Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Já být Ježíšem, raději bych konvertoval….třeba na Islám

Ježíš řečený Nazaretský a Marie Magdalena Kristusovi? Zajímavá rodinka, něco jako Simpsonovi nebo Adamsovi, Vatikánu se ovšem nehodí do krámu. Podrývá totiž image, na které fanklub jediného Boha, Syna a Ducha Svatého cca 2000 let pracuje.

Co evokuje oděv Máří Magdaleny ve Vás? Podle mě má bříškoCzech Guevara

Církev jakožto Ježíšův nejstarší fanklub na jeho image pracuje zhruba 2000 let. Dokáže si někdo představit, že by nyní chtěla všem svým upomínkovým předmětům dát nový design? Proč když tak dlouho a tak dokonale funguje ten starý?

Je naprosto lhostejné je-li přeložený svitek o kterém je řeč zde: Ženáč Ježíš a zde: Žádná paní Ježíšová pravý či nikoliv. Nezáleží na tom kdo jej sepsal a kde. A vůbec není důležité kde byl nebo nebyl nalezen.  

To na čem záleží, je to, jak jej dnes vidíme my a čemu věříme.

Ježíš byl jednoznačně borec, ono už jen narození bez toho aby byl počat je docela nářez. To se jen tak někomu nepovede. Prostě byl ke svému osudu jednoznačně předurčen už v dobách kdy ještě nemuseli být úsporné ani hvězdy, natož žárovky.

Podle toho jak byl a je zobrazován to musel být docela fešák. Ženy na něj musely letět asi tak, jako na Karla Gotta v jeho nejlepších letech. Pokud by vystupoval v koloseu docela jistě by měl úspěch. Těžko si představit, že by spatřil palec dolů, spíš naopak.

Ono taky koho mají ukřižovat, ten se neutopí.

Přijmeme-li  Ježíše jako sexsymbol své doby, těžko si představit, že by všem fanynkám odolal. Jsem sám sobě Bohem, a nedělám si o sobě v tomto hledu žádné iluze. Tehdy, v časech kdy církev ještě neměla vybudovanou svoji pozici policajta morálky se navíc na nějakou monogamii moc nehrálo, tak jako v místech kam měla církev svá chapadla teprve roztáhnout.

Konečně, v dobách kdy se po Zemi procházeli bohové Řecka, Říma a dalších kultur plodili děti se smrtelníky i oni sami. Co na tom, že každý bůh měl svoji manželku nebo chceme-li ženský protipól a tedy vlastně neměl důvod svoji krev mísit s krví nedokonalých, které sám pomáhal stvořit.

Proč by zrovna Ježíš se svým božským původem měl být vyjímkou?

Pokud by stále jen kázal, křtil a uzdravoval, muselo by mu z toho dříve nebo později hrábnout. Kdo pořádně pracuje chce se přece taky občas pořádně pobavit!

Kina nebyla, nákupní centra také ne a létajících koberců byl nedostatek. V místech kde Spasitel pobýval jsou noci vlahé a sukně tedy mohli být proklatě krátké……

Církev to ovšem už jen z pudu sebezáchovy vidí jinak. Vlastně ani nemá jinou možnost.

Ježíšovi celibát,  ovečkám monogamii, a pro zasvěcené?  Víno, ženy, zpěv. Pro fajnšmekry třeba chlapečci…

 
Já být Ježíšem, raději bych konvertoval….třeba na Islám.

Ježíš pravděpodobně neměl tolik času, aby předal svoje učení synovi, proto musel svoje učení stavět na skále (Petrovi) a dalších apoštolech. Na to, aby je předával dceři by docela jistě nepomyslel ani takový velikán jako Ježíš, genderová rovnost se tehdy nenosila tak jako dnes.

Ale žena s mužem sdílí mnohé, proč by tedy část svého učení nemohl předat jí? Byla zajisté po ruce i ve chvílích nejintimnějších, na rozdíl od ostatních apoštolů.

O takové drobnosti jakou jsou apokryfická evangelia, která se nedostala do budoucí BEST OF kompilace pro kterou se vžil název BIBLE Svatá asi ani nepřemýšlel.

Na kom jiném než na synovi stavěl Bůh svoji církev? Proč to nebyla dcera? Docela dobrej tatík, když nechá synátora přitlouct na zkřížený prkna.

Odnepaměti byl syn jakožto nositel stejné krve vyvažován zlatem. Dcery to měly o poznání horší, proto modrá a růžová, modrá jako barva nebes, aby byl syn chráněn bohy. Děvče si pomůže samo, proto růžová, barva masa, barva kořisti.

Kolik bylo v historii královen? A kolik si jich pamatujeme? Kleopatra, Marie Terezie, Kateřina Veliká, Alžběta II…. dá jich někdo od boku dohromady víc? Takových, které skutečně vládly a nebyly jen ozdobou svého manžela bylo poskrovnu.

