Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Možná nedokáže zastavit řítící se auto, ale možná dokáže zastavit nás, pokud se řítíme kamsi...

2 0
možnosti
Foto

Františkánského mnicha z Medžugorie se ptali, zda se nějak dá poznat správná modlitba. Odpověděl jim, že se poznat dá velice jednoduše.

"Mění-li tě tvá modlitba, pak je tvá modlitba správná. Nemění-li tě tvá modlitba, tak bys měl změnit způsob tvé modlitby."

Myslím si, že tohle je nejhezčí a nejdůležitější ze všeho, co jsem kdy o modlitbě slyšel.

Děkuji za hezký článek.

3 0
možnosti
Foto

To, co pisete nezni spatne. Pisete to rozumne ale nevim, nevim, zda modlidba pomuze. Pokud ji berete jako formu meditace, snad ma nejaky vliv, ale modlit se k bohu, ktery neexistuje, je zoufalstvi. Mrzi me ale, ze to neni jinak. Nekdy pomoc potrebujeme a neprichazi odnikud. Jak by bylo krasne kleknout na kolena a modlitbou si dokazat vyzadat pomoc. Jenze realita zivota je kruta. Pokud si nepomuzete sam, jste v koncich.

1 2
možnosti
Foto

A tady je ten problém. Vy tvrdíte, že Bůh neexistuje. Pak je, z Vašeho pohledu, modlitba zbytečná.

Modlitba sama o sobě ale nepomůže nikdy. I vy musíte jít naproti. Udával jsem zde příklad s bojem proti Turkům. Ale ti vojáci, co bojovali, nešli s rukama svěšenýma, ale šli do tohoto boje s obrovským odhodláním. Oni šli té pomoci naproti.

1 0
možnosti
Foto

Zajímavý a pěkný pohled "zvnějšku". Nezapomínejte ovšem na jednu důležitou věc ... modlitba nemusí být vždy "za něco", tedy na nějaký úmysl. Modlitbou se rozumí každý hovor s Bohem. Může to být cokoliv, rozjímání o věcech zdejších, prosba, ale též i třeba zhodnocení sama sebe, uvědomění si svých chyb, prohřešků, svých přestoupení ... modlitba je tedy vlastně tím nejintimnějším spojením věřícího s Bohem. A asi nejčastěji se lidé modlí v soukromí, často i zcela sami, pohrouženi do svých myšlenek. A když se člověk modlí za někoho, někdy to ani ten druhý nemusí vědět.

Ale ano, síla modlitby, a třeba i z Vašeho pohledu člověka zřejmě mimo církev, je obrovská. Dodnes třeba panuje mezi věřícími přesvědčení, že spojená modlitba křesťanské Evropy, modlitba růžence, pomohla zachránit Evropu před osmanskými nájezdníky, kdy početně mnohem slabší armáda křesťanská na hlavu porazila tureckou přesilu .... Pokud vím, papež tehdy vyzval věřící ke společné modlitbě a vzývání Panny Marie, jako naší největší zastánkyně u Boha, skrze právě modlitbu růžence, aby křesťanství bylo uchráněno ... a ono se tehdy tak nakonec stalo.

1 3
možnosti
FL

Věříte v Boha a věříte že "síla modlitby je obrovská". Nic takového se nepotvrzuje. Když umíral papež Jan Pavel II, miliony věřících se modlily aby nezemřel ale on stejně zemřel. Co chcete víc?  Byl jsem o víkendu na svatbě, farář vyprávěl jak se modlil za hezké počasí ale ono jim to stejně propršelo, opravdu je vidět obrovská síla modlitby

1 4
možnosti
Foto

Myslím, že všichni občas potřebujeme "meditační kotvu" a je asi jedno, jakou má podobu. Jsem v zásadě nevěřící a v blbých dobách si mne pro tento účel většinou najde nějaká vhodná písnička. A pak funguje. Je mi fakt jedno proč, ale funguje.

1 0
možnosti
FL

Záleží jestli se člověk modlí za sebe, nebo za druhé. V tom druhém případě výsledky studie říkají, že: "Modlení nepomáhá nebo je na škodu"

http://www.osel.cz/index.php?clanek=1818

0 1
možnosti
Foto

Z té strašně drahé studie se ztotožňuji pouze s názorem dr. Streltzera z předposledního odstavce.;-)

0 0
možnosti
Foto

Jestli s tím máte špatné zkušenosti, pak je to nejspíše tím, že tam scházela ta upřímnost ....

0 1
možnosti
Foto

Já bych se modlila a moc bych to vědecky nerozebírala...;-D.

3 1
možnosti
  • Počet článků 2134
  • Celková karma 29,57
  • Průměrná čtenost 1299x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.