Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Krnáčová znovu pražskou primátorkou? Proboha už ne!

Primátorka Krnáčová oznámila, že chce znovu řídit Prahu. Absolutní ztráta sebereflexe této paní mě nepřekvapuje, ale děsí mě představa, že by hlavní město mělo být Krnáčovou decimováno další volební období.

Jako Pražan křtěný Vltavou mám o své město vážné obavy. Neodbornost a nekompetentnost nebo lépe řečeno neschopnost vedení současné politické reprezentace magistrátu srazila Prahu na kolena. Primátora Pavla Béma jsem neměl rád, protože Praze pouštěl žilou ve prospěch různých mazánků, ale něco, ač hodně předražené, se přeci jen postavilo. Jezdíme tunelem Blanka nebo novými úseky metra. Naproti tomu Krnáčová dokázala ztopořit uprostřed parku Folimanka chytrej kandelábr, který je maximálně tak hoden být značkován nuselskými psy. Ti zřejmě tento počin paní města s láskou ocení, ale naštěstí ji zatím nemohou volit.

Primátorka Krnáčová bezpochyby zůstane zapsána v historii hlavního města za úspěchy, o kterých se předchozím primátorům mohlo jenom zdát. Pavel Bém byl z pohledu stavebních kolapsů troškař, když se mu i přes jeho opakované sliby, že to bylo naposledy, jen třikrát propadla Blanka. Ač tam jednou zůstal bagr a dokonce i s bagristou, na pád trojské lávky se čtyřmi zraněnými je to stále málo bodů. A navíc bagristu vyprostili naštěstí živého.

Jistě si pamatujete vtipného primátora Igora Němce, který v roce 2002 doporučoval Pražanům jízdu metrem v době, kdy se už do tunelů valila voda. Cestující neměli o adrenalinový zážitek velký zájem a tak výsledkem tohoto žertíku byly pouze dvě utopené soupravy metra a dva Vltavou vymáchaní strojvedoucí. Větší smysl pro humor bezpochyby projevila primátorka Krnáčová v případě Libeňského mostu. Zatímco uzamčena před novináři, tak její náměstek Dolínek na tiskové konferenci upoceně vysvětloval, že mostní konstrukce má v kritickém místě únosnost jen pět tun, na mostě vrcholila odpolední dopravní špička. Pan Dolínek trochu zaváhal s matematikou, když sčítal, kolik dopravních prostředků se vejde do pěti tun, ale budiž mu obecné ohrožení odpuštěno, neboť žádná tramvaj, ač prázdná váží 16 tun, z mostu nespadla, nikdo nezemřel ani nebyl zraněn.

Že to Krnáčová s Prahou myslí vážně, nám ukázala bezprostředním zavřením radotínské lávky, lávky pro pěší na Železničním mostě na Výtoni nebo východu z metra na Budějovické. Trochu stranou zájmu veřejnosti zůstává hloubětínská tramvajová vozovna, která byla pro velký úspěch v údržbě města zavřena také, rozuměj pro bezprostřední pád střešní konstrukce. Nové tramvaje čekají měsíce na údržbu, protože Dopravnímu podniku hl. m. Prahy chybí opravárenské linky. Smlouva s pevným harmonogramem dodávek vozů byla uzavřena už v roce 2006, kdo by také v roce 2018 čekal takové množství nových tramvají, že? Výsledkem je třetina dlouhodobě odstavených tramvají za více než 6 miliard Kč.

Zanedbaná údržba tramvajových kolejnic přináší Pražanům zpestření v podobě opakujících se dopravních kolapsů.  Dne 19. ledna letošního roku nejezdily tramvaje několik hodin mezi Újezdem a Malostranskou, 14. února se zase bez svolení primátorky zlomila kolejnice v oblouku na Národní třídě a 23. února další drzý lom kolejnice paralyzoval pražskou dopravu na celé páteční odpoledne. Zastavily se nejen tramvaje, ale pro automobilovou dopravu i celé širší centrum. Kolaps, který už dlouho Praha nepamatuje, ač se třeba taxikáři o to opakovaně neúspěšně snaží. Přitom scénář je vždy stejný. Kolejnice se nechá tramvajemi "vyžvejkat" tak, až ztratí svoji pevnost a pak to k překvapení odborníků města udělá křup. Paní primátorko, nebyl to mráz! Byla jste to Vy, která jste za poslední tři kolapsy tramvajové dopravy v Praze odpovědná, protože nejste absolutně schopna řídit nejen městské firmy, ale ani město.  

Můj hlas ve volbách rozhodně nedostanete. A jen pevně doufám, že nejsem sám a že Vás pražští voliči v komunálních volbách pošlou za Vaše „úspěchy“ do propadliště dějin.

Autor: Jan Králík | čtvrtek 1.3.2018 14:03 | karma článku: 35,39 | přečteno: 1439x
  • Další články autora

Jan Králík

Anglie zradila v roce 1938 i v roce 2016

Velká Británie zradila hodnoty evropské demokracie a integrace v roce 1938. A bohužel i v roce 2016 podlehla německému vůdci v sukních, tedy spíše opět v kalhotech.

23.10.2016 v 12:50 | Karma: 24,10 | Přečteno: 956x | Diskuse| Ostatní

Jan Králík

Radní Jana Pernicová si poděkování rozhodně zaslouží

Dnes končí náměstkyni hejtmana Pardubického kraje, paní Ing.Janě Pernicové funkční období. Odchází do zaslouženého politického důchodu.

21.10.2016 v 18:00 | Karma: 14,36 | Přečteno: 351x | Diskuse| Ostatní

Jan Králík

Máme oslavovat bojovnici, která vaří hlavy islamistů v hrnci?

Ostřílená bojovnice, neohrožená bojovnice, neohrožená hospodyňka, nemilosrdná hospodyňka – tak to jsou přízviska, která použil redaktor Oldřich Mánert na serveru idnes.cz pro Wahida Mohamed Al-Jumaily, lépe známou jako Um Hanadi,

30.9.2016 v 8:00 | Karma: 19,74 | Přečteno: 318x | Diskuse| Hyde park

Jan Králík

Kváč nechce být na stejné listině jako Henlein

Předsednictvo Občanského sdružení PATRIOT CZ, na svém pravidelném zasedání dne 10. 09. 2016 navrhlo, pana Ing. Miroslava Kváče na udělení ocenění “Čestný občan města Králíky“.

11.9.2016 v 13:20 | Karma: 16,52 | Přečteno: 473x | Diskuse| Ostatní

Jan Králík

Výběrová řízení ve státní správě je podvod

Příklad plk. JUDr. Roberta Šlachty dokazuje, že výběrová řízení ve státní správě, je jeden velký podvod!

10.8.2016 v 9:17 | Karma: 33,00 | Přečteno: 1384x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

O menopauze musíme mluvit, burácela herečka Halle Berry před Kapitolem

2. května 2024  21:41

Slavná herečka Halle Berry se zapojila do americké politiky, když podpořila senátorky snažící se o...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

  • Počet článků 218
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2345x
Autor petice "Chceme levnější benzín a naftu". Případnou podporu můžete vyjádřit na www.petice24.com. Předseda Občanského sdružení PATRIOT CZ.

Seznam rubrik