Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^jak jsi v tom výčtu mohl zapomenout na dojnice;-D

1 0
možnosti
Foto

Vidíš, Libu, že to moje pojmenování sama sebe sedí;-D Leč budiž mi omluvou, že oslovení "dojnice" se zpravidla nepoužívá;-)

0 0
možnosti
Foto

Ty vole! Ty vole? Tý vole, jo? Úžas, pochvala, vyznamenání. Nikdy jsem v tom neviděl nadávku. I když v nepřítomnosti vola: to je vůl, to je ale vůl, malý náznak je. Na vojnu nám z Teplic přivezl spolubojovník RUKSAK. Ty RUKSAKU, TY JSI RUKSAK, TO JE RUKSAK atd. nám na celou vojnu u tankistů nahradil VOLA. Poté odešel RUKSAK na delší dobu s mnohými do civilu a usadil se po Československu, tedy i na Slovensku. Ještě dnes se mezi námi z tehdejší doby používá místo VOLA. R^R^R^R^;-D;-D

1 0
možnosti
Foto

Ruksak - no to jsem ještě neslyšel, to je parádní novotvar. Vlastně novovůl;-D:-)

0 0
možnosti
Foto

Honzo, včera jsem tento univerzální výraz "ty vole" nasměrovala v útulku na příslušníka městské policie při vyjádření úžasu nad počínáním psa. ;-D

1 0
možnosti
Foto

Ani se Ti nedivím, Ivko:-)

0 0
možnosti
Foto

Jako kluk jsem jezdil na prázdniny do Beskyd k Horečkům. Měli malé pole. Kromě toho, že jsem učil lítat slepice, jsem jim rád pomáhal. Byly tam dvě kravky. Už si nevzpomenu jak jim říkali. Ale když je zaprahli k zebrinaku tak poslouchaly na slovo. Fakt. Kdo neviděl ten neuvěří. Na otěže a tiché slovo reagovaly vždy rády a spolehlivě. Jediný problém byl, když laskavá paní Horeckova mne chtěla odměnit čerstvě nadojenym mlékem. Brrrrrr....

1 0
možnosti
Foto

Mlíko jsem míval rád a nevadilo mi ani to čerstvé. Ale teď už s ním musím opatrně, dost mě prohání, tak jsem se předělal na jogurty:-)

1 0
možnosti
PK

Byla doba kdy bezelo "vole, vole jak ti dupou kralici". Nemluve o tom, ze vul byl kazdym tretim slovem ve vete bez ohledu na to o cem byla rec.

Jak si ulevovali lide zijici ve meste jako Praha, kde lide neprisli do styku se zologickou zahradou venkova? To bylo asi samy slon, zirafa, buvol, opice atd..

1 0
možnosti
Foto

V dětství jsem žil střídavě na venkově a v Praze. V Praze člověk už nenarazil ani na koně, kdežto venku se nám pásly kravky za silnicí. Nebyly ohradníky, místo toho stádo hlídal pes. A koňské koblihy se sbíraly ze silnice a dávaly do kompostu.

0 0
možnosti
Foto

Ta němá tvář na obrázcích za to nemůže, že si je my lidi pořád bereme do úst jako nadávku.Tak si představuju, jak by to znělo, kdyby ta dobytčata uměla mluvit a oslovovala se třeba "ty čoveče".;-)R^

1 0
možnosti
Foto

Pavlí, měla by na to plné právo;-)

1 0
možnosti
Foto

jako kluk jsem sedával kravám ve žlabu a ony mě olizovaly :-)

1 0
možnosti
Foto

Svým jazykem drsnějším než mají kočky:-)

0 0
možnosti
Foto

R^Měla jsem kolegu a ten balil holky: "Slečno, vy vypadáte jako kráva." Než se slečna stačila naštvat, dodal: "Stejně krásný voči máte." Když se slečna zasmála, byla ruka v rukávě. ;-)

3 0
možnosti
Foto

Šikula kluk, Zuzi:-)

0 0
možnosti
JS

...a mají nádherný voči, takže (poupravené) rčení já "jsem kus hovězího" neb "čumí jako bejk" je vlastně pochvala R^;-)

2 0
možnosti
Foto

Vlastně máš pravdu, Jani:-)

1 0
možnosti
PL

Měl by ses vydat na přednášky do škol. R^

2 0
možnosti
Foto

Ano, předvádět vola, to beru;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 2131
  • Celková karma 29,92
  • Průměrná čtenost 1301x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.