Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DK

Bertiik

30. 12. 2010 10:35
Zrovna včera jsem skouknul film.

Jmenuje se "Let the Right One In" Ať vejde ten pravý - http://www.csfd.cz/film/243243-at-vejde-ten-pravy/.

Nejlepší upírský film, co jsem kdy viděl! Proti tomu je Stmívání jen hrubou urážkou vkusu.

0 0
možnosti
ZK

Xpackal1

29. 12. 2010 16:16
Hloupost

To co jste napsal je hloupost. V reálu žádní upíři neexistují, jsou to vybájené postavy, takže se autoři nemusí řídit žádnými pravidly nebo přírodními zákony. Odkazujete se na hraběte Draculu, ale ani ten není "původní". Bram Stoker využil existující legendy (hroby středověkých lidí, kteří byli z vampyrismu podezřelí) a domyslel si svá vlastní pravidla. Použil fantazii. Nechápu, co je na tom tak strašného. To je jako kdybyste autory různých sci-fi knih z alternativní minulostí obviňoval z překrucování historických faktů.

Literatura, a především ta fantastická, má bavit. Pokud se Vám tyhle knihy nelíbí, tak je nečtěte, na to máte právo. Jediné, co se snad dá kritizovat, je přehlcení trhu tímto tematem. Včera jsem byla v knihkupectví a kromě knih o upírech tam snad nebyla jediná jiná fantasy kniha.

0 0
možnosti
G

garla4d

29. 12. 2010 16:05
Buffy

A co Buffy? Každý, kdo viděl v originálním znění alespoň pár dílů (především od druhé poloviny druhé série až do konce) a neposuzuje ji jen skrze její  (v ČR) nezaslouženě špatnou pověst popcornového seriálu pro malé děti, musí uznat, že se jedná o geniální dílo, kterému většina dnešních seriálů nesahá ani na "kolík". Skvěle napsané, 3D postavy, (z větší části) výborné herecké výkony, přirozeně plynoucí, vtipné dialogy,  bourání seriálových cliché (seriál si často nebojí udělat legraci ani sám ze sebe), nezapomenutelné scény (ve kterých je naprosto přirozeně namíchán humor i drama) a některé speciální díly (muzikálový, díl, ve kterém se vůbec nemluví, odehrává se celý ve snech, hlavní postavy se mezi sebou vůbec nepotkají, atd., atd.) z toho dělají jeden z nejlepších seriálů všech dob, ať už s upíry, nebo bez nich :)

0 0
možnosti
ML

marlow

29. 12. 2010 16:01
Upiri

nam pijou krev dnes a denne. Mrtvi lide kteri nedokazi byt stastni a vysavaji ostatnim chut do zivota. Misto aby sami usilovali o svoje stesti stahuji lidi okolo do stejne deprese. Ty kteri se nechaji.

0 0
možnosti
JM

janacz

29. 12. 2010 15:54
Upíři

jsou všeobecně zneužíváni a to hlavně ve filmech, kde bývají dokonce hluční.

0 0
možnosti
VS

apoc9

29. 12. 2010 14:43
Nejlepší příběhy na téma

Nejlepší příběhy na téma upírů - Hellsing Ultimate (anime OVA/manga - Hellsing), Trinity Blood (light novel/anime/manga), Shiki (anime/light novel/manga)

0 0
možnosti
VS

apoc9

29. 12. 2010 14:58
Re: Nejlepší příběhy na téma

Moje recenze a upoutávka na Hellsing:

http://apoc9.blogspot.com/2010/01/hellsing.html

0 0
možnosti
VB

Vlcacka

29. 12. 2010 14:30
Takže upíři...

Stephen King - Prokletí Salemu, Dan Simmons - Hladové hry, Jiří Kulhánek - Noční klub 1 a 2, Petra Neomillnerová - cyklus o Tině Salo, František Kotleta - Hustej nářez - to jsou knížky kterých by si upíromilec měl všímat. ;-)

0 0
možnosti
EN

mujercita

29. 12. 2010 14:25
Chudáci upíři

Já znám Stmívání jen z filmu, na ostatní citovaná díla jsem neměla odvahu ani mrknout. Film se dal přežít díky tomu, že celé kino bylo náhodou plné vyznavačů fantasy a tudíž naladěné na podobné vlně a skoro všichni se strašně smáli a komentovali děj-neděj.

Ano, přesně tak, chudák Dracula. Takové zneuctění je opravdu horší než osikový kůl.

Mám ráda staré pověsti, horory, všelijaké příšerky, sem tam něco z fantasy. Unylí šamponci ze Stmívání nemají s fantasy nic společného. To je červená knihovna a upíry a vlkodlaky autorka bezostyšně zneužila, aby to bylo víc "cool", protože fantasy je v módě a jinak by z toho zbyl jen nudný románek dvou průměrných studentů průměrné střední školy.

(Četla jsem velmi dobrou amatérskou povídku o tom, jak skutečný upír přinutil autorku Stmívání, ať napíše ty svoje blbiny, protože pak se naivní puberťačky stanou jejich snadnou kořistí.)

0 0
možnosti
  • Počet článků 50
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1857x
Jmenuji se Jan Liška a je mi 19 let.
To, že jsem mladý neznamená, že nemám svoje názory. Naopak jich mám až moc a proto se o ně chci podělit.

http://twitter.com/#!/Jan_Liska

Můj další fantasy příběh Stvůrobijec najdete zde: http://www.mamtalent.cz/stvurobijec.phtml?program=1&ma__0__id_b=8872