Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

janded

9. 12. 2010 14:07
Ať spíš zveřejní...

Ať soudruh Janeček kouká spíš zveřejnit výsledky nějákého auditu hospodaření ČT. Proč? Protože náhodou vím, že česká televize neskutečně plýtvá. Techniku kterou ČT už dávno vyřadila jako nepoužitelnou, používají špičkové produkční společnosti. Cena za kterou ČT točí bé až cé-čkové pořady by leckomu stačila na celovečerní film. Úplně kouzelné jsou některé "pracovní" pozice. Tam kde jiné televizi při točení repky stačí dva lidi jich mívá ČT círka pět až šest. Kouzelné bylo pozorovat počínání teamu kameraman a asistent na relly. Kameraman dotočí zapálí si a popochází. Druhý borec mu vezme cajk, poponese ho deset metrů připraví. První borec dokouří, udělá dva desetivteřinové záběry a celé se to opakuje znova. Možná by to zasloužilo ještě nosiče cigárek a zapalovače a taky někoho, kdo by si k tomu dělal poznámky aby klucí věděli co natočili. Jestli tohle není plýtvání, tak už nic.

0 0
možnosti
MB

buxus

9. 12. 2010 14:18
Re: Ať spíš zveřejní...

Problém je v tom, že oni si klasický audit nechávají dělat. Jenže to je pouze kontrola účetnictví, tedy zda formálně účtují správně, zda dělají správně odpisy, jak se účtují opravné položky, atd. S tím pak vytírají případným kritikům zrak s tvrzením, že auditor neshledal pochybení (či shledal pochybení nepodstatná). Pochopitelně, že audit účetnictví neodhalí jestliže práci pro tři lidi jich vykonává deset. Pokud se vyřazuje účetně odepsaná technika, která je ovšem plně funkční a potřebné úrovni, nemůže auditor nic namítat - účetně je to v pořádku.

0 0
možnosti
MJ

moudrá Jana

9. 12. 2010 14:00
A proč jako vendetu,

to mělo přijít už dávno abychom se dozvěděli kdo si dělá z veřejnoprávní instituce dojnou krávu. Uvidíme, kolik z těch co podepsali petici si nadojili z veřejných prostředků a ještě se jim to zdá být málo. To není závist, to je pouze kontrola veřejných poplatků.;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 50
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1857x
Jmenuji se Jan Liška a je mi 19 let.
To, že jsem mladý neznamená, že nemám svoje názory. Naopak jich mám až moc a proto se o ně chci podělit.

http://twitter.com/#!/Jan_Liska

Můj další fantasy příběh Stvůrobijec najdete zde: http://www.mamtalent.cz/stvurobijec.phtml?program=1&ma__0__id_b=8872