Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Přátelé, jak vyplývá z diskuzí i k jiným článkům o přešupačení času, 40% lidí má s adaptací na východní čas problémy. Takže není lepšího řešení, než časové vyletnění zrušit a všichni budou spokojeni. Ti, co volají po "delším" odpoledni, tak použijí zdravý rozum a budou si svoje volnočasové aktivity organizovat i bez EU a našich vlád. 

A ti druzí se zbaví každoročních problémů a proto dají hlas ve volbách 23.-24.května 2014 „Straně zdravého rozumu – nechceme Euro - za Evropu svobodných států" http://www.stranazdravehorozumu.cz, vedená panem Petrem Hannigem. Tato strana totiž jako jediná má v programu zrušení tzv."letního času". Vlastně obě strany by měly volit zdravý rozum...R^

0 0
možnosti
Foto

Vážený pane, k smrti nerad mažu diskusní příspěvky, ale upozorňuji Vás, že pokud ještě jednou použijete diskusi pod nějakým mým článkem k volební agitaci jakéhokoli politického subjektu, tak Váš příspěvek nekompromisně smažu.

0 0
možnosti
PS

"Mohu-li závěrem mluvit za sebe, musím se přiznat, že mám letní čas rád."

Pane autore, již neplatí "Ranní ptáče, dál doskáče". MUDr.Šimůnková to řekla jasně, časným vstáváním si přivodíte tromboembolické příhody a mozkové příhody. S "letním časem" nejdou lidé k lékaři, ale stěžují si na to, že nemohou pořádně spát apod. Více zde:

http://www.rozhlas.cz/default/default/rnp-player-2.php?id=2294233&drm=

R^

3 1
možnosti
Foto

S lékařskými studiemi je toošidné, jedna vám něco potvrdí, druhá naopak vyvrátí a vše je anvíc časově proměnlivé.Vemte si například taková vajíčka, jednou jsou zatracovaná, aby za pět letněkdo přišel s tím, jaká jsou skvělá a prospěšná, a za dalších pět letzase špatná,

Nu a o tom to je, pokud si někdoapriori řekne, že mu letní čas škodí a opře své tvrzení o nějakou takovoustudii, tak si vytvoří psychickou vazbu a rázem mu ta změna času začne škoditdoopravdy.

3 1
možnosti
Foto

Poledne  podle sluníčka na obloze, délka dne a noci podle ročního období. To je přirozený řád.8-o;-)

5 0
možnosti
PS

Tak, tak, Přírodu a Vesmír, tedy pohyb planet včetně Slunce neobelstíte. Žít v souladu s přírodou, se zdravým rozumem. To je to, oč tu běží...R^

3 1
možnosti
Foto

Já to moc neřeším. Přetočím čas a jedu. Problém nastane pouze, když na nějaký časoměřič (typicky budík;-D) zapomenu. Pak mě občas zmate nezvyklé světlo/tma nebo chování divé zvěře neodpovídající času.;-)

3 0
možnosti
Foto

Chování divé zvěře u nás obvykle odpovídá aktuálnímu stavu jejího žaludku, případně potřeby jiné pozornosti lidského personálu:-)

2 0
možnosti
MP

I já se přidávám k těm, kteří mají letní čas rádi, dokonce se na něj těším, protože mi prodlužuje čas na různé popracovní aktivity, ke kterým potřebuji světlo. A problémům s posunem času nerozumím, nemám je, nikdy jsem na sobě nepozoroval jakýkoliv negativní účinek. Buď jsem vůči změnám imunní, nebo je to všechno jen humbuk. Ale nemohu soudit.

6 2
možnosti
PS

Nesoudíte, protože nemáte dost informací. Např. od roku 1990 všichni víme, že každý občan ČR si může vstávat a usínat jak je libo. Proč tedy čekat, až nám to z Bruselu úředníci Směrnicí nařídí? Třeba problémům s posouváním hodin porozumíte, když si poslechnete MUDr.Smolíka:

http://www.rozhlas.cz/default/default/rnp-player-2.php?id=2294233&drm=

1 1
možnosti
JH

Letní čas je obyčejná buzerace; jen si ovčani zvykejte být poslušní.

