Diskuse

Konec světa

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

duhacenzor

17. 11. 2010 17:09
Konec světa je

zajímavá věc, člověk se nestačí divit jeho hlasatelům i těm pitomcům, co jim to uvěří a co všechno jsou schopni udělat. Nicméně nepodceňoval bych to:o). Jeden málo známý příběh z českých dějin: celá dlouhá léta pobíhali po Čechách husitští kněží a hlásali po všech vsích zaručený konec světa na noc z 5. na 6.července 1420. Zblblí sedláci po desetitisících opustili svá pole i domy a vyrazili na všechny ty Tábory, Oreby apod. ten konec světa přežít, tam odevzdali hejtmanům své šperky i snubní prstýnky i své poslední groše, aby je ten konec světa zastihl bez toho hrozného majetku. 6.července 1420 ráno bylo sice datum jako každé jiné - a přece bylo jiné: na "Táborech" zůstaly jako v pasti ony desetitisíce husity promyšleně oklamaných a okradených a také i žíznivých, hladových a zoufalých lidí.

Jak to dopadlo je známo - tisíce českých měst a vesnic systematicky vyvražděných husity po posledního nemluvněte, 2,2 mega obyvatel roku 1400, ani ne 1 mega roku 1500, lež o hodných husitech. Takže...

0 0
možnosti

Gašpo

17. 11. 2010 13:42
Mám rovnaký názor

Je neuveriteľné aké je ľudské pokolenie domýšľavé. Vymyslí si nejaké čísla, ktoré začne počítať od nejakej doby a ejhľa je to tak dokonalý výtvor, že sa dá vďaka nemu predpovedať budúcnosť.

Úplne ma dostala jedna numerologička, ktorá podľa dátumu narodenia hádala pohlavie dotyčného.;-D

Koniec sveta je také obyčajné zbožné prianie. A najlepší je taký koniec sveta, ktorí prežijú len tí "dobrí".

Osobne si myslím, že na tomto svete nie sme za odmenu a toto "vazenie" si holt musíme odkrútiť. Všetko to svinstvo okolo sa dá považovať za test, ktorý nás má posunúť niekam ďalej. Je to moj súkromný názor, ale vďaka nemu mi to všetko aspoň dáva zmysel.;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 2134
  • Celková karma 29,57
  • Průměrná čtenost 1299x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.