Ani zlámanou grešli bych nevsadil na to, zda jsme ještě právní stát

Fraška je směšná, ale zároveň urážlivá podívaná předkládaná jako něco seriózního, např. k uvěření (Wikislovník).

To je naprosto přesná charakteristika toho, co nám servírují současní mocní nemocní mocí a jejich sluhové.

Tři měsíce hráli pokleslou hru, přičemž jednotlivé akty se podobaly jako vejce vejci. První dějství: Nejmenuju, vyřeším, odejdu z vlády. Druhé dějství: Nejmenuju, vyřeším, odejdu z vlády. Třetí dějství: Jedu na dovolenou, vrátím se po dovolené, po dovolené odejdu z vlády. Čtvrtý akt: Ať nejmenuje, nejmenuju, poradím se s grémiem. Pátý akt: Zjevení (zjeví se deus ex machina Zaorálek), neodejdu z vlády, vyřešil jsem za jeden a půl dne. Ta hra se jmenovala "Kdo je tady pánem?" To jsme se nasmáli. Aby ne, když režii asistoval oblíbený Ovčáček Čtveráček!

A hned vzápětí je tady další povedený kus! Zatím ještě nevíme, jak to dopadne, i když víme, vždyť známe název, kterým je titul: Poctivý Andrej. A kolem toho se celá ta fraška bude točit. Je podvodník předseda vlády poctivý podvodník, tedy profesionál nebo tak nějak podvodník ochotnický, podvodník neúmyslný, upadnuvší do podvodnické léčky pln poctivých bohulibých záměrů, nebo poctivý podvodník, páchající hlavní podvod z poctivého přesvědčení, jsa proto poctivcem ve všem a všudy? Nebo je poctivý Andrej anděl s andělskými křídly, tedy pravými andělskými, nikoliv s nalepenými z papundeklu, seslaný jako chemtrails z nebes  jako ochránce před vším zlem a přinášející dobro na zemi?

Kurva fix, a na tohle, dámy a pánové, chcete čumět, plakat u toho dojetím či štěstím, kvokat, bučet, chrochtat nebo hýkat?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Pavlík | úterý 3.9.2019 15:11 | karma článku: 24,29 | přečteno: 1057x
  • Další články autora

Jan Pavlík

Vždycky se najde nějaký Hamáček

12.4.2022 v 17:27 | Karma: 15,63

Jan Pavlík

Bohorodičko, vyžeň Putina

9.3.2022 v 18:42 | Karma: 21,14

Jan Pavlík

Teror ve Sněmovně

16.2.2022 v 18:33 | Karma: 18,36

Jan Pavlík

Kam s vakcínami?

4.3.2021 v 13:16 | Karma: 17,64