A je tu zase pro některé nekončící Superstar s X faktorem

Rok co rok se k nám vrací pořád ten samý příběh. Nejdříve to začíná příjezdem hrdiny do hlavního města, vítají ho ratolestmi jako krále.  Doufají, že je zbaví nenáviděných Římanů. Hrdina je obklopen svými druhy, s kterými toho už tolik prožil, naposledy s nimi povečeří.

Nic extra večeře (chleba a víno). Ještě štěstí, že si nedávali rybu, to by jim zaskočilo, hrdina totiž nařkne svého nástupce, že ho třikrát zapře a dokonce jednoho označí za zrádce. Děj se pak přesouvá do zahrady, kde i teče krev a dojde k zatýkání hlavního hrdiny.

Pak už to jde rychle. Nálada ve městě se mění, ten  lid co vítal krále, najednou křičí „ Ukřižuj ho! Ukřižuj ho!“.  Chudák vládce musí zachovat klid v zemi a posílá hrdinu na smrt. Tak tady už to vypadá na konec, ale ono ouhle za tři dny se hrdina zjevuje svým blízkým. 


Samozřejmě, že to je hodně zjednodušený a povrchní  popis. To hlavní tomu popisu chybí. Určitě už jste o tom příběhu něco slyšeli a možná si myslíte, že je to pohádka pro malé a hloupé. Na to máte právo.


Pokud byste i přesto měli bližší zájem se seznámit blíže s hrdinou, který  miloval celníky, prostitutky, podřadné občany z jiných kmenů, prosté rybáře…..  Tak tento týden je nejlepší příležitost. Naši předci nazvali připomenutí této radostné událostí „Velikonoce“. Tak si je hezky prožijte stojí to za to.

 

 

 

 

 

Autor: Petr Jankovec | pondělí 17.3.2008 11:55 | karma článku: 14,00 | přečteno: 1665x
  • Další články autora

Petr Jankovec

Jednou budem dál

27.11.2009 v 10:55 | Karma: 7,71