Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J56o60s28e86f 47P42o87t38r

1. 1. 2014 22:32

Samozřejmě, současná situace je výsledkem bezbřehého liberalismu, kdy hlavním účelem jsou peníze, ze strany pracujících za příplatky, ze strany podnikatelů z obchodní tržby.

Z krajních pozic  levice i pravice se proti tomu protestuje. Levice chce zajistit pracujícím  pravidelný odpočinek, pravice, zvláště  při  zaměření na religiozní oblast, chce poskytnout všem pracujícím naplnění zásady " sedmého dne budeš světit den sváteční"

V podstatě prodej o nedělích a o svátcích je zbytečný. Obrovské markety jsou schopné bez front, bez vyprodaného sortimentu  a jiných problémů ( jak máme pod kůží z dob reálného socialismu) zajistit prodejní služby v průběhu šesti dnů a vůbec by k tomu nepotřebovaly sedm dní.

Jejich tržby by nutńě zůstaly stejné, ani víc prodavačů by mít nemuseli, nedělní prodavači by osadili  všední prázdné kasy.

Prodavači by asi přišli o příplatky, které jistě nejsou enormní, ale vzhledem k tomu, že se v naprosté většině jedná o ženy, které se věnují dětem a rodině, jistě tyto ženy proti tomu neprostestují.

Největší škodu by utrpěli nakupující, zvláště nakupující ženy, pro které je nakupování pocit podobný orgasmu ( jak dokládají výzkumné  instituce) a tak nakupují a nakupují a berou si půjčky a pod tíží půjček jsou frustrované, a to jim může odstanit další nakupování .... Problém  není ekonomický, nebo ohrožení volného trhu, je to problém lidský a ten by se měl řešit politicky - zakázat nedělní prodej

0 0
možnosti
PK

P50a53v12e24l 31K44u36l53a

31. 12. 2013 22:39

By mě zajímalo, jestli se to bude týkat také parlamentních restaurací a bufetů ?8-o

0 0
možnosti
VK

Možná, že jste nepostřehl, že v okolních státech  zejména na západ od nás obchody o svátcích jsou jen minimálně o svátcích otevřené. Pan  Bublan má  pravdu . Je to jen  o větším zisku obchodních řetězců. Doma si ro nedovolí a z nás si dělají banánovou republiku. Měl by jste zkusit  v takovém obchodním řetězci pracovat a možná se proberete . V lepším případě Vás může omluvit únava z konce roku.

2 3
možnosti
JR

J55a35r73a 55R78a30n10k

2. 1. 2014 4:13

:-)Zkusili jste jet nekdy na nakup v nedeli do do Nemecka, Rakouska, Svycarska? Presne to same ve statni svatky....tady u mne je dnes taky temer vse zavreno, mozna nejaky cinsky rohovy obchod...

1 0
možnosti
MC

Smutné na tom je to, že prakticky všechny zákony jsou více či méně socialistické a téměř vždy nespravedlivé. Svoboda a vlastní zodpovědnost je delegována na vyšší nemravní princip zaostalé majority.

2 1
možnosti
MP

Socialisté musí škodit. Čím větší nezaměstnanost a bída, tím víc dostanou hlasů. Kdo by je volil, kdyby všichni měli práci na dobré výdělky. Bublan je tak neschopný soudruh, že nechápe, že  tito lidé jsou rádi, že si můžou o svátcích a víkendech přivydělat. Asociálnější strana než ČSSD neexistuje.

4 3
možnosti
VK

To jste zplodil ještě střízlivý ?

1 1
možnosti
Foto

(pardon, zdálo se, že se můj první souhlas dole neujal ;-) )

0 0
možnosti
Foto

Zotročení zaměstnanci supermarketů by měli mít více svobody, a to platí i pro psychicky nemocné notorické zákazníky, kteří si potřebují odpočinout od regálů a košíků. Nevidím problém v jakékoli úpravě tohoto typu.

3 6
možnosti

S tím, že by se moudří politici měli co nejméně plést do podnikání, plně souhlasím!

Ale neříkejte sociálním demokratům - že jsou socialisté.

Sociální demokracie stoji na kapitalistickém ekonomickém systému a sociální demokraté nemají vůbec žádný zájem ho měnit na socialistický ekonomický systém.

Takže, ponechejme název socialisté těm, kteří skutečně prosazují socialistický ekonomický systém, tedy demokratickým socialistům a komunistům, tedy skutečným socialistům, nikoliv sociálním demokratům, kteří bez kapitalistického systému a svých populistických slibů, které většinou nesplní, se nemohou obejít. Sociální demokraté jsou pouze sociální levice, nikoliv socialistická levice.;-)

1 0
možnosti
Foto

J51i14ř67í 17K49i78n59d46l

31. 12. 2013 14:44

Pane Čumpelíku  ČSSD a sociální strany vznikly na základech marxismu. Program sociální demokracie je směr, kterým se snaží o prosazování myšlenek socialismu cestou postupných změn a demokratických mechanismů. Hlavním cílem sociálních demokratů je nastolit sociální rovnost a sociální stát.  Cestu, kterou chtějí svých cílů dosáhnout, vidí v politice intervence státu do ekonomiky.  Sociální demokrati jsou svým programem blízcí programu komunistů. Což je věc známá.

1 0
možnosti
JS

Je mi k smíchu každý "pravicový" apoštol,  který zavření obchodů ve svátek považuje za socialistický výmysl. Je vidět, že pro své "pravicové" horlení ani neměl čas se podívat do zahraničí.

3 8
možnosti