Romové žijí v ČR jako v apartheidu - to nemyslíte vážně?!!

Česká republika - místo kde jde nenávist ruku v ruce s terorem, násilím, rasovou segregací a molotovovým koktejlem, takto jsme viděni nejen přes optiku Amnesty International, ode dneška se k nim připojili i představitelé amerických Židů a hinduistů. Tito se ve společné výzvě obrátili na papeže s tím, že Romové u nás žijí jako v apartheidu a žádají ho, aby v rámci své návštěvy u nás sjednal nápravu. Moment - Židé a hinduisté žádají po hlavě katolíků, aby to dal v ateistické ČR do pořádku? No tak to, chlapci, asi upadli...

Ve výzvě, kterou Rajan Zed - představitel hinduistů a prominentní rabín Jonathan B. Frierich zaslali papeži Benediktu XVI. se mimo jiné píše, že: "Romové v Česku čelí násilným útokům, stereotypům, rasismu, předsudkům, bití, špatným bytovým podmínkám, nezaměstnanosti, perzekucím, sociální vyděděnosti či segregaci ve školství." Dále zmiňují, že jsou Romům odpírány služby v obchodech, restauracích, diskotékách a beze zmínky nezůstaly ani nucené sterilizace. Vše je to do jisté míry pravda a do jisté míry lež. Romové totiž nežijí v ČR sami - žijeme tu i my Češi, zkusme tedy použít argumenty pánů duchovních na většinové obyvatelstvo.

Násilné útoky

Jednoduché-ať zvedne ruku ten, kdo nezná nikoho, na koho někdy fyzicky zaútočil Rom( to, že radši odevzdáte peněženku a mobil se nepočítá:).

Stereotypy a rasismus

To, že nemůžeme oznažit Roma jako Cikána a pro ně jsme normálně "gadžové" není to nejhorší - "bílá svině" je evergreen a to ani nepočítám ostatní ekvivalenty, které padají, když se přestane mluvit česky. Gádžové nemají nic jiného na práci, než z nebohých poctivých Romů sdírat kůži a upírat jim jejich práva - např. na peníze zadarmo. Zlé pracovnice na úřadech je perzekuují kvůli takovým maličkostem, že neumí číst a že si po tři generace nejsou schopni sehnat práci aspoň na týden.

Špatné bytové podmínky

Jak si kdo ustele, tak si lehne - prodáš umyvadlo do frcu? Nediv se, že se nemáš v čem mýt. Pro Čecha to není taky jednoduché vedle takové rodinky bydlet.

Nezaměstnanost

To je těžký, když si někdo s třema třídama základní školy a téměř plynulou češtinou myslí, že mu stát nabídne práci, při které se nezašpiní...

Takhle bych mohl pokračovat dlouho, ale už teď mám tep výš než náš státní dluh, takže pokračovat raději nebudu. Jenom mě neskutečně vytáčí, že si někdo, kdo v životě v ČR nebyl a Roma viděl jen na CNN(anebo si myslí, že je to hlavní město Itálie) troufne tvrdit, že u nás funguje apartheid. Já jako příslušník terorizující bíle většiny si nemůžu dovolit projít jistými čtvrtěmi, aniž bych se nemusel bát o zdraví, přinejmenším o čistotu oblečení. Musím platit za lístky v tramvaji, za popelnice, za nájem, daně, zdravotní a sociální pojištění, na návštěvu úřadů si musím brát dovolenou - ubohá utiskovaná menšina nic takového nedělá.

Jedna popálená holčička a desítky prospěchářů, kteří odletí přes oceán na placený jazykový kurz nemůžou smazat desetiletí parazitismu, intolerance, arogance k právu a zvyklostem země. Jak dlouho ze sebe necháme dělat rasisty(větší než jsme) a jak dlouho budeme ochotni snášet jho, které jsme sami na sebe naložili? Chceme být otroky vlastní tolerance a strachu z označení za rasisty?

 

Autor: Jan Matuška | středa 26.8.2009 10:41 | karma článku: 44,24 | přečteno: 4465x