Další Mesiáš na obzoru

Mikuláš Minář rezignoval na předsednictví spolku Milion chvilek pro demokracii a v médiích se vyjádřil, že se v nejbližší době rozhodne, zda se pustí do dalšího dobrodružství, kterým by měl být vznik nového politického 

hnutí s ambicí zúčastnit se příštích parlamentních voleb. To je výborný nápad, jak sjednocovat opozici!

Jiný jeho výrok, který se prohnal médii, zní, že na Letnou dostal tři sta tisíc občanů, kteří přišli protestovat proti vládě Andreje Babiše. K tomu stačí poznámka, že těch tři sta tisíc na Letnou dostala nespokojenost účastníků s řáděním Andreje Babiše v čele vlády, v neposlední řadě také jeho minulost a neuvěřitelný střet zájmů, ale také, což je nejdůležitější, jeho snaha ve vzorné spolupráci s prezidentem Zemanem ignorovat principy parlamentní demokracie a vlády práva. Také se sluší poznamenat, že demonstrace v takovém rozsahu nešlo uskutečnit bez nemalých finančních příspěvků samotných občanů nebo jiných subjektů a pomoci řady dobrovolníků při náročné organizaci.

Velkohubý výrok pana Mináře proto vnímám jako důsledek jeho opojení z úspěchu, který, podobně jak to má ve zvyku pan Babiš, přivlastňuje své maličkosti, která v jeho očích zřejmě povyrostla do neadekvátních rozměrů. To je ovšem okamžik, který by měl potenciální podporovatele nového hnutí varovat. Mesiášů v minulosti bylo již jak psů, v budoucnu se jich také ještě objeví dost početná smečka. A v zájmu společnosti i Mesiášů samých je, aby se tohoto komplexu zbavili.

Dalšího Mesiáše opravdu nemáme zapotřebí, když už nás řídí ten současný vyvolený Vesmírem, kterého by se část společnosti, která nepohrdá politikou, chtěla zákonným způsobem zbavit.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Pavlík | pondělí 28.9.2020 13:30 | karma článku: 14,55 | přečteno: 502x
  • Další články autora

Jan Pavlík

Vždycky se najde nějaký Hamáček

12.4.2022 v 17:27 | Karma: 15,63

Jan Pavlík

Bohorodičko, vyžeň Putina

9.3.2022 v 18:42 | Karma: 21,14

Jan Pavlík

Teror ve Sněmovně

16.2.2022 v 18:33 | Karma: 18,36

Jan Pavlík

Kam s vakcínami?

4.3.2021 v 13:16 | Karma: 17,64