Lessy odvolán. Konečně!

Není překvapivé, že bývalý policejní prezident byl odvolán, ministr vnitra už o to usiluje minimálně půl roku a nejspíš mnohem déle. A vzhledem k tomu, že se tak stalo po dlouhé době, není důvod se divit, že hned jmenoval nového policejního prezidenta. Musel ho mít přece po celou tu dobu v zásobě.

Mediální poprask je tedy jak bývá často obyčejný humbuk. Důležité je jediné, zda ministr vnitra pan Kubice jednal podle zákona. Zdá se, že ano, ani představitel policejních odborů (divím se, že něco takového může u polovojenské organizace existovat) záležitost nezpochybnil. Pan bývalý prezident má možnost se hájit soudně, což jak se vyjádřil, učiní. Opozice svým pokřikem se může snažit získat nějaké kladné body, paní Peake si může zavzpomínat na blahé časy, kdy vládu vydíraly VV a zkusit to znovu a obdivovatelům pana Lessyho poklesne brada, možná se rozklepe vzteky a z úst se vynoří nadávky a spílání. 

Vrátím-li se k druhé části titulku tohoto článku, vyjadřuji tím, že kdyby to šlo, mělo to být už dávno. Domnívám se totiž, že policejní prezident se nesmí plést do politiky, což se panu Lessymu zalíbilo. Stačí vzpomenout na rozhovor v Právu, stačí si vzpomenout na jednání imunitní komise (omlouvám se, názvy komisí se mi v paměti neuchovávaji), kde se jednalo o spor M.Kalouska s tehdy policejním prezidentem Lessym.

Policejní prezident by měl s ministrem vnitra komunikovat, měl by plnit jeho zadání, neměl by ho veřejně napadat, neměl by mu podrážet nohy. Policejní prezident by měl řídit policii v podmínkách, jaké existují a pokud to není schopen zvládnout, na tuto funkci nepatří. Policejní prezident by neměl hrát populistickou hru vůči svým podřízeným.

Vše výše uvedené pan Lessy splnil mírou dostatečnou, konečně, že mohl být odvolán.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Pavlík | středa 29.8.2012 20:39 | karma článku: 21,76 | přečteno: 1623x
  • Další články autora

Jan Pavlík

Vždycky se najde nějaký Hamáček

12.4.2022 v 17:27 | Karma: 15,63

Jan Pavlík

Bohorodičko, vyžeň Putina

9.3.2022 v 18:42 | Karma: 21,14

Jan Pavlík

Teror ve Sněmovně

16.2.2022 v 18:33 | Karma: 18,36

Jan Pavlík

Kam s vakcínami?

4.3.2021 v 13:16 | Karma: 17,64