Kolaborace není státotvornost

Množí se hlasy nabádající politiky některých stran, které získaly určitou do jisté míry zajímavou pozici v budoucím nově ustaveném parlamentu, aby začali uvažovat "státotvorně" a začali s vítězným hnutím A. Babiše 

uplácávat novou vládu. Zatím se k tomu bohudík nikdo nemá, je ovšem otázkou času, zda a kdy někdo podlehne vábení na udičce nabídnutých funkcí, případně příslibu na podílu moci. 

Nabádající rozumbradové argumentují mimo zmíněnou státotvornost také poukazem na skutečnost demokratických voleb, které u nás regulérně proběhly, na samozřejmost uznání jejich výsledků, ať se komu líbí či nelíbí, na nutnost, aby vznikla vláda, bez níž by byla republika jako bez hlavy.

Bohužel jsme v situaci, kdy výsledná volba má několik těžko přijatelných aspektů. Pomineme, že republika bez hlavy nebo s hlavou vyrobenou z náhrady ve tvaru prázdné koblihy bez marmelády, se zdá být poněkud lhostejné,   

Důležité je mít na paměti, kdo vyhrál: A tím je Babiš. Nelze totiž vynechat seznam všech faktů, které zpochybňují jeho způsobilost k vykonávání jedné z nejvyšších státních funkcí: estébák, komunista, nejasný původ jeho bohatství, podezřelý a obviněný z dotačního i jiných podvodů, z nichž do jednoho zatáhl i svoji rodinu, jeho nevídaný a enormní střet zájmů, hulvát, urážející a obviňující každého, kdo s ním nesouhlasí, bývalý ministr financí, jehož majetek se během jeho funkčního období zvětšil téměř na dvojnásobek, a především ten, který se netají svou snahou deformovat parlamentní demokracii pod heslem řídit stát jako firmu. Ten seznam je mnohem delší.

S člověkem, který neuznává žádná pravidla a usiluje o naši svobodu, nelze uzavírat žádnou dohodu o spolupráci, má-li převahu, kterou za všech okolností zneužije ve svůj osobní prospěch. I bez té mocenské převahy to není radno, jak dnes už mnozí, kteří se o to pokusili, vědí.  

Je velký omyl mluvit o státotvornosti uzavřením paktu byť s vítězem demokratických voleb, jehož podstata je dokonale protikladná. Uznat výsledky demokratických voleb je nutné, ovšem legitimizovat vládu člověka s tolika škraloupy nelze nazvat jiným slovem než kolaborace, v tom nejhanlivějšímu smyslu toho slova.

Naopak, je  velmi důležité, aby demokratické strany, k nimž nelze počítat komunisty či Okamurovce, vytvořily silný opoziční blok vůči nebezpečí, které představuje manipulátor, jehož krysí píseň nás může zavést pouze do neštěstí.

Autor: Jan Pavlík | středa 25.10.2017 18:39 | karma článku: 26,50 | přečteno: 834x
  • Další články autora

Jan Pavlík

Vždycky se najde nějaký Hamáček

12.4.2022 v 17:27 | Karma: 15,63

Jan Pavlík

Bohorodičko, vyžeň Putina

9.3.2022 v 18:42 | Karma: 21,14

Jan Pavlík

Teror ve Sněmovně

16.2.2022 v 18:33 | Karma: 18,36

Jan Pavlík

Kam s vakcínami?

4.3.2021 v 13:16 | Karma: 17,64