Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jste k Čechům příliš shovívavá. K té české povaze určitě patří i "švejkování". Jinak největší slávu českému pivu určitě udělala Magda Vašáryová v Postřižinách. Ta ho tam pila s takovým požitkem, že to muselo oslovit spoustu diváků ve světě.

1 0
možnosti
Foto

Práve, že ani nie som príliš zhovievavá. Len to píšem s nadsázkou. Hej, pani Magda bola skvelá umelkyňa. Veru, Postřižiny, to bolo už niečo.

1 0
možnosti
AL

Držím milému a krásnému Slovensku palce, aby se vyhrabalo z toho politického hnoje.

0 0
možnosti
Foto

Ďakujem za návštevu, ja by som povedala, že všetci sme akosi v jednom košiari, aj vy aj my. Vývoj chce čas.

0 0
možnosti
IB

Já obdivuji slovenštinu,ta řeč mě fascinuje. "Nech sa páčí" - to je tak milé a do češtiny nepřeložitelné.

Janka, moc děkuji za článek.

2 0
možnosti
Foto

Aj ja ďakujem veľmi pekne, Irenka, mňa si tiež potešila s tvojou ľudsky prerozprávanou Vendelínou.

0 0
možnosti
Foto

Lidé jsou v pohodě, navzdory politikům.

2 0
možnosti
Foto

ano, a politický názor ľudí dosť rozdeľuje.

0 0
možnosti
Foto

Janka, já to vezmu obráceně: Slovenku jsem vděčný za Tatry a omrzliny na Gerlachovském štítě a Zuzku Smatanovou.

1 0
možnosti
Foto

Nuž sú to veľhory a Zuzka kraľuje hudbe. Mne sa páčia i tie Vaše kopečky, hrady, zámky, máte ich viacej zachované ako my.

1 0
možnosti
Foto

Rozhodně ti nebudu vyvracet chválu na nás na Čechy i když vím své. My Češi jsme totiž dost skeptičtí a to i vůči sobě. I to je naše národní vlastnost. Proto je dobře, že nás chválíš, když my sami to moc neděláme

3 0
možnosti
Foto

Veď vás toľko nechválim, ale čo je pravda, nie je hriech.

1 0
možnosti
PC

Janka, vcelku zajímavě popsáno.

Co se týká humoru, tak Češi mají velký potenciál udržet si jej i za okolností ne zrovna moc příznivých. Avšak zdaleka ne všichni... Vidíme to i na zdejším blogu, kdy např. někteří diskutující nejen nepobírají, ale jsou vysloveně agresivní v reakcích vůči inteligentní satirické tvorbě zdejšího blogera pana Pokorného.

Miluji Jar. Haška a jeho Osudy dobrého vojáka Švejka.... (značnou částí čtenářů naprosto nepochopeného). Miloval jsem např. i velmi inteligentní satiru a humor již mnoho let zemřelých pánů M. Šimka a jeho kolegy J. Grossmanna. Pochybuji, že by něco podobného (mám na mysli zvláště politickou satiru p. Šimka se Z. Bubílkovou) dnes veřejně vysílali... důvod je více než jasný.

A co se týká povahy: Je mi velmi blízká srdečnost, přatelskost a pohostinnost Slováků. Češi takoví (netvrdím, že všichni) nejsou. Připadají mi (obecně) dost odtažití a chladní, často i velmi pesimističtí a zachmuření. Totéž o nich tvrdí i mnoho cizinců.

2 1
možnosti
Foto

Bývali sme priateľskejší aj medzi sebou. Ale už to tak nie je. Mne sa veľmi páčili i programy, čo si občas pozriem na youtube, ktoré som tam našla s pánom Horníčkom + Lasica a Satinský. Bolo to také vyvážené. Viacej politickej satiry je stále u vás, aj keď je už hodne za hranou. Páni Šimek a Grossmann to bola kvalita, tú ťažko niekto prekoná, tiež Voskovca s Verichom-intelektuálny humor, ktorý všetko povedal, ale nikoho neurazil. Raz som bola na prednáške, kde hovorili o tom, prečo ľudia reagujú agresívne, jedným z dôvodov bolo, že nie sú samy sebou a robia čo nechcú a potom to zapieranie seba samého vyústi do agresívnych reakcii.

1 0
možnosti
MP

Velmi zajímavé postřehy, něco by mě vůbec nenapadlo. Já si na obou vážím dobrých vzájemných vztahů, které se mi zdají ještě lepší, než v době společného státu. To není vůbec málo. Rovněž věřím, že ani Češi ani Slováci nejsou blázni, kteří by se nechali vtáhnout do nějaké nesmyslné války.

4 0
možnosti
Foto

Ďakujem, pán Pavlíček, za prečítanie a zamyslenie sa, tiež sa mi zdá, že tie vzájomné vzťahy sú lepšie. Že sa vytráca to: doplácame na Slovákov alebo doplácame na Čechov.Lebo každý si ide svoje. Len niektorým sa nepáči, že viacej Slovákov študuje v Česku, nuž niekedy ich tam pritiahne i láska.

1 0
možnosti
Foto

Víš, že rád všechno zjednodušuji, moc se nelišíme. Vy jste hrdější, my vyčuranější.

Vašek

2 0
možnosti
Foto

Aj u nás sa to pohoršilo.

1 0
možnosti
Foto

Janino, no, vidíš jim až do duše. I já mám z toho důvodu mezi nimi mnoho kamarádů, kteří mě považují i za svého

2 0
možnosti
Foto

Aj ja, hlavne na Morave. Posielam pozdrav.

2 0
možnosti
  • Počet článků 198
  • Celková karma 19,16
  • Průměrná čtenost 1094x
Študovala psychológiu a ekonómiu. Profesne sa pohybuje v ekonomickej oblasti.

Hovorí, že približne tridsať centimetrov z hlavy do srdca je najdlhšia púť, ktorá nás čaká na ceste životom.

Obľúbený citát:
"Úsmevy, ktoré rozdávaš, slzy, čo plačeš, všetko, čo dosiahneš, všetko, čo uvidíš, to bude tvoj život. Preto sa rozhliadni a vyber si svoju zem, kde budeš dlho žiť a vysoko vzlietneš." (Pink Floyd)

Seznam rubrik