Volili jste kníže?

Přirozeně je to Vaše demokratické právo. Je nutné, abyste se ale v případě zvolení pana Karla pomalu připravili na následující:

- kníže občas usne. Když usne i v televizi v přímém přenosu, proč by nedokázal usnout například během oficiálního rozhovoru s presidentem třeba sousedního Německa?

- čekejte, že se Vám dostane občas nějaké knížecí rady (kam se hrabe hraběcí rada). Dostatečnou kvalifikaci kníže prokázal nedávno, kdy vyhlásil, že v ČR nikdo nemusí mít blbou náladu (tím odhalil, jaký je to mimoň). Asi mu chybí občas zajít mezi prostý lid a zjistit, jak se mu vlastně žije. Ale koho, ptám se koho z vysoké vládní společnosti by taková lůza zajímala?

- včera jsem zjistil, že SuperB drncá. Kníže povedal. Teda bylo mu sotva rozumět, ale rozumět mu bylo. Asi jako princeznička spící na hrášku. A to se nestydí kandidovat na presidenta národa, kde valná většina lidí ani ze střední třídy na SuperB nemá! 

- kecá co kecá. Když se ho zeptáte na koordinaci zahraniční politiky mezi ním jako ministrem zahraničí a Hradem, odpoví Vám, že jako ministr zahraničí pozve opozici na konzultaci na Hrad a potom po smíchu publika odpoví, že jenom teda zatím do Černínského paláce. A tak se ptám - čím to, že pan Moravec sepsul kdejakého kandidáta, ale knížete i s tímto nehorázným tvrzením nechal na pokoji? Že by nějaké snahy pana Moravce na zvýšení vlastní popularity cestou zavděčení se lidem v sále?

No jen se těším, že postoupí, kníže, do druhého kola s Milošem Zemanem. A těším se na jejich vzájemnou diskusi. Než si pan Karel rozmyslí odpověď na první bonmot a než svoji myšlenku vykoktá, pan Miloš mezi tím vysloví dva nové bonmoty a bude se to jevit tak, že kníže odpovídá na ten třetí bonmot, což bude zcestné. Tak alespoň celý národ jasně pozná, kde kníže je - mimo mísu (a už dlouho).

Autor: Jan Kraus | pátek 11.1.2013 19:20 | karma článku: 30,51 | přečteno: 2665x
  • Další články autora

Jan Kraus

Lhát se smí, ale jen s námi

2.10.2014 v 9:01 | Karma: 34,70

Jan Kraus

Muži v burkách

15.9.2014 v 21:02 | Karma: 28,17

Jan Kraus

Ten Porošenko chce už zase střílet

8.9.2014 v 21:50 | Karma: 33,84

Jan Kraus

Taková ta sociální spravedlnost

8.9.2014 v 16:10 | Karma: 30,78

Jan Kraus

Je Putin pod vlivem satana?

6.9.2014 v 19:50 | Karma: 26,26