Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Blogy hrají barvami

No řekněte sami, není to k smíchu, pláči, nasrání, zoufání, nakopnutí (nehodící se škrtněte)? Tolik jednostranně a nekriticky píšících blogerů se málokdy vidí pohromadě. Blogy iDnes jsou takovými prolezlé skrz nasrkz. Jeden aby se bál kliknout na odkaz - nikdy nevíte co se tam skrývá a co na vás vyskočí.

Mám takový pocit že poslední dobou různé politické strany pochopily že je dobrý nápad posichrovat si aby se o nich aspoň někde psalo v dobrém. Pročež se všude možně (nejen na iDnesu) jako houby rozmnožily pochlebovačné, kritizující, napadající, urážlivé, ale i chvalozpěvné blogy. A téměř bez vyjímky se jejich autoři prohlašují za analytiky, publicisty, polotology, sociology, psychology, a já nevím jaké ještě všechny -logy.

Mají ještě jednu věc společnou. Nedůvěryhodnost. Takové množství -údajně- vystudovaných lidí, a stejně jakoby se vstupem do administrační stránky svého blogu proměnili na připitomělé podržtašky svých idolů. Jednak to nejspíš svědčí o jejich osobních kvalitách, a jednak to opět a znovu dokazuje že titul nic neznamená.

Jde to až tak daleko že se mnohý z takových blogerů ocitl pod palbou otázek, kolik mu za jeho PR daná strana platí. Do takových úvah se nepouštím, je mi jedno jestli ze sebe lidi dělají hlupáky za peníze nebo zadarmo.

Je přinejmenším na pováženou že značná část (ne-li větší část) těchto jednobarevných fanatiků vyznává barvu oranžovou. Ale ať už jsou oranžoví, modří, černí nebo duhoví, jejich rétorika jako by z oka vypadla vysněným idolům které zastávají. Odmyslím-li si jména a tváře těch kdo se holedbají autorstvím, jako bych slyšel přesnou dikci, hlas i přízvuk jednotlivých stranických funkcionářů. A to vůbec není zdravé. Svědčí to o tom že blogeři pouze papouškují slova která jim byla do jejich mozečků natlačena zvenčí. Svědčí to o tom, že jejich schopnost samostatně uvažovat se blíží nule.

Říkejte si co chcete, ale pro mne je blog formou publicistiky. Blogger zveřejňuje své myšlenky a názory, interpretuje své zážitky - a stejně jako novinový článek, i blog stojí a padá s kvalitou, osobitostí, a obsahem. Bloger který pouze opisuje od ostatních není žádný bloger. Svým konáním degraduje sám sebe na ubohého opisovatele.

Jenže to i to je dlouholetá tradice českých lidí. Uvědomte si, kolik hlupáků bez jediné vlastní myšlenky se dokázalo vyvézt nahoru po zádech těch ostatních jen svým patolízalstvím a přikyvováním.

Opravdu je to s námi tak beznadějné?

Autor: Jan Maška | úterý 11.5.2010 14:10 | karma článku: 4,19 | přečteno: 299x
  • Další články autora

Jan Maška

Hledá se viník. Opět.

Kdysi jsem jezdíval na vodácké tábory. Vedoucí svou práci znali a snad každý den jsme měli nějaký nový program. Ať už si pro nás připravili táborovou hru, výlet nebo něco jiného, vždycky nějak dokázali dosáhnout toho že jsme mezi sebou začali soutěžit. Obvykle jsme se rozdělili na družstva a vítězné družstvo si mohlo třeba válet šunky u videa zatímco ostatní chystali večerní táborák nebo pomáhali v kuchyni.

2.6.2010 v 17:30 | Karma: 27,43 | Přečteno: 1137x | Diskuse| Politika

Jan Maška

Volby 2010: Pocit ohrožení

Jen krátká chvíle nás už dělí od okamžiku kdy se otevřou nenasytné dveře do naděje i zmaru; otevřou se aby pohltily miliony lidí kteří nakrmí uvnitř čekající schránky svými volebními lístky. A rozpoutá se lítá bitva která na další léta určí zdali v zemi zavládne mír, láska a prosperita či zlost, nenávist a zášť. A nad bitevním polem anděl války pozvedne svůj roh a dunění mocných hlasů zatřese krajem. Až bude dobojováno, hejna vran nad polem padlých kroužiti budou a usedavý pláč z mnohého domu zazní; dokonáno jest: kdo zůstal, již nevrátí se.

26.5.2010 v 10:50 | Karma: 15,25 | Přečteno: 677x | Diskuse| Ostatní

Jan Maška

Hlouposti dveře dokořán

To je heslo které nejspíš vyznává Petra Paroubková. Dokázal bych pochopit její snahu ze všech sil vypomoci muži kterého obdivuje, dovedl bych i mávnout rukou nad nesmyslným hazardem se zdravím své dcery který podnikala na volebních mítincích svého manžela. Připadá mi ale nemožné uvěřit že při tom všem volném čase který má k dispozici, a při nemalých investicích do jejího pohodlí (kdo z vás na to má!) si nenašla trochu času aby si ověřila zda nebude při rozhovoru plácat nesmysly.

24.5.2010 v 17:50 | Karma: 34,53 | Přečteno: 1462x | Diskuse| Ostatní

Jan Maška

Svět se spikl, držte se!

Kohnovi jdou špatně obchody, blíží se bankrot. Celé večery klečí v synagoze a ptá se Boha: "Proč mi to děláš? Proč zrovna mě?". Ale žádná odpověď.

18.5.2010 v 17:30 | Karma: 23,20 | Přečteno: 926x | Diskuse| Ostatní

Jan Maška

Volby trochu jinak

Chtěl jsem něco napsat o Kalouskově šeku, Paroubkově nabubřelosti, a dalších zajímavých tématech. Jenže spousta jiných blogerů už o nich napsala dávno přede mnou a já se nechci zařadit do davu. Ostatně nadávek i vtipných hlášek je jen omezené množství. Takže volím jinou variantu.. podívám se na současné volby a volební kampaň z trochu jiného úhlu. Rád bych vám představil zcela nového kandidáta, jehož volební číslo 666 by si měl zapamatovat každý.

14.5.2010 v 15:20 | Karma: 11,97 | Přečteno: 844x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Uprchlíci z Ukrajiny v Česku čelili nenávisti a diskriminaci, oznámila organizace

18. května 2024  19:03

Nevládní organizace Amnesty International ve výroční zprávě za rok 2023 zkritizovala Českou...

Jihokorejci hledají způsob, jak se zbavit stresu. Soutěží v nicnedělání

18. května 2024  18:53

V Soulu se o víkendu sešlo přes sto lidí, aby v rámci soutěže, která si klade za cíl zpomalit...

Gruzínská prezidentka vetovala „ruský“ zákon. Jde do boje s vládou

18. května 2024  16:55,  aktualizováno  18:28

Gruzínská prezidentka Salome Zurabišviliová podle tiskových agentur vetovala kontroverzní zákon o...

Turisté si zajeli do Afghánistánu. Střelci část Evropanů povraždili i s průvodci

18. května 2024  17:57

Neznámí ozbrojenci v pátek večer v provincii Bámján v centrální části Afghánistánu zabili tři...

  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 781x
Pragmatický člověk s provokativním, někdy až cynickým přístupem k životu, který je často v konfliktu s mým vrozeným idealismem. Zvídavý, nevěřící, ležící, spící.