Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J64o83s41e48f 15P51o75t59r

1. 1. 2014 22:32

Samozřejmě, současná situace je výsledkem bezbřehého liberalismu, kdy hlavním účelem jsou peníze, ze strany pracujících za příplatky, ze strany podnikatelů z obchodní tržby.

Z krajních pozic  levice i pravice se proti tomu protestuje. Levice chce zajistit pracujícím  pravidelný odpočinek, pravice, zvláště  při  zaměření na religiozní oblast, chce poskytnout všem pracujícím naplnění zásady " sedmého dne budeš světit den sváteční"

V podstatě prodej o nedělích a o svátcích je zbytečný. Obrovské markety jsou schopné bez front, bez vyprodaného sortimentu  a jiných problémů ( jak máme pod kůží z dob reálného socialismu) zajistit prodejní služby v průběhu šesti dnů a vůbec by k tomu nepotřebovaly sedm dní.

Jejich tržby by nutńě zůstaly stejné, ani víc prodavačů by mít nemuseli, nedělní prodavači by osadili  všední prázdné kasy.

Prodavači by asi přišli o příplatky, které jistě nejsou enormní, ale vzhledem k tomu, že se v naprosté většině jedná o ženy, které se věnují dětem a rodině, jistě tyto ženy proti tomu neprostestují.

Největší škodu by utrpěli nakupující, zvláště nakupující ženy, pro které je nakupování pocit podobný orgasmu ( jak dokládají výzkumné  instituce) a tak nakupují a nakupují a berou si půjčky a pod tíží půjček jsou frustrované, a to jim může odstanit další nakupování .... Problém  není ekonomický, nebo ohrožení volného trhu, je to problém lidský a ten by se měl řešit politicky - zakázat nedělní prodej

0 0
možnosti
  • Počet článků 154
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2232x
Jsem pravicově smýšlející člověk se zájmem o domácí a zahraniční politiku.