Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Všechno špatně. Doporučuji vám následující postup: Stejnou měrou si spalte jeden prst na levé a jeden na pravé ruce. Pak jeden máčejte jen ve studené vodě a druhý v alkoholu. Pokud se na prvním prstu vytvoří puchýř a na druhém ne, dá se s určitou mírou pravděpodobnosti předpokládat, že alkohol zabraňuje vytvoření puchýře. Ale lepší by bylo pokus opakovat ještě několikrát, až do úplného vyčerpání prstů. Příklad, který jste uvedl, nemá žádnou průkaznost, protože nemůžete vědět, jestli by se puchýř po spálení vytvořil, i kdybyste nedělal vůbec nic. :-)

0 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, v článku jsem zapomněl uvést, že jsem se nespálil poprvé, a že jsem to v některých z předchozích případů zkoušel pouze chladit vodou. Hádejte, jak to dopadlo.:-)

0 0
možnosti
PK

Syrovým vejcem ne, ale syrovým bílkem. Pokud člověk schovává skořápky pro slepičky, tak z té nejčerstvější vždycky nějaký zbytek bílku, tak akorát na ránu, vyhrábne.

0 0
možnosti
Foto

Alkohol funguje na tom principu, že se odpařuje a tím pádem se postižené místo ochlazuje.

v případě popálení bych moc neexperimentovala s ušním lalůčkem a chladit a chladit a chladit...

0 0
možnosti
PK

Alkoholem se dá chladit i preventivně. To je výhoda :-)

0 0
možnosti
MP

Stará známá a osvědčená rada našich babiček- na ránu močit. Moč totiž obsahuje vitaminy a minerály a hlavně enzymy, což posiluje obranyschopnost organismu, takže  tělo se léčí rychleji a samo. Naši předkové nebyly hloupí a je škoda, že mnoho jejich zkušeností a ,moudrostí se už zapomenulo.

0 1
možnosti

Moč platí na žahnutí medúzou, neutralizuje toxiny, ale na spáleninu nemá jak účinkovat. Je aseptická, takže neublíží, ale nepomůže. 

Lékaři stále dokola už roky opakují, že spáleniny menšího rozsahu vždy jen chladit tekoucí vodou - nemazat, nezakrývat, nevymýšlet žádné obklady atd., co by se mohly do rány přilepit.

0 0
možnosti
PJ

to chycení se za lalůček je dobrá věc, když se třeba lehce popálím od kelímku s kafem z automatu - ucho je silně prokrvený a tak dokáže prsty rychle ochladit v případě teplot nižších jak 90°C a dá to tak čas na vyhledání aspoň tý studený vody...

jinak s alkoholem na chlazení mám stejný zkušenosti, když jsem zamlada mohutně něco kutil páječkou, míval jsem u toho na stole sklenku s denaturovaným lihem na máčení spálených prstů - fakt se nedělaly puchejře!

0 0
možnosti
DK

Zajimave, vyzkousim...tedy ne, ze bych se planoval umyslne popalit. Jinak kdysi jsem pracoval na jednom ostrove a vzhledem k praci se casto popalil. Vsechna zraneni vcetne tech popaleni se mi nejak rychle hojila, coz si nedovedu vysvetlit. Taky jsem nemel alergii, lupy a celkove jsem se citil lepe. Divne...

0 0
možnosti
Foto

Tak šedesátka by se vypít dala...;-)

1 0
možnosti
Foto

O tom není pochyb, i když raději třeba v podobě dobré slivovičky, než čistého lihu.:-)

1 0
možnosti