bych to viděla  ;-D - musíte něco z někoho vydolovat a sedíte a nejde vám "tvůrčí" slina vytvořit rozumnou větu. Do toho vám přijde kolega s nějakým dalším požadavkem, zazvoní telefon. Pak už si jen řeknete ..... nějak to musím uplácat. Slepíte slova, však on ten druhý bude vědět, co chci. Klik a už je to někde na cestě. Když se k tomu pak člověk vrátí za normální situace - nezbývá než si vynadat, nebo se zasmát. ;-D Ale pokud "své" požadavky druhá strana vyspecifikuje, účel to splnilo. Byť prapodivným způsobem. A i když si o inteligenci pisatele pomyslí své :-) Takže než řvát, je lepší se zasmát.

1 0
možnosti
Foto

To mate pravdu, jak bych to videl. V takovych chvilich aby měl clovek tri hlavy a šest rukou. Jenze to pak do textu spis naseka hromadu "nevinnych" preklepu nez chyby tohoto razu:-).

0 0
možnosti
Foto

kdykoliv to vidím, mám chuť řvát ;-O a asi brzy začnu... jenomže to bych přišla o hlasivky. šíří se to jako mor :-/

5 0
možnosti
Foto

Sice to tahá za uši, ale za hlasivky Vám to nestojí;-D:-)

2 0
možnosti
LB

Já tedy nepatřím mezi lidi vysokoškolsky vzdělané, český jazyk jsem se učila pouze na základní a střední škole. Ale už tehdy jsem si uvědomovala, že člověk se nenaučí češtinu "cítit", prostě ji musí mít v sobě tak, jako někteří mají vrozené předpoklady pro matematiku, hudbu, estetiku,... Považuji se spíše za "rozeného češtináře", než za vystudovaného. Takže mám pochopení pro slabůstky druhých. Přesto, že tvar "aby jsme" mě udeří do obličeje, tak tyto chybující, bezpochyby vzdělané a chytré lidi neodsuzuji. Pouze si myslím, že by si mohli na některé, běžně používané obraty, dát pozor.:-)

2 0
možnosti
Foto

R^ Kolik takových dopisů už jsem četla, včetně "Vaše" místo "své"... Dokonce se mi stalo, když jsem připravovala pro jednu firmu PR text, že mi jej vrátili a mé "bychom" opravili na "by jsme". Až plakat se mi z toho chtělo.;-)

8 0
možnosti
Foto

Věřím, že Vás jako odbornice se to muselo opravdu dotknout. Ještě štěstí, že Vám to nechtěli opravit na "bysme.":-)

3 0
možnosti
Foto

Na prvním řádku opouštím text. S blbem, který napíše něco takového nechci mít nic společného. (Nejde o autora článku, citoval.)

2 0
možnosti
PJ

Velkej nešvar, ten podmiňovací způsob... bojuju proti němu kde se dá a řečeno slovy klasika "je to marný, je to marný, je to marný!!!"

0 0
možnosti
JM

J48a94n 64M55r10s56k40o26š

11. 4. 2014 16:43

A není to nějak násilné, třeba to "abychom"? ¨Kdo nám to vlastně nadělil? Co je na tom špatné říkat   "aby jsme, aby jste"?  

Proč si dělat tu řeč ještě víc složitější, než už je i bez těch chytáků?

Zrovna jako i/y. (moje děti přijely, byli ti kluci pěkně vyhládlí)

0 5
možnosti
  • Počet článků 2131
  • Celková karma 29,88
  • Průměrná čtenost 1301x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.