To, že se Máří budoucím církvím nebude hodit, Ježíš mohl a měl se svým božským původem předpokládat a řádně ji proti tomu pojistit. Pravděpodobně se o to i pokusil. Proč by si jinak vybral zrovna ji, jako první osobu, které na sebe práskne, že v hrobě to není ono a že valí pryč? Obzvláště v dobách kdy žena nebyla zákony považována za spolehlivého svědka.

Asi nečekal tak vytravalý fanklub a nebo se nebral příliš vážně. Fanklub, který po pár staletích začal vnucovat svá pravidla i těm, kdo o ně příliš nestáli jej docela jistě pozitivně nepřekvapil.

Ať již byla Máří Magdalena kýmkoliv, bylo třeba ji nejprve znectít (dnes se říká diskreditovat) a nakonec zcela odstranit z blízkosti jejího souputníka, a jak to udělat lépe než ji ve víře založené z velké části na pokryteckých ideálech nazvat prostitutkou?

Případně ji použít jako ovci natolik černou, že vedle ní jakákoliv jiná ovečka bude bílá jako sníh. S myšlenkou prostitutky přišel v září roku 591 papež Řehoř Veliký pravděpodobně následkem příliš velké dávky kadidla. Ranější texty, které jsou popisovaným událostem alespoň historicky blíže takový výklad neuvádějí a nikdo kromě Fanklubu neví proč.

Lidé na sebe a hlavně na jiné, prásknou kde co, papír případně papyrus to snese. Pavel VI v roce 1969 pravděpodobně zjistil že Řehoř do toho pořádně šlápnul a výklad poopravil. Pár století vymívání mozků ovšem nutně zanechá stopy a i pokud se pokusíte pokřivený obraz narovnat, místa dříve rozmazaná nebo začerněná zůstanou.

Pokud si ovšem na jejich zrestaurování nepozvete jistou španělskou důchodkyni!

Po takové době pravdu spolehlivě nezjistíme, a pokud ano bude natolik neuvěřitelná a nebezpečná, že stejně skončí v trezorech Vatikánu.

Snad pokud by se podařilo najít Spasitelovu DNA, mohlo by být docela zajímavé zjistit, kolika lidem jeho krev koluje v žilách…..a v tom případě bych rád věděl jak se tam dostala!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lukáš Janouš | pondělí 1.10.2012 13:45 | karma článku: 16,50 | přečteno: 1120x
  • Další články autora

Lukáš Janouš

Stojím za Andrejem Babišem

Ukažme všem, že si našeho pana premiéra vážíme! Pracuje pro naše blaho a pro blaho naší země. Ukažme, že i my dokážeme zaplnit největší náměstí v zemi

10.6.2019 v 12:00 | Karma: 28,53 | Přečteno: 1351x | Diskuse| Politika

Lukáš Janouš

Policii volejte na vlastní nebezpečí

Policie tvrdí, že zasahuje profesionálně. Ovšem asi jen v případě kdy u toho není publikum s kamerou. Jakmile zásah nahráváte a policie to neví, realita se značně mění. Nejsem si po včerejšku jist zda má cenu volat Policii nebo si to raději vyřešit sám. Hlídky potřebovali 48:15 minut na překonání 338 metrů

20.4.2015 v 9:30 | Karma: 31,32 | Přečteno: 1997x | Diskuse| Ostatní

Lukáš Janouš

Letenka pro Miloše

Dej Bože

7.4.2015 v 14:00 | Karma: 19,78 | Přečteno: 713x | Diskuse| Ostatní

Lukáš Janouš

Nikdo

se nesmí snažit dominovat světu, prohlásil Lavrov v Bratislavě

4.4.2015 v 20:02 | Karma: 17,91 | Přečteno: 517x | Diskuse| Ostatní

Lukáš Janouš

Ten nás zase vypek!

Hledal celý svět!

19.3.2015 v 14:00 | Karma: 7,11 | Přečteno: 502x | Diskuse| Miniblogy
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Experta Antoše srazilo auto. Je mimo ohrožení života, MS komentovat nebude

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  19:07

Hokejový expert České televize Milan Antoš už na domácím světovém šampionátu komentovat nebude. V...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Ženíšek prošel i u Pavla, prezident ho jmenuje ministrem pro vědu a výzkum

14. května 2024  6:01,  aktualizováno  13:49

Marek Ženíšek se stane ministrem pro vědu, výzkum a inovace. Prezident Petr Pavel ho jmenuje členem...

Otevírací doba v obchodech v době svátků

14. května 2024  13:46

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200...

Tříletý chlapec zemřel pod koly závodního trucku, očekává se verdikt soudu

14. května 2024  9:44,  aktualizováno  13:37

U kladenského soudu dnes patrně padne rozsudek v kauze tragické nehody, která se stala v dubnu 2022...

EU definitivně potvrdila migrační balíček, Česko se ve všech hlasováních zdrželo

14. května 2024  13:14

Členské státy EU v úterním jednání v Bruselu definitivně potvrdily už dříve odsouhlasený migrační...

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...

  • Počet článků 60
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1087x
Hroch je při vyrušení skoro stejně nebezpečnej jako já. Proto mám rád hrochy..

Seznam rubrik