Náckové, kteří se provinili žhářstvím prostě bručet mají a dlouho

Vox populi nezklamal. Rozsudek nad čtveřicí neonacistů, kteří ve Vítkově zaútočili zápalnými lahvemi na obývaný dům vzbudil rozruch nebývalý. Každý si přihřívá polívčičku(včetně mé osoby) i pan prezident se nechal slyšet.

De facto se většina podivuje nad tím, jak vysoký trest byl udělen. Proč, proboha? Myslíte si, že je ok házet někomu do oken zápalné láhve? Že lidé, kteří neprojeví nejmenší známky lítosti si zaslouží nějaké ohledy ze strany soudu? Nebo že náckové, kteří na svůj soud přijdou v trikách Thor Steinar a Nibelung a otevřeně se tím hlásí k neonacismu a naprosté demenci, to udělali náhodou a z hecu? Mysleli jste snad, stejně jako sami odsouzení, že když Romové nejsou u nás zrovna v top ten oblíbených menšin a sousedů, tak jim to projde, jak se tomu dálo doposud? Nebuďte hloupí, nebuďte jak ty čtyři pitomé plešky. Neonacismus ve spojení s fyzickým násilím si nezaslouží žádnou toleranci a bylo načase, že si to někdo uvědomil – v tomto případě soudce Studnička.

Z mého blogu jde poznat, že nejsem žádný fanoušek Romů, ale ocamcaď pocamcaď. Organizovaný násilný čin, spáchaný nejen z rasových pohnutek, ale také z pohnutek ideologických( a to z ideologie zákonem zakázané a už několikrát poražené), jehož obětí se stalo i dítě si nezaslouží trest exemplární, zaslouží si trest precedentní. Doufám, že tomu tak bude. A také doufám, že si lidé někdy uvědomí, že náckové( mnohdy nazývaní skinheadi) nejsou jejich zastánci proti té zlé menšině – náckové jsou tupá nevzdělaná hovada, jejichž zábavou je násilí, jehož obětí se může stát úplně každý.

Omlouvám se, ale nezařadím se po bok pana prezidenta a ostatních, kdo si myslí, že trest pro tyto násilníky je příliš vysoký, podle mne jsou ostatní tresty s tímto srovnávané příliš nízké.

Autor: Jan Matuška | čtvrtek 21.10.2010 9:57 | karma článku: 20,87 | přečteno: 1656x