Bohorodičko, vyžeň Putina

zaznělo v chrámu Krista Spasitele v Moskvě v roce 2012 před prezidentskými volbami v podání dívčí punkové skupiny Pussy Riot. 

Tehdy to byla nepočetná skupina jurodivých, kteří se pokusili veřejně projevit protest proti nesympatickému, bezpohlavnímu bývalému fízlovi. Ten protest byl namířen také proti Gunďajovi, oficiálně patriarchovi Kirillovi Gunďajevovi, který věří v Putina, když lepší by bylo, kdyby ten čubčí syn věřil v Boha, jak praví text modlitby. Skupina se tehdy pokusila o veřejný politický protest nestandardní formou, která měla velký ohlas. Dozvěděl se o něm celý svět. Tři z protagonistek byly pak odměněny dvě roky vězení za pokus o spiknutí.

Uběhlo deset let a Putina bohorodička nevyhnala. Nevyhnali ho ani lidé žijící v té zemi, kde dnes i zítra znamená před staletími. Nesympatický, bezpohlavní bývalý fízl chce řídit svět a rozpoutal válku bez pravidel. Civilizovaný svět uznává pravidla a drží se jich jako klíště. Zdá se, že proti zlovůli není schopen se bránit, má proti sobě monstrum žijící v lidové tvořivosti jako Kostěj Nesmrtelný. Tvor bez duše, která je ukryta kdesi v temnotách.

Putin Nesmrtelný, zní asi v hlavě bývalého fízla bez duše, doufaje v sílu proradnosti, zákeřnosti, krutosti, v sílu záměny skutečnosti ve lži, v sílu vydírání, vyhrožování, arogance a šíření strachu.

Zatímco pár bláznivých holek se před deseti lety nebálo urazit bývalou hlavu KGB, která vede demonstranty do vězení s eskortou (jak praví text jejich modlitby), civilizovaný svět se o deset let později tohoto nesympatického, bezpohlavního tvora bez duše bojí a není schopen si uvědomit, že snaha dohodnout se s ním je zcela mimo realitu, když lež je jeho podstatou a dané slovo nikdy neplatí.

Bohorodička za nás neudělá to, co je naší povinností: vyhnat Putina je náš úkol a když to nejde jinak než s použitím síly, tak s tou největší, jakou máme k dispozici. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Pavlík | středa 9.3.2022 18:42 | karma článku: 21,14 | přečteno: 361x
  • Další články autora

Jan Pavlík

Vždycky se najde nějaký Hamáček

12.4.2022 v 17:27 | Karma: 15,63

Jan Pavlík

Teror ve Sněmovně

16.2.2022 v 18:33 | Karma: 18,36

Jan Pavlík

Kam s vakcínami?

4.3.2021 v 13:16 | Karma: 17,64

Jan Pavlík

Nářek nad nouzovým stavem

12.2.2021 v 15:16 | Karma: 12,42