Den ale stejně zůstane dvaceti čtyř hodinový.

4 2
možnosti
Foto

Podobně by se s trochou nadsázky dalo říct, že rozdělení dne na 24 hodin je také buzerace, na kterou si vaši ovčani museli zvyknout už dávno, protože podle přírody žádné takové rozdělení neexistuje;-D

2 0
možnosti
PR

P36a18v31e88l 19R81y73s

29. 3. 2014 19:33

Mi střídání času vyhovuje. Letní a jarní dny se prodlouží, představa zimního svítání po osmé hodině určitě lákavá není. Se vstáváním se dá celkem rychle vyrovnat.

Vyrovná se s tím i náš autistický syn, který má opravdu velmi zažité stereotypy. je ovšem pravda, že posunujeme jeho režim už dopředu postupně o 10 minut denně.

Zdravým lidem ty problémy až tak úplně nevěřím, považuji to za pózu do té míry, že svým potížím sami uvěří.

5 2
možnosti
PS

P59e37t84r 22S52k79á60c86e68l

31. 3. 2014 22:28

Díky za názor, upřímný názor. Vidíte a o to zvykání si 2x ročně vlastně jde. Proč si máte 2x ročně zvykat, když nikdo neví, proč hodiny natáčíme?? EU to zdůvodňuje nesmyslným tvrzením o volnočasových aktivitách, ale ty jsou na úkor zvykání si. Při tom zvykání na jiný režim se hroutí biologické hodiny, trpí organismus. Více v článku:

http://nazory.aktualne.cz/komentare/letni-cas-nesmyslne-vitezstvi-inzenyru-nad-clovekem/r~c1b441f2b5a111e39d8a0025900fea04/?utm_source=atlasHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_term=position-5

Zdraví lidé problém se spánkem apod. po posunutí hodin nemají, prozatím. Ale stresy způsobené změnou biorytmů způsobí, že ze zdravých se nemocní stanou. A ti nejdou k lékaři s "letním časem", ale s nespavostí, s tromboembolickými nemocemi apod. Taky o tomto je v článku odstavec...R^

0 1
možnosti
Foto

To máte tak. Dřív se slepicema vstávalo i chodilo spát. O těch zvířátkách to platí stále. Ale co začali ty červený lucerničky, a TV a...8-o Tam někde to asi začalo:-/ A kdo zejtra postrčí sluneční hodiny? Výběrové řízení vyhlášeno bude?;-)

1 1
možnosti
Foto

Ja mam taky letni cas rada - budim se se svetlem, takze si vlastne prispim. Zmena na zimni cas mi dela trochu problem. Ve Spanelsku tu bojujeme jeste o to, aby po cely rok bylo o hodinu min jako pred r. 1942, kdy Franco zatouzil byt ve stejnem casovem pasmu jako Hitler ...

0 0
možnosti
Foto

Vidíte, lidé, kterým ty změny vadí, si většinou stěžují spíš na přechod na letní čas než na zimní. Ale Španělsko je od Česka dost na západ, takže je tu určitý posun, který může způsobovat jiné vnímání těch změn.

1 0
možnosti
SK

Vážený pane Pražáku, ne každý se může tvářit tak, že mu zaměstnavatel posunul čas, protože ho holt má pevně daný. Proč se musí VŠEM lidem nařizovat změna? I když  s tím má spoustu lidí problémy (včetně mne)? Proč, pokud vám to vyhovuje, nevstáváte o hodinu dříve dobrovolně vy? Ti, kterým změna času vadí by byli v pohodě, vy byste byl v pohodě, všichni by byli v pohodě.

5 1
možnosti
Foto

Však já Vám ani nikomu jinému tu změnu nevnucuji. Jen uvádím svůj názor a k tomu příklad toho, co někomu pomohlo.

Jinak pokud jde o to vstávání, též musím od pondělka vstávat o hodinu dřív, akorát mám to štěstí, že mi to nevadí.

2 0
možnosti
  • Počet článků 2137
  • Celková karma 28,68
  • Průměrná čtenost 1306x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.