Nic nesouvisí s ničím

Zatímco ti, kteří celoživotně studovali různé jevy na vědecké úrovni dospěli k závěru, že všechno souvisí se vším, naši konzervativní poražení politici zastávají mnohem progresivnější názor, že nic nesouvisí s ničím.

Stačilo se včera podívat na televizi. Takový pan Vondra, který skončil v prvním kole senátních voleb na pěkném třetím místě tvrdíl, že jeho pád z pozice senátora a disidenta na pozici nesenátora rozhodně nesouvisí s kauzami na Ministerstvu obrany ČR, protože on pracuje dobře. Od čeho si takový pan Vondra myslí, že tam je? Aby ty kauzy nebyly! Aby jim předešel a případně zabránil. Bylo by zajímavé zjistit, jaké hnutí mysli pana Vondry jej dovedlo k názoru, že pracuje dobře. Mimo jiné ta prkotina, jak pan Vondra jednou nazval kauzu Promopro s jeho volebním výsledkem také rozhodně nesouvisí. A že zalochčejí paní, která s vědomím pana Vondry ty faktury podepsala? Jasně, doba, kdy bude za své činy pykat skutečný viník je u nás v daleké budoucnosti, pokud taková budoucnost vůbec nastane.

To pan Schvancenberg je jiný formát. V sestřihu ČT byl k vidění nejprve při popíjení zlatavého moku s panem zasloužilým alkoholikem Kalouskem. Když později komentoval volební výsledek TOP09, bylo mu rozumět mnohem a mnohem méně, než obvykle, jako by toho zlatavého moku vypil větší dávku. Nic nesouvisí s ničím se v případě tohoto pána neochotou komentovat cokoli. Za volební neúspěch pravice může zvyšování daní a reformy, které jsou ale nutné.

Na nutné reformy doplatil i pan Nečas. Volební výsledek ODS rozhodně nesouvisí s obecně rozšířeným kradením, s tím, že vyhodil z vlády pana Pospíšila, s nenaplněnými sliby ODS, s tím, že dosadil na místo ministra vnitra "odborníka", který sejmul policejního prezidenta. Za volební neúspěch mohou naopak rebelové z řad ODS (které si ale osobně pan Nečas naštval), protože to je potom nejednota. A taky za to mohou ty reformy - tamto zvyšování daní, které se aplikuje z důvodu, aby vůbec ještě bylo z čeho krást.

Hele, vy panáci v kravatě, nečekejte přízeň lidí, dokud nenarovnáte poměry v naší vlasti. Ať už se jedná třeba o platy ministerskejch úředníků, kteří si sice mnohde neplní svoje povinnosti - viz potíže s vykazováním eurodotací provázené citelnými škodami, ale každej kokot v kravatě na místě takzvaného ředitele odboru ministerstva nebo výš bere smluvní plat ve větší výši, než třeba policejní prezident. Kde jsou proti tomu platy lidí, kteří skutečně něco dělají - učitelů, policistů, hasičů ...

Nenahrávajte darebákům a podvodníkům. Jinak se vám může stát, že nedostanete dost hlasů k tomu, abyste při volbách do sněmovny vůbec překročili hranici 5%.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Kraus | neděle 14.10.2012 11:05 | karma článku: 20,51 | přečteno: 1015x
  • Další články autora

Jan Kraus

Lhát se smí, ale jen s námi

2.10.2014 v 9:01 | Karma: 34,70

Jan Kraus

Muži v burkách

15.9.2014 v 21:02 | Karma: 28,17

Jan Kraus

Ten Porošenko chce už zase střílet

8.9.2014 v 21:50 | Karma: 33,84

Jan Kraus

Taková ta sociální spravedlnost

8.9.2014 v 16:10 | Karma: 30,78

Jan Kraus

Je Putin pod vlivem satana?

6.9.2014 v 19:50 | Karma: 26,26