Cui bono, D8?

32-leté čekání na dokončení snad prokleté D8 mělo v sobotu vyvrcholit kýženým střiháním pásky a oslavami. Člověk by z těch budovatelsky naspeedovaných vystoupení politiků, mluvčího ŘSD Rýdla věřil, že je konečně důkladně zameteno

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1126672097-otazky-vaclava-moravce/216411030511127-otazky-vaclava-moravce-2-cast?kvalita=nizka#

Tak vida, 27.11. v Otázkách VM, do kterých se GŘ ŘSD Honzík Kroupů z blíže nevysvětlených důvodů nedostavil, konstatovali shodně inženýři Pošvářová a Cajz, že by se pod povolení provozu D8 v tomto úseku a na tomto geologicky trvale aktivním podloží nikdy nepodepsali. Od té doby jsem slyšel několik nelichotivých poznámek a distanců od pana Cajze a úvahu o jeho nutném vyřazení z jakéhosi geologického odborného uskupení pro jeho "zřejmou neprofesionalitu".

A už se to na D8 hnulo...

Ještě v pátek 16.12. odpoledne mediální ujišťování ministra dopravy Ťoka, že vše je dokončeno, bezpečné, v provozu ... a rozhodně se nejedná o žádný "papalášský" termín divadýlka pro lačné masy voličstva a ještě lačnějšího Zemana, kteří svorně čekají už 32 dlouhých let na tento věru historický okamžik, mělo vyvolat zdání jakési samozřejmosti termínu, nadbytečně bulvarizujícího zájmu médií a nepochopitelné štvanice na moudré a profesionální inženýry z MD a ŘSD. 

Mělo nastat přesvědčivé zdání, že to určitě není divadlo pro hradního mocipána, že to není ani důsledek "přetlačované" Babiš-Sobotka o procenta přízně v nejbližších průzkumech volebních preferencí, a už rozhodně vůbec nejde o boj o samu Ťokovu hlavu, jak by se snad z mnohých vyjádření Sobotkových mohlo zdát citlivějším pozorovatelům.

A pak se náhle zjeví v páteční večerní  90' ČT 24 hrdinný generál, tedy Kroupa Jan, dnes ještě generální ředitel proradné a veskrze neprofesionální investorské party zvané ŘSD (jen vzpomeňte na trapné vystoupení mluvčího ŘSD Honzy Rýdla v pondělních Reportérech ČT ... to byl tedy velkej faux pas, chlapci!

) , a oznámí, že se "díky mocnému násypu u Prackovické mostní estakády a rychlosti realizace prací zhotovitelem" asi náhle, z hodiny na hodinu, napjala hladina spodní vody "a podloží se tudíž pochopitelně dalo opět do pohybu", pročež už stavba není tak 100% bezpečná a existuje tu jistý  "stín pochybnosti pana generálního Kroupy" a tak nebude "jeden most raději vůbec pojížděn". Co kdyby hned v den otevření či bezprostředně po něm odjel opět o kus níž celý most do údolí i s chudáky řidiči, když už je tedy tak nebezpečně napjatá kromě veřejnosti, senzacechtivých médií, Kramářovy vily a Hradu i ta zatracená podzemní voda...

Tak to měla zřejmě paní Pošvářová s panem Cajzem v OVM asi větší pravdu, než se nám úporně snažili nalhávat hoši z ŘSD, toho času nic netušícími ústy "jaksi mírně nepřesně informovaných" pánů ministrů Ťoka a Babiše.

Přátelé, "CUI BONO"?

Tak kdo v pondělí nebude mít klíče od svého úřadu? Kroupa? Ťok? Rýdl? Babiš? ... 
Sázejte. 
Moje kurzy jsou: Kroupa 1:1,15. Ťok 1:5,6. Rýdl 1:1,1. Babiš 1:1000...

Autor: Petr Jankele | sobota 17.12.2016 0:14 | karma článku: 24,71 | přečteno: 790x
  • Další články autora

Petr Jankele

Oddělené šatny nutné

28.1.2023 v 14:15 | Karma: 5,59

Petr Jankele

Středula je na NERVy

9.10.2022 v 9:10 | Karma: 17,73

Petr Jankele

MATRIX! Je to hra a nebo není?

2.10.2022 v 7:08 | Karma: 7,48