AL

Pořád nesmíme zapomínat, že rusko je už 100 let mistrem ve lhaní, v dezinformacích a v jejich šíření. Jeho otravný puch zamořuje i nás a mnozí mu podlehli.

MB

Tady by některé firmy mohly rovnou zavřít brány, nebýt Ukrajinců. Je ještě jedna věc, kterou pomáhají ekonomice Ukrajiny. Na Ukrajině nakoupí a vozí to sem. Nám třeba čaje a knížky. Příště kamarádka přiveze kmín, prý ho mají lepší než my

Už v Bibli je zajímavá omluvenka z boje. Kdo by měl takový strach, že by se podlamovala kolena i ostatním, toho poslali zpátky domů. Rozhodně netvrdím, že každý, kdo nebojuje, se bojí, je spousta důvodu, proč jsou muži potřeba i v týlu. Ale tuhle vyjímku bych uzákonila. Jednou jsme šli po schodech vytesaných ve skále nahoru, já výšky nemiluju, ale tam mě ani nenapadlo se bát. Najednou muž přede mnou dostal záchvat paniky a já byla dole dřív než on. Tam jsme společně seděli na zemi, klepaly se nám kolena, nemohli jsme se nahoru ani podívat a čekali jsme na svoje rodiny. Jinak to byl fajn chlap, pracuje, má dva syny a našemu státu přispívá dost na daních.

Foto

Tak ve filmu "Dukla, krev a mýtus" je tohle přímo zmíněno. Mluví tam jeden z poddůstojníků, který zastřelil dva vlastní vojáky, když zpanikařili, zahodili u Machnówky (byl to masakr) zbraně a utíkali. Řekl, že v takové situaci by snadno strhli sebou ostatní a to by byl pro všechny konec.