Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

IoannesBaptist

9. 11. 2010 22:40
Jasně.

Ale proč nám to vlastně říkáte?

0 0
možnosti

Faustino

10. 11. 2010 9:41
Re: Jasně.

Takhle se můžete zeptat pod každým blogem. Proč zrovna pod tímto?

0 0
možnosti

Ctihodnost Já První

9. 11. 2010 20:28
Zatím nikdo nevytvořil.......

......dokonalejší morální kodex,než je desatero. A mimochodem - učí se děti ve škole že nemají lhát, krást atd.  ? V žádném učebním předmětu to nevidím.

0 0
možnosti

Lobo - poslední Czarnian

9. 11. 2010 20:49
Re: Zatím nikdo nevytvořil.......

Kantův kategorický imperativ je jednodušší a univerzálnější:-P

0 0
možnosti

katerina.sestakovanovotna

9. 11. 2010 13:49
Sympatický postoj

V podstatě s Vámi souhlasím. Sama již dlouho studuji různá náboženství a také si nedovedu vybrat (a ani nevidím důvod, proč bych měla). Považuji se za věřící, ale v mnoha ohledech jsou mi často bližší ateisté než náboženští fundamentalisté. Zatím jsem nevypozorovala, že by mezi řadovými věřícími byli slušnější lidé než mezi ateisty nebo naopak.

0 0
možnosti

iacobau

9. 11. 2010 13:06
Poznámka

Sám patřím do církve, nicméně váš článek mi přijde sympatický. Jen bych doplnil, že přirozená úloha náboženství je nejen v naplnění duchovní nádoby člověka obsahem (to lze samozřejmě i bez náboženství), ale je i nositelem duchovních hodnot a určitého obecného mravního řádu. Církev pak je společenstvím lidí, vyznávajících náboženství.

Z toho vyplývá, že náboženství samo o sobě nemá proč řešit materialistický svět (být alternativou vědeckého poznání), ale nabízí člověku cestu a smysl života.

Že tomu tak vždy nebylo a není, že se náboženství zneužívalo, zneužívá a zneužívat bude, je možná smutné, ale vcelku logické - takový už člověk je.

0 0
možnosti

KJV

9. 11. 2010 12:36
O co Vám vlastně jde?

Váš text je tak neurčitý, že je těžké se k němu nějak konkrétně vyjádřit. Píšete, že jste příliš svobodomyslný než abyste se podřídil zákonům nějaké církve. V pořádku, ale jste-li natolik svobodomyslný, že nejste ochoten se podřídit ani poznané pravdě, ani skutečnému Bohu, jste si sám svým Bohem a není Vám pomoci. Hledání Boha a jeho poznávání je proces, který vyžaduje pokoru, ochotu podřizovat se správným věcem. Na př. tomu, že J.Kristus je jediným prostředníkem mezi Bohem a člověkem. K tomu ale musíte dospět sám, třeba i s pomocí dalších věci, jako je Bible či nějaký člověk. Ale musí se to stát Vaším přesvědčením, nikoliv "vírou z druhé ruky", vírou která je produktem a dovozováním jiných. Podle toho si vybírejte společenství lidí, kteří mají stejný cíl, pakliže ovšem opravdově hledáte Boha. Možná, že klamete sám sebe a o poznávání pravdy Vám v podstatě nejde.

0 0
možnosti

janacz

9. 11. 2010 11:39
Moc dobrý článek

ani nevím, co dodat. R^

0 0
možnosti

Gašpo

9. 11. 2010 11:19
Mám to podobne

a mohol by som sa pod to podpísať.

Ten kto vieru hľadá v svojom vnútri, ten vlastne žiadne náboženstvo, natož cirkev nepotrebuje.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2134
  • Celková karma 29,57
  • Průměrná čtenost 1299x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.