O čem to referendum vlastně bylo?

V "superdebatě" na ČT1 jsme se kromě spousty jiných tragických nesmyslů a nepravd od zdivočelého Onamury a "hlásícího se a reagujícího" Babiše dozvědeli 'Tyto volby nejsou komunální ale je to referendum'

Jak to vidím ja?

Celé volby byly, žel Bohu, referendem o něčem úplně jiném, než referendem o vládě. Byly celonárodním plebiscitem o úrovni tohohle národa. O jeho ekonomické, politické a morální vyspělosti a inteligenci. A v tomto ohledu je získaný obrázek tragickou ukázkou hlubokého propadu, je-li se vůbec ještě u mnohých kam propadat.

A proč tomu tak je? No, to už je na zamyšlení. Koho? Co zrcadlí úroveň národa? Ano, přesně!

Je to úroveň vzorů, úroveň příkladů, úroveň "lídrů a rádoby lídrů". Je to i úroveň kultury, kterou tu političtí prostituti (placení, uplácení a přeplácení zájmovými skupinami, prodejní oportunisté bažící po tolik opojné droze - moci, vlivu, příležitosti..., společenském "uznání" a statutu celebrity... bez ohledu na to, co tím vysílají za "vzory" pro své okolí, pro prostý pléb) vytvářejí svým mnohdy neakceptovatelným chováním, jednáním, postoji i osobním životem...
Hnědnutí a hloupnutí elektorátu je nejsilnější a nejjasnější výstup z těchto voleb. To je skutečně alarmující zpráva při vědomí, že SPD je již mnoho let zmiňováno ve zprávách BIS jako společenská hrozba demokracie.

Edukace elektorátu a pozvednutí jeho všeobecné intelligence, a to zejména společenské, politické, občanské, morální, kulturní, historické... je jednoznačný a naprosto kruciální úkol politiky a politiků. Jinak se nám po ulicích co nevidět rozhoří pochodně, rozezní marše a zhnědnou šatníky bývalých přátel.

Válku už tady máme... Tohle všechno už tu bylo téměř přesně před 100 lety. Jenom v opačném pořadí... Nebo si to ani Vy z dějepisu už nepamatujete...???

Tak budíček, demokraté!!!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Jankele | neděle 25.9.2022 10:11 | karma článku: 20,78 | přečteno: 576x
  • Další články autora

Petr Jankele

Oddělené šatny nutné

28.1.2023 v 14:15 | Karma: 5,59

Petr Jankele

Středula je na NERVy

9.10.2022 v 9:10 | Karma: 17,73

Petr Jankele

MATRIX! Je to hra a nebo není?

2.10.2022 v 7:08 | Karma: 7,48