Gastro-kverulant: Süssův hostinec - Žďár na Sázavou

Byli jsme na výletě ve Žďáru a nevybaveni doporučeními a nikým nevarováni jsme navštívili Süssův hostinec, zde je můj dopis majiteli.

Dobrý den,
minulý týden jsme navštívili váš podnik a bohužel nemůžu říct, že bychom byli spokojeni. Dovolil jsem si proto napsat vám několik doporučení, po jejichž splnění váši restauraci opět někdy navštívíme(píšu emailem, jelikož kniha přání a stížností na vašich stránkách nefunguje).
1. Citron - opravdu vřele doporučuji pár kusů tohoto ovoce koupit a používat. Je to sice novinka, ale v okolí vašeho podniku jsou obchody, kde je k dostání.Ne každý ho ke svíčkové dává, u té vaší nebyla ani šlehačka ani brusinky, ale k čaji by se citron hodil víc, než polský "citronový" koncentrát v kelímku. Pravý citron je také určitě levnější než tato pochybná alchymie.
2. Ubrousky - nevím, jestli chcete šetřit životní prostředí, ale dát k jídlu jeden jediný ubrousek a to ještě ten, do kterého je zabalený příbor, mi nepřijde jako šťastný nápad a planetu tak nejspíše stejně nezachráníte.
3.Sůl a pepř - zřejmě jste velmi přesvědčeni o dochucovacích schopnostech vašich kuchařů(neprávem), že sůl ani pepř na stoly hostům nedáváte, ale mohu vás ujistit, že v drtivé většině restaurací i domácností je to běžné a v restauracích žádoucí.
4.Hranolky - hranolky by měly být připraveny tak, aby se daly zlomit, ne ohnout.
5.Obloha - když už ji k jídlu z nějakého důvodu musíte dávat, chtělo by to asi něco pestřejšího než dva druhy zelí, ze kterého šťáva steče přímo do jídla a přílohy. Hranolky jsem měl díky tomu nejen syrové , ale i rozmočené a fialové.
6."Vepřové ražniči" - podle toho, co jsem si našel na internetu a v kuchařkách, je ražniči jídlo připravené a podávané na špejli nebo jehle, vašeho ražniči se ani jedno nedotklo. Můžete, prosím, kuchaři vysvětlit, že ražniči nemají být tři kousky vepřvého s cibulí, oboje evidentně připravované na stejné pánvi? A asi zkuste proškolit i personál, protože vaše servírka na můj dotaz, jestl ražniči nemá být na špejli, či jehle, se na mne dívala jak na blázna a řekla že ne, že ražniči má vypadat takto. Opravdu nemá! Chcete-li toto jídlo v této podobě prodávat(což nedoporučuju), zkuste pojmenovat nějak jinak, třeba "Šlichta paní nadlesní", "Vepřové plátky marinované ve vegetě", "Pomsta Michelinu" nebo "Vepřo-cibulová paráda".
7. Zařízení interiéru - ne každý je příznivcem paroží a kančích kůží, vaše kombinace těchto prvků s harampádím z půdy opravdu nepůsobí moc esteticky. Podsedáky v pytli na zdi, pro které si host musí dojít se mi také příliš nezdály. Díky této "výzdobě" jsem si nepřipadal jako v restauraci, ale jako u nepořádného myslivce-vetešníka doma.

Dejte mi, prosím, vědět, co si o doporučeních myslíte a jestli uvažujete o tom, zavést je do praxe.

S pozdravem

Jan Matuška

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Matuška | neděle 23.3.2014 16:33 | karma článku: 11,40 | přečteno: 